Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο 19χρονος ναυαγοσώστης που έσωσε 78χρονο στην Πλαζ, περιγράφει τη στιγμή της διάσωσης

Πάτρα: Ο 19χρονος ναυαγοσώστης που έσωσε...

Το περιστατικό συνέβη προχθες το μεσημέρι

Τις δραματικές ώρες της διάσωσης ενός 78χρονου άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε, στην Πλαζ της Πάτρας, περιέγραψε ο 19χρονος ναυαγοσώστης Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

Ο νεαρός βρισκόταν στον ναυαγοσωστικό πύργο όταν κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στον ηλικιωμένο άνδρα.

«Είδα συνωστισμό, άκουσα φωνές και έσπευσα για να βοηθήσω τον άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του μέσα στην θάλασσα...», αναφέρει ο 19χρονος ναυαγοσώστης .

«Ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πιει αρκετό νερό. ∆ιένυσα μια απόσταση 80 μέτρων και με τη βοήθεια πολιτών τον ανασύραμε από τη θάλασσα. Ο ηλικιωμένος ήταν πολύ άσχημα, είχε πιει πολύ νερό, είχε πολύ χαμηλό οξυγόνο και αμέσως του χορήγησα οξυγόνο προσπαθώντας να μείνει σταθερός μέχρι να φθάσειτο ΕΚΑΒ. Οι διασώστες έφθασαν γρήγορα και ανέλαβαν τον ασθενή και τον διακόμισαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή»  ανέφερε.

 

Σημείωσε πάντως πως στην παραλία της πλαζ τα περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν οι ναυαγοσώστες είναι πολλά, από ένα χτύπημα μέχρι τα πιο σοβαρά.

«Έχουμε εκπαιδευτεί και έχουμε προ ετοιμαστεί για το χειρότερο, όμως δίνουμε αγώνα για να σώσουμε ζωές που κινδυνεύουν», είπε ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος για δεύτερο καλοκαίρι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να σωθούν ζωές.

*πηγή: εφημερίδα «Γνώμη»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις