Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καύσωνας: «Λιώνει» η νότια Ευρώπη

Καύσωνας: «Λιώνει» η νότια Ευρώπη

Κόκκινος συναγερμός για 16 ιταλικές πόλεις

Ο Καύσωνας Κλέων που χτυπάει την Ελλάδα είναι τμήμα του καυτού κύματος που «λιώνει» τη νότια Ευρώπη, με την Ιταλία να έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό για 16 πόλεις.

Θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονται στη νότια Ευρώπη
Σύμφωνα με τον Guardian, σε 16 πόλεις στην Ιταλία  έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. Η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Μπολόνια είναι ανάμεσα στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τον καύσωνα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι στη Σικελία και τη Σαρδηνία οι θερμοκρασίες μπορεί σκαρφαλώσουν στους 49 βαθμούς Κελσίου, κάτι που θα σπάσει κάθε ρεκόρ στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύμα καύσωνα έχει επηρεάσει επίσης τη Γαλλία και την Ισπανία.

Το βρετανικό Μέσο αναφέρεται στα περιστατικά λιποθυμιών που έγιναν γνωστά τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ιταλία, ενώ ένας εργάτης έχασε τη ζωή του κοντά στο Μιλάνο. Ο Guardian κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο κλείσιμο της Ακρόπολης λόγω του καύσωνα.

Το βρετανικό Μέσο υπογραμμίζει ότι υπάρχει φόβος για μεγάλες πυρκαγιές λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, όπως άλλωστε συνέβη στο ισπανικό νησί Λα Πάλμα όπου κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς.

Ο Guardian σημειώνει ακόμη ότι το φαινόμενο ονομάζεται ανεπίσημα «Κέρβερος», από τον μυθικό τρικέφαλο σκύλο που φύλαγε τις πύλες του Κάτω Κόσμου.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη καθιστά αυτά τα ακραία φαινόμενα ισχυρότερα και πιο συχνά, δήλωσε ο Άλβαρο Σίλβααπό τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. «Μέχρι το 2050, περίπου ο μισός ευρωπαϊκός πληθυσμός μπορεί να αντιμετωπίζει υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο θερμικού στρες το καλοκαίρι», υποστήριξε ο επιστήμονας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις