Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Έξι νέα πρόσωπα ανακοινώθηκαν στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ του Πέτρου Ψωμά

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Έξι νέα πρ...

Πρόκειται για την Μαρία Χλωρογιάννη, τον Γερασιμάγγελο Στανίτσα, τον Βασίλη Μικέ, τον Γιάννη Νικολόπουλο, τον Νίκο Τσατσούρη & τον Νίκο Φράγκο

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφίων της δημοτικής παράταξης σπιράλ του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά, με νέα ομάδα συνδημοτών μας που εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενώνουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια του Πέτρου Ψωμά και το όραμα του σπιράλ για την Πάτρα του μέλλοντος.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται η χειρουργός οδοντίατρος Μαρία Χλωρογιάννη για να γίνει η Πάτρα «μια σύγχρονη αρχόντισσα στη Μεσόγειο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, καθώς επίσης και οι κύριοι Βασίλης Μικές, παραγωγός ανθέων, για να γίνει η Πάτρα «μια σύγχρονη και πράσινη πόλη», Γιάννης Νικολόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας για «να δημιουργήσουμε ένα όμορφο παρόν για τα παιδιά μας», Γερασιμάγγελος Στανίτσας, φοιτητής για «μια Πάτρα αντάξια της ιστορίας της», Νίκος Τσατσούρης, κομμωτής, ο οποίος τονίζει πως στο σπιράλ «δημιουργούμε ιδέες που θα γίνουν πράξεις» και Νίκος Φράγκος, μηχανικός γιατί η «η Πάτρα οφείλει να αλλάξει πρόσωπο».

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ

1. Μικές Βασίλης του Ηλία          

Παραγωγός ανθέων       

#περιβάλλον

«Μια σύγχρονη και πράσινη πόλη»

«Μέχρι τώρα έβλεπα στην Αυτοδιοίκηση κουρασμένους πολιτικούς και όχι νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Αυτό που θέλουμε είναι πράξεις, όχι λόγια. Ο Πέτρος Ψωμάς μού εμπνέει εμπιστοσύνη και ασπάζομαι τις προτάσεις του για μια σύγχρονη, καινοτόμα και πράσινη πόλη. Το πρόγραμμα του σπιράλ είναι το καλύτερο που έχω δει μέχρι τώρα και θεωρώ ότι σε αυτό βρίσκεται το μέλλον της Πάτρας. Γι’ αυτό ενώνω τις δυνάμεις μου με το σπιράλ ώστε να εργαστούμε σαν μια ομάδα.»   

Ο Βασίλης Μικές γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα μέχρι σήμερα. Από το 1993 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει ασχοληθεί με την εργολαβία τεχνικών έργων, αλλά και με το εμπόριο ειδών μαναβικής. Τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί το δικό του φυτώριο όπου καλλιεργεί κάκτους και παχύφυτα. Ταυτόχρονα υπηρετεί τον χώρο της τέχνης από το 1992 ως γλύπτης μαρμάρων. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εκθέσεις και έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα δια βίου μάθησης στον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς», στον οποίο υπήρξε μέλος ΔΣ.

2. Νικολόπουλος Ιωάννης του Σωτηρίου

Ελεύθερος Επαγγελματίας

#αθλητισμός

«Να δημιουργήσουμε ένα όμορφο παρόν για τα παιδιά μας»

«Γέννημα- θρέμμα πατρινός, με τη σύντομη παρένθεση των 4 ετών σπουδών, 53 χρόνια βιώνω την πόλη να με ανακουφίζει με τη  φυσική  της ομορφιά, κάτι άλλωστε που δεν αλλάζει ούτε αμφισβητείται, αλλά να με πληγώνει με τη στασιμότητα και την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους τοπικούς άρχοντες. Μεγάλωσα σε ένα πράσινο προάστειο και οι μνήμες είναι από καθαρά και περιποιημένα σχολεία, εκδρομές σε χώρους ασφαλείς, παραστάσεις στο μεγαλόπρεπο Δημοτικό Θέατρο, εξορμήσεις στις τοπικές καθαρές παραλίες, βόλτα στη Μαρίνα, τον Μώλο και τον Φάρο και  φυσικά, την συμμετοχή στο Πατρινό Καρναβάλι του ξεφαντώματος και της παρέας.

Κοινωνικός άνθρωπος από φύση, έχω διατηρήσει τις ίδιες μοναδικές εκείνες σχολικές και εφηβικές  παρέες, και συνέχεια  δημιουργώ πάρα πολλές άλλες, αλλά η πόλη  νιώθουμε να μας προδίδει, να αφήνεται  μόνο στο όνομα και την ανάμνηση της παλαιάς αρχοντιάς και να έχει σταδιακά εγκαταλείψει κάθε επιθυμία για αλλαγή, εξέλιξη, ανανέωση και πορεία ευρωπαϊκή.

Πιστεύω στον Πέτρο Ψωμά και το όραμά του για την Πάτρα γιατί στα παιδιά μου δεν θέλω να αφηγούμαι ιστορίες από ένα νοσταλγικό παρελθόν αλλά να προσφέρω τη δυνατότητα να μεγαλώνουν σε ένα όμορφο παρόν».

O Γιάννης Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο το 1987. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) στην Αθήνα και μετά την απόκτηση του πτυχίου του δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του αθλητισμού επί σειρά ετών. Έχει διατελέσει Καθηγητής Φυσικής Αγωγής  σε πολυάριθμους  χώρους άθλησης και έχει ασχοληθεί με την προπονητική ομάδων με ειδικότητα την πετοσφαίριση (βόλεϊ). Από το 2012 ασχολείται με την εστίαση διατηρώντας επιχείρηση και απολαμβάνοντας την συναναστροφή με τον κόσμο. Είναι μέλος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών( ΑΧΛΕΜΟ) και στον ελεύθερο του χρόνο καταφεύγει σε αποδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας πάνω σε 2 τροχούς. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει 3 παιδιά, τον Σωτήρη, την Νταϊάνα και τη Δανιηλίδα.

Διαβάστε στο sportin.gr

3. Στανίτσας Γερασιμάγγελος του Παναγιώτη     

Φοιτητής            

#νεολαία

«Μια Πάτρα αντάξια της ιστορίας της»

«Αποφάσισα να συμμετέχω με το σπιράλ στις Δημοτικές Εκλογές 2023, διότι η Πάτρα δεν είναι αυτή που οραματιζόμαστε καθώς έχει αρκετές ελλείψεις τόσο σε θέματα οργάνωσης αλλά και υποδομών. Ειδικά οι ανεπαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές, είναι μια κατάσταση ανεπίτρεπτη για μια πόλη όπως η Πάτρα. Όντας φοιτητής βλέπω ότι η πόλη μας έχει την δυνατότητα να γίνει ελκυστική και αρεστή χαρίζοντας στους φοιτητές και στους επισκέπτες της μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας. Ο Πέτρος Ψωμάς και η ομάδα του σπιράλ διαθέτουν τις ικανότητες και τις γνώσεις για να δημιουργήσουν την πόλη που όλοι οραματιζόμαστε.»

Ο Γεράσιμος Στανίτσας γεννήθηκε στην Πάτρα το 2003. Αποφοίτησε από το λύκειο Δεμενίκων και πλέον είναι σπουδαστής της νοσηλευτικής σχολής της Πάτρας. Είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας                                

4. Τσατσούρης Νικόλαος του Σταύρου  

Κομμωτής           

#πολιτισμός

«Δημιουργούμε ιδέες που θα γίνουν πράξεις»

«Είναι χαρά, τιμή και ευθύνη η απόφαση να συμπορευτώ με τον Πέτρο Ψωμά και το σπιράλ και να είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ταυτόχρονα είναι και ένδειξη αγάπης για τον τόπο μας. Η παράταξή μας περιλαμβάνει μια σειρά αξιόλογων υποψηφίων, που μπορώ να πω πως καθένας τους και καθεμιά τους έχουν αφήσει το στίγμα τους στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή της Πάτρας. Άνθρωποι από διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, από διαφορετικές αφετηρίες, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις -αυτή είναι η δύναμή μας, αυτή είναι η δύναμη της παράταξης του σπιράλ. Όραμά μου είναι να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ, ώστε να αλλάξει η εικόνα αυτής της πόλης προς το καλύτερο προτείνοντας λύσεις στο εδώ και τώρα. Εσείς θέλετε, εμείς μπορούμε.»

Ο Νίκος Τσατσούρης γεννήθηκε το 1969 στο Μόναχο της Γερμανίας. Το 1975 εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην Πάτρα, όπου κατοικεί και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Σπούδασε κομμωτική τέχνη στην Αθήνα το 1985 και διατηρεί το δικό του κατάστημα στην Άνω Πόλη της Πάτρας. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τα θαλάσσια σπορ. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

5. Φράγκος Νίκος του Σπύρου

Μηχανικός

#υποδομές

«Η Πάτρα οφείλει να αλλάξει πρόσωπο»

«Το 2004 η πόλη μας είχε όλο το μέλλον μπροστά της. Το εμβληματικό έργο της Γέφυρας δεν προκαλούσε δέος μόνο στους συμπολίτες μας αλλά και σε οποιονδήποτε τύχαινε να την αντικρύσει. Όμως τα καλύτερα έρχονταν. Η Ολυμπία Οδός ήταν στα σκαριά, η Ιόνια Οδός και το Νέο Λιμάνι που ακολουθούσαν θα αναβάθμιζαν τη στρατηγική σημασία της Πάτρας. Και για κερασάκι στην τούρτα υπήρχε και η προσμονή των εκδηλώσεων που θα συνόδευαν το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Τι συνέβη από τότε; Απολύτως τίποτα. Η πόλη μας μαραζώνει, μικραίνει, δεν αξιοποιεί καμία από τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Γύρω μας πόλεις με μικρότερες δυνατότητες, χωρίς θάλασσα, με άναρχη δόμηση, χωρίς πανεπιστημιακές σχολές, εξελίσσονται, ομορφαίνουν ενώ η Πάτρα μένει στάσιμη εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Είχα συμβιβαστεί με την ιδέα πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι δραστικά μέχρι που γνώρισα τον Πέτρο και την ομάδα του. Νέοι άνθρωποι, νέες αντιλήψεις. Αυτή η ελπίδα ήταν που μου έδωσε το έναυσμα για να ασχοληθώ με τα κοινά.

Δε μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να αξιοποιήσουμε τις χαμένες ευκαιρίες, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε καινούριες. Στο χέρι μας είναι.»

Ο Νίκος Φράγκος γεννήθηκε στην Πάτρα τo 1981. Σπούδασε στα Χανιά, στη σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2005, ως μέλος της εταιρείας Sigma μελετών Α.Ε. έχει συμμετάσχει στην εκτέλεση πλήθους μελετών δημοσίων έργων καθώς και υπηρεσιών συμβούλου που αφορούν κυρίως σε έργα αποχέτευσης, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων, έργα αποχέτευσης ομβρίων, αντιπλημμυρικά, έργα ύδρευσης, υδροδότησης και άρδευσης, φράγματα καθώς και έργα διάθεσης απορριμμάτων.

Σήμερα, πέρα από μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας είναι υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης καθώς και Ασφάλειας και Υγιεινής του Προσωπικού. Από το 2017 είναι επικεφαλής και συντονιστής της ομάδας λειτουργίας των πρότυπων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Αιγίου οι οποίες εξυπηρετούν όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αιγιαλείας.

Υπηρετεί τον αθλητισμό τόσο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Απόλλωνα Πάτρας όσο και αφιερώνοντας χρόνο και έργο στην προσπάθεια που συντελείται από τον Σύλλογο για την ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών.

Τον ελεύθερό του χρόνο τον αφιερώνει στη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους, στα ταξίδια, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Μάλιστα πρόσφατα εκδόθηκε η πρώτη του συγγραφική απόπειρα με τίτλο «Το τέλος του δρόμου που χάσαμε».

6. Χλωρογιάννη Μαρία του Ανάργυρου

Χειρουργός Οδοντίατρος            

#περιβάλλον

«Μια σύγχρονη αρχόντισσα στη Μεσόγειο»

«Η συμμετοχή μου στο σπιράλ έγινε αυθόρμητα, χωρίς καμία  προηγούμενη συμμετοχή στα κοινά, επειδή το όραμα του Πέτρου Ψωμά για την Πάτρα με ενέπνευσε και με αντιπροσωπεύει. Η ομάδα του σπιράλ δεν είναι κομματικοποιημένη, αποτελείται από ενεργοποιημένους πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της συνεργασίας, της συνεισφοράς και του εθελοντισμού για έναν κοινό στόχο: την εξέλιξη σε κάθε τομέα. Κι αυτό θα γίνει με οργανωμένο σχεδιασμό και αποτελεσματικές προτάσεις που έχουν δοκιμαστεί  επιτυχώς σε άλλους δήμους της χώρας. Η Πάτρα μπορεί και αξίζει να αναπτυχθεί και να ξαναβρεί την αίγλη της και θέλω να συμβάλλω ενεργά κι εγώ σ’ αυτή την προσπάθεια.»

Η Μαρία Χλωρογιάννη είναι χειρουργός οδοντίατρος. Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Σπούδασε  αρχικά  στην Οδοντοτεχνική Σχολή ΑΤΕΙ Αθήνας και μετά στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠ. Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά επισκέφτηκε την Πάτρα όταν ήταν παιδί  και την ενθουσίασε. Η πόλη με τα ηλιοβασιλέματα δίπλα στη θάλασσα, τον Άγιο Ανδρέα, τις πράσινες πλατείες, το Καρναβάλι, φάνταζε γι’ αυτήν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και ήθελε πολύ να ζήσει σ΄ αυτήν. Το προσωπικό της όραμα υλοποιήθηκε μετά το τέλος των σπουδών της, ενώ παράλληλα δημιούργησε την οικογένειά της.

Ακολουθώντας πιστά τα όνειρά της ξεκίνησε με μεράκι κι ενθουσιασμό την προσφορά οδοντιατρικής φροντίδας στην Πάτρα πριν από  είκοσι χρόνια, μοιράζοντας τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και στην άσκηση της  Οδοντιατρικής επιστήμης. Ο κόσμος της Πάτρας τη στήριξε από το ξεκίνημά της. Ασχολείται  εντατικά  με ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών, προσθετικών και αισθητικών αποκαταστάσεων της στοματικής υγείας. Παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στον τομέα της με ενεργή συμμετοχή σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πάντα δημιουργική κι αισιόδοξη  εξελίσσεται  και βελτιώνεται συνεχώς. Με τον σύζυγό της Γιώργο Σεργιάννη, έχουν τρεις γιους, τον Πάρη και τον Αργύρη που είναι φοιτητές και τον  Βασίλη- Άγγελο τελειόφοιτο Λυκείου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις