Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεταναστευτικό: Δημοψήφισμα ετοιμάζει η Πολωνία μετά το "μπλόκο" στη Σύνοδο Κορυφής

Μεταναστευτικό: Δημοψήφισμα ετοιμάζει η ...

Παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα με την Πολωνία και την Ουγγαρία

"Βόμβα" έβαλαν Πολωνία και Ουγγαρία στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, μπλοκάροντας τα συμπεράσματα για το μεταναστευτικό.

Οι δύο χώρες διαμαρτύρονται για τη συμφωνία του Ιουνίου στο Συμβούλιο σχετικά με την εσωτερική διάσταση της μετανάστευσης και για το λόγο αυτό εξακολουθούν μπλοκάρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, τα οποία αφορούν την εξωτερική πτυχή της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πάντως, ο Πολωνός Πρωθυπουργός ετοιμάζει δημοψήφισμα για να αποφασιστεί εάν θα γίνει δεκτό το σχέδιο.

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες ένα σχέδιο για "ασφαλή σύνορα" που θα προβλέπει τη μεταρρύθμιση της συνοριακής υπηρεσίας Frontex και περισσότερα κεφάλαια για τις χώρες που εξασφαλίζουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Η πολωνική κυβέρνηση αντιδρά στη συμφωνία της ΕΕ για τη μετανάστευση λέγοντας ότι θα εξαναγκαστεί είτε να δεχθεί και άλλους μετανάστες επιπλέον των 1,5-2 εκατομμυρίων προσφύγων που υπολογίζει πως έχει δεχθεί από την Ουκρανία, είτε να πληρώσει άλλες χώρες οι οποίες θα τους δεχθούν.

Παράλληλα, ο Αντρέα Ντούντα ξέσπασε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρωί της Παρασκευής σε ό,τι αφορά την πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει περισσότερη υποστήριξη σε χώρες εκτός του συνασπισμού, όπως η Τουρκία, για να τις βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στη μετανάστευση, απ’ ό,τι δίνει στα δικά της μέλη".

Ο Βίκτορ Όρμπαν από την πλευρά του ισχυρίστηκε πως "θα δημιουργηθούν γκέτο, καταυλισμοί προσφύγων, γκέτο προσφύγων. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερος ο κόσμος με ανοικτά σύνορα, όπου όλοι θα κινούνται ελεύθερα. Εγώ τους λέω, ότι θα ανατινάζονται άνθρωποι".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις