Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δίκαιο και κοινωνικό κράτος

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δίκαιο και κοινωνικό κράτος

Των Γιάννη Κορίζη και Δημήτρη Παπαδόπουλου

Οι δεύτερες εθνικές εκλογές είναι έφθασαν.

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται και το δίλημμα που πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες είναι τι κράτος θέλουμε; Θέλουμε ένα κράτος αφερέγγυο και πελατειακό ή ένα κράτος που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί όπως και το έπραξε την περίοδο 2015-2019 να είναι εγγυητής της στήριξης των λαϊκών αναγκών.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να απονέμει δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Τα τελευταία 4 χρόνια παρατηρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ μια εκδίωξη και ένας τυχοδιωκτισμός απέναντι στην νέα γενιά. Μια νέα γενιά όπου δεν στηρίχθηκε κατά την διάρκεια της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης, στάθηκε κόντρα στην εφαρμογή αντεργατικών νόμων, απέτρεψε την είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια μας, μια νέα γενιά που πάλεψε και θα παλεύει για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, άνθρωποι του πολιτισμού και συνταξιούχοι βίωσαν και αυτοί μια ακραία επίθεση.

Θέλουμε μια χώρα όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο και δεν θα πεθαίνουν σε καρότσες αγροτικών. Μια χώρα όπου κάθε μαθητής-τρια θα έχει ίσες ευκαιρίες μάθησης και πρόσβασης στα δημόσια πανεπιστήμια. Μια χώρα όπου οι πολίτες θα εργάζονται και θα ζουν χωρίς ψεύτικα pass. Μια χώρα όπου θα ζουν χωρίς παρακολουθήσεις και υποκλοπές. Μια χώρα όπου το κράτος θα αγκαλιάζει και θα προστατεύει τους  πολίτες της και δεν θα τους διώκει με το παραμικρό. Νέοι και νέες, άνθρωποι κάθε γενιάς θα δώσουν το δικό τους ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Θέλουμε μια κυβέρνηση τετραετούς θητείας που θα δώσει πνοή στην χώρα με το πρόγραμμά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές της ΝΔ και να σταθεί ανάχωμα σε αυτές. Θέλουμε και μπορούμε να παλέψουμε για την αποτροπή μιας κυβέρνησης λιτότητας και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια και στην αυτοδιοίκηση. Την Κυριακή στις κάλπες λοιπόν!

Γιάννης Κορίζης Μέλος Πανελλαδικού Γραφείου Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδόπουλος Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις