Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες 2023: Δείτε πώς θα υπολογίσετε τα μόριά σας- Η εφαρμογή που θα βοηθήσει

Πανελλήνιες 2023: Δείτε πώς θα υπολογίσε...

Ο υπολογισμός των μορίων έχει πλέον εξελιχθεί σε δύσκολη διαδικασία

Μια πραγματική σπαζοκεφαλιά» θα θελήσουν να λύσουν αμέσως μόλις πάρουν τους βαθμούς τους στα μαθήματα, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες 2023.

Πρόκειται για τον υπολογισμό του συνόλου των μορίων, που κατέκτησαν στα τέσσερα μαθήματα αλλά και στα ειδικά μαθήματα για όσους εξετάστηκαν.

Ο υπολογισμός των μορίων έχει πλέον εξελιχθεί σε δύσκολη διαδικασία και σίγουρα οι υποψήφιοι θα χρειαστούν βοήθεια. Για το σκοπό αυτό έχουν αναπτυχθεί διάφορες εφαρμογές και κυρίως από τα φροντιστήρια,  αλλά το καλύτερο θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να εμπιστευθούν την ειδική εφαρμογή, που έχει αναπτύξει το υπουργείο Παιδείας και η οποία θα «ξεκλειδώσει» μόλις ανακοινωθούν οι βαθμοί, δηλαδή στο τέλος του μήνα.

Πρόκειται για εφαρμογή με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς στα αντίστοιχα μαθήματα, μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα για το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι, μέσω της ίδιας εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

 Η εφαρμογή υπολογισμού των μορίων  θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/. Στην αρχική σελίδα, στην επιλογή ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, οι υποψήφιοι επιπλέον δύνανται να ενημερωθούν με όλο το σχετικό υλικό που αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πως γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψήφιου που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού οπού ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας. Τα τέσσερα (4) ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψήφιου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δέκατου.

Η ενημέρωση για τις βαθμολογίες μέσω κινητού

Και φέτος οι υποψήφιοι θα έχουν δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS της βαθμολογίας που κατέκτησαν στις εξετάσεις για κάθε μάθημα. Η σχετική πλατφόρμα άνοιξε και θα λειτουργεί έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από  την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr,  όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους  χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πηγή:ethnos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις