Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Πάτρα - Τα σχολεία έκλεισαν, τα παιδικά Summer Camps άνοιξαν... και «τα έχουν όλα»!

Πάτρα - Τα σχολεία έκλεισαν, τα παιδικά ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πήγαμε στα camps των: Ιππικός Όμιλος Ρίου, Reinvent Education, Royal, Stems & Arts και μάθαμε τι ετοιμάζουν φέτος.

Tα summer camps για παιδιά απέχουν μακράν πλέον από το παραθεριστικό μοντέλο του παρελθόντος. Η new age μορφή διαθέτει πολύ πιο σύνθετα, δημιουργικά και επιμορφωτικά χαρακτηριστικά, έχοντας εξελιχθεί σε κομμάτι του καθημερινού, θερινού προγράμματος της οικογένειας. Εφόσον οι γονείς εργάζονται, δεν επιθυμούν βέβαια να «βυθίζεται» το παιδί στο διαδίκτυο αδρανώντας σε πνεύμα και σώμα. Οι αξιόλογες προτάσεις μέσα ή λίγο έξω από την Πάτρα είναι εξαιρετικά μελετημένες από ειδικούς παιδαγωγούς. Δείτε τί μπορείτε να επιλέξετε, τώρα που έκλεισαν τα σχολεία:

 

Iππικός Όμιλος Summer Camp - Έλενα Καρνάτσου

Κάθε χρόνο ανανεώνεται το ραντεβού με τα παιδιά στο Πλατάνι, στην καταπράσινη πλαγιά με  την πανοραμική, ειδυλλιακή θέα προς τη θάλασσα, το πράσινο των 12 στρεμμάτων και τις εγκαταστάσεις ιππασίας. Στο μοναδικό σκηνικό του Ιππικού Ομίλου, διοργανώνεται ετησίως summer camp, για να αποδράσουν οι μικροί μας φίλοι από την ρουτίνα του σχολείου και να διασκεδάσουν με δημιουργικές δραστηριότητες.

Φέτος χωρίζεται σε 3 περιόδους (19-23 Ιουνίου, 26-30 Ιουνίου και 3-7 Ιουλίου) ξεκινώντας από τις 8 το πρωί και τελειώνοντας στις 4 το απόγευμα. Φθάνοντας, προσφέρεται πρωινό σε πλούσιο μπουφέ, με πολλές γευστικές επιλογές, ώστε γεμάτα ενέργεια να ανταποκριθούν τα παιδιά στο πρόγραμμα. Πώς διαμορφώνεται αυτό;

Εδώ δεσπόζει η ιππασία, οπότε γίνονται καθημερινά μαθήματα συνοδεία εκπαιδευτών, ενώ ακολουθεί ενασχόληση  με τη ρομποτική, την ξιφασκία, τη μουσικοκινητική αγωγή, το χορό, τα εικαστικά. Τα παιδιά παίζουν επίσης σκάκι και κάνουν σκοποβολή. Οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται  κατά τις 2 το μεσημέρι  ώστε να γευματίσουν με εκλεκτό, μαγειρευτό φαγητό. Κάθε μέρα προσφέρεται και ένα διαφορετικό πιάτο, ειδικά επιμελημένο.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr η υπεύθυνη Έλενα Καρνάτσου:

«Κύριος στόχος του summer camp είναι τα παιδιά να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα που είχαν μέχρι τώρα και μέσα από τις εκπαιδευτικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες να ενταχθούν σε ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα απολαμβάνοντας την πραγματική δράση».

 

Ιππικός όμιλος Ρίου

Πλατάνι, Πάτρα

T.: 2610433636

ippikosriou.gr

instagram.com/ippikos.omilos.riou

Διαβάστε στο sportin.gr

Reinvent Education / M.I.N.D Summer Science Camp – Κοραλία Μαντά

Τη συμπλήρωση 10 χρόνων γιορτάζει το M.I.N.D Summer Science Camp στην Πάτρα, ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για παιδιά ηλικίας 4-17 ετών, που βασίζεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και θεωρείται ιδιαίτερα καινοτόμο στο είδος του.

Τα παιδιά για τρεις εβδομάδες, από τις 19 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους και να γνωρίσουν νέα γνωστικά αντικείμενα χάρη στη χρήση του διεπιστημονικού εργαλείου STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Έτσι, επιχειρούν να δώσουν τις δικές τους λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα του πλανήτη μας. Τα παιδιά, χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες, παρακολουθούν 3 θεματικές εβδομάδες:

  • 19-23/6: Exploring Technology
  • 26-30/6: Let's go Circular
  • 3-7/7: Artificial versus Human Intelligence

Επιπλέον κάθε εβδομάδα οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στα εργαστήρια Ρομποτικής, Κώδικα Κρυπτογραφίας, Επιχειρηματικότητας (powered by InterMediaKT), Χοροθεάτρου (by Μαριμίλλη Ασημακοπούλου), Έκφρασης (Social Emotional Learning), Film Making, Public Speaking, παίζουν Capoeira, Mπάσκετ, κάνουν Τοξοβολία και Taekwondo.
Το κάλεσμα της υπεύθυνης, Κοραλίας Μαντά, απευθύνεται σε κάθε γονέα που θέλει το παιδί του να αναπτύξει τις δεξιότητές του μέσα από το παιχνίδι, ενισχύοντας την αγάπη του για τη φύση, ώστε το ευ ζειν να γίνει τρόπος ζωής.
Μια μοναδική εμπειρία που κάθε παιδί αξίζει να ζήσει!
Το M.I.N.D Summer Science Camp διεξάγεται στις μαγευτικές και σύγχρονες εγκαταστάσεις του Promitheas Park, μια «ανάσα» από το κέντρο της πόλης, στην περιοχή του Καστελόκαμπου.

Reinvent Education

Παντανάσσσης 34, Πάτρα

Τ.: 6942919090

www.facebook.com/profile

Royal Summer Camp - Ασπασία Αλεξανδροπούλου

Με καταγωγή από τον Πύργο, απόφοιτος του Τμήματος  Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Hλικία του Πανεπιστημίου Πατρών και με διαδρομή στη συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας και στη διδασκαλία δημιουργικής γραφής, η Ασπασία Αλεξανδροπούλου θέλει να εμπνεύσει τα παιδιά να ζήσουν τα δικά τους όνειρα μέσα από την καθημερινότητα του παιχνιδιού και της ελευθερίας που προσφέρει η φύση και το εξωτερικό περιβάλλον.

Με μέντορα τον ονομαστό Δημήτρη Αβούρη, ειδικεύτηκε στην θεραπευτική λειτουργία του παραμυθιού και απέκτησε σημαντική εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία καλοκαιρινών ημερήσιων camp.

Καλεί τα παιδιά Νηπιαγωγείου (4-6 ετών) και Δημοτικού (7-11 ετών) από τις 19 Ιουνίου έως και 28 Ιουλίου στην «Αλέα» του Royal της Ακτής Δυμαίων, από 8 το πρωί μέχρι 4 το μεσημέρι, πλαισιωμένη από ενθουσιώδεις, συνεργάτες παιδαγωγούς. Θα τα παροτρύνουν να παίξουν παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια, να χορέψουν, να χαρούν με μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πινκ πονκ, να διασκεδάσουν στα φουσκωτά και την παιδική χαρά, να κάνουν γυμναστική. Ο χώρος της «Αλέας» έχει ειδικό κατάλογο με πρωινό, σνακ, γλυκίσματα αλλά και μεσημεριανό μενού, σχεδιασμένο ειδικά για το summer camp. 

Όπως αναφέρει η Ασπασία Αλεξανδροπούλου στο thebest.gr: «Οι δικές μου παιδικές αναμνήσεις, του ανέμελου παιχνιδιού με τα παιδιά της γειτονιάς, θα ήθελα  να γίνουν οι σημερινές εικόνες των παιδιών αυτής της εποχής. Θα ήθελα να δυναμώσουν οι φιλίες, να πληθύνουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να διασκεδάσουν, να παίξουν, να ζωντανέψουν με την ενέργειά τους και την ευχάριστη διάθεσή τους τις ημέρες του καλοκαιριού».

Royal

Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα

Τ.: 6949905357

www.royaltheater.gr

www.facebook.com/activitiesforkids.aspa

 

Stems & Arts Camp - Κώννη Κουτσαντώνη

Σας έχουμε και μια αμιγώς «αστική» πρόταση: O εκπαιδευτικός όμιλος Κ.Δ.ΑΠ. «Μικροί Επιστήμονες» παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών (5-12 ετών) για ένα ευχάριστο και επιμορφωτικό καλοκαίρι μέσα στα όρια της πόλης. Βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στο κέντρο της Πάτρας (Γούναρη & Κανακάρη – 1ος όροφος) και εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς αλλά και όλους όσοι πηγαίνουν για κάποιες ώρες στο κέντρο αποζητώντας ένα ασφαλή, εκπαιδευτικό χώρο για τα παιδιά τους.

Το φετινό camp  με υπεύθυνη την Κώννη Κουτσαντώνη θα λειτουργεί από τις 16 Ιουνίου έως και 31 Ιουλίου καθημερινά από τις 8π.μ. έως τις 4μ.μ. με στόχο να κινητοποιήσει, να ενθουσιάσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, ρομποτοκατασκευές, πειράματα φυσικής/χημείας, μαγειρική, καλλιτεχνικό εργαστήρι, mind challenges, Messy Play. Επίσης, πολλά επιτραπέζια αλλά και αγώνες με τηλεκατευθυνόμενα και παιχνίδια VR.

Επιπλέον, για τους μαθητές που έχουν έφεση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και θέλουν να κερδίσουν χρόνο, λειτουργούν ολιγομελή εντατικά τμήματα, στα οποία οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να «κερδίσουν» μια ολόκληρη τάξη στα Αγγλικά μέσα στο διάστημα  μόλις 6 εβδομάδων. Τα μαθήματα αυτά πραγματοποιούνται σε όλα τα διδακτήρια του ομίλου σε 9 σημεία στην πόλη.

Αυτό το καλοκαίρι, είτε για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ξεκούραση, είτε για οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική επιλογή, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κουτσαντώνη είναι κοντά στις οικογένειες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

STEMS & ARTS - ΚΔΑΠ μικροί επιστήμονες

Γούναρη 35 & Κανακάρη, 1ος όροφος

Τ.: 2610224565

www.facebook.com/kdapmikroiepistimones

mikroiepistimones.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being