Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

«Siaini Architecture»: Το team της Έφης Σιαΐνη αντιμετωπίζει το design ως αποτύπωμα στον κόσμο

«Siaini Architecture»: Το team της Έφης ...

Ένα πατρινό αρχιτεκτονικό γραφείο με πορεία δυο δεκαετιών σε ποικίλα έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας

Η Έφη Σιαΐνη, αρχιτέκτονας μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μας έχει συστηθεί ως δημιουργός fashion label, ως πολυταξιδεμένο cosmo girl αλλά και ως ατρόμητη businesswoman στο real estate. Πάντα λαμπερή και πολυπράγμων, αρέσκεται να δοκιμάζεται διαρκώς σε νέες προκλήσεις. Ενδεχομένως κάποιοι δεν γνωρίζουν πως στην Πάτρα, που αποτελεί και τη βασική της έδρα, διατηρεί ένα εξαιρετικά «μάχιμο» και γυναικοκρατούμενο γραφείο. 

Όπως αποσαφηνίζει στο thebest.gr η  αρχιτεκτονική ομάδα «Siaini Architecture» είναι μια ομάδα αρχιτεκτόνων μηχανικών και διακοσμητών με όραμα και αγάπη για το design. Ένα δεμένο team που δεν αντιμετωπίζει το σχεδιασμό ως μια στείρα και εμπορική αναπαραγωγή των σύγχρονων τάσεων, αλλά έχει βαθύτερο σκοπό να δημιουργεί κτίρια και χώρους που θα επηρεάσουν τον κόσμο γύρω τους.

Την ίδρυση της ομάδας ως εταιρεία εμπνεύστηκε το 2005 η Έφη Σιαΐνη,  έχοντας ήδη μια σεβαστή προσωπική διαδρομή σε τέχνη, design κι επιχειρηματικότητα. Οραματίστηκε λοιπόν δίπλα της, ένα πιστό ανθρώπινο δυναμικό που θα διακρινόταν για το δυναμισμό, τον επαναστατικό τρόπο σκέψης και βέβαια θα μοιραζόταν το ίδιο πάθος για το σχεδιασμό.

Εφη Σιαίνη, αρχιτέκτων μηχανικός

Εφη Σιαίνη, αρχιτέκτων μηχανικός

O σύζυγος και αχώριστος συνεργάτης της Έ...

O σύζυγος και αχώριστος συνεργάτης της Έφης, Δημήτρης Μουρτζούχος, πολιτικός μηχανικός

Η ομάδα με την πάροδο των χρόνων μεγάλωσε, και πλέον απαρτίζεται από μέλη που λαμβάνουν υπόψη τους όχι μόνο τα αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά μιας κατασκευής, αλλά επιδιώκουν να δημιουργούν χώρους που θα προκαλούν συναισθήματα. Βασικός στόχος είναι η ευαισθησία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τόσο απέναντι στο περιβάλλον, ακολουθώντας  τις επιταγές των καιρών, όσο και απέναντι στον ίδιο άνθρωπο, ενισχύοντας την απαραίτητη και σπάνια πλέον αλληλεπίδρασή του με τους υπόλοιπους ανθρώπους και το αστικό τοπίο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ομάδα αντιμετωπίζει κάθε έργο ξεχωριστά με κριτική σκέψη και καινοτομία κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού. Παράγοντες όπως η τοποθεσία του εκάστοτε κτιρίου – ή οικοπέδου –, η ιστορικότητά του και όσα αυτό αντιπροσωπεύει, ο τόπος στον οποίο βρίσκεται και τα πολιτισμικά αλλά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του, δημιουργούν ένα γόνιμο υπόβαθρο και ένα πλέγμα συνιστωσών πάνω στο οποίο υφαίνονται οι ιδέες που αφορούν στις συνθετικές αρχές του κάθε έργου, το οποίο αντιμετωπίζεται ως μια ολότητα απόλυτα συμβατή με τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

Η χρυσή τομή της βέλτιστης λειτουργικότητας με την αισθητική ικανοποίηση αποτελεί βασική επιδίωξη, με την παράλληλη δημιουργία χώρων φρέσκων και καινοτόμων, οι οποίοι απέχουν από τις συνηθισμένες προσεγγίσεις και ενσαρκώνουν τον ιδανικό συνδυασμό επιστήμης και τέχνης.

 

«Siaini Architecture», δείτε το team

«Siaini Architecture», δείτε το team

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Έχοντας διαγράψει μια πορεία σχεδόν είκοσι χρόνων, η ομάδα αναλαμβάνει έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, από ανακαινίσεις κατοικιών, αναστυλώσεις διατηρητέων κτιρίων, μελέτες εσωτερικών χώρων γραφείων και καταστημάτων εστίασης, μέχρι τη δημιουργία νέων κατοικιών, τουριστικών καταλυμάτων και κτιρίων γραφείων.

Κάθε έργο χαρακτηρίζεται από μορφολογική πρωτοτυπία στην κατασκευή, το design, τη χρήση των υλικών και τις επιρροές του από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, δημιουργώντας ένα κράμα που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Ως αποτέλεσμα, τα έργα που προκύπτουν συνδυάζουν την αίγλη και τις αρχές των κλασικών κτιρίων με τις σύγχρονες τεχνολογίες και απαιτήσεις, αντικατοπτρίζοντας την προσωπική σχεδιαστική της ομάδας, που δεν αντιγράφει απλώς ξεπερασμένες τεχνικές και στοιχεία, αλλά εκφράζει το δικό της στυλ, ένα στυλ που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και το όραμά της. Η ομάδα δεσμεύεται απέναντι στην αρχιτεκτονική, αναπτύσσει καθημερινά, μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των μελών της.

Η επικοινωνία είναι ένας από τους βασικούς της πυλώνες στα πλαίσια του επαγγελματισμού και όχι μόνο, ενώ αγαπά να συνεργάζεται στενά με τους πελάτες της και αντλεί έμπνευση από τις ανάγκες τους, αναπτύσσοντας ιδέες και στρατηγικές που οδηγούν κάθε έργο σε σίγουρη επιτυχία.

Δείτε φωτογραφίες απο έργα τoυς

 

Info

Siaini Architecture

Π. Παυλοπούλου 81, Πάτρα
τηλ: 2612615061
www.siaini.gr

instagram.com/siaini_architecture

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View