Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Με καρκίνο στο πάγκρεας διαγνώστηκε η Μενούνος λίγο πριν γίνει μητέρα

Με καρκίνο στο πάγκρεας διαγνώστηκε η Με...

Η 44χρονη παρουσιάστρια χειρουργήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023 για νευροενδοκρινή όγκο του παγκρέατος.

Αίσθηση προκάλεσε η δημοφιλής Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος, η οποία σε συνέντευξή της στο περιοδικό People αποκάλυψε ότι πριν από λίγους μήνες έμαθε ότι πάσχει από έναν σπάνιο καρκίνο του παγκρέατος.

Ο όγκος αυτός ονομάζεται παγκρεατικός νευροενδοκρινής όγκος και αποτελεί λιγότερο από το 2% των καρκίνων του παγκρέατος. Τείνει, όμως, να έχει καλύτερη εξέλιξη (πρόγνωση) απ’ ό,τι οι συχνότεροι όγκοι του οργάνου, αναφέρει η Αμερικανική Eταιρεία Καρκίνου (ACS).

Όπως εξηγεί, οι νευροενδοκρινείς όγκοι του παγκρέατος αρχίζουν από ένα είδος κυττάρων που λέγονται νευροενδοκρινικά. Τα κύτταρα αυτά βρίσκονται διάσπαρτα στο σώμα, καθώς δεν δημιουργούν συγκεκριμένα όργανα. Ωστόσο κατά το ένα μέρος τους συμπεριφέρονται σαν νευρικά κύτταρα και κατά το άλλο σαν ενδοκρινικά (ορμονικά).

Η κυρία Μενούνος είπε στο People ότι ο όγκος της ήταν 3,9 εκατοστά. Είπε επίσης ότι στο χειρουργείο που έκανε αφαιρέθηκαν ο όγκος, τμήμα του παγκρέατός της, ο σπλήνας της και 17 λεμφαδένες της περιοχής. Ωστόσο μετά την εγχείρηση δεν έκανε κάποια άλλη θεραπεία (επομένως ήταν όλα αρνητικά για καρκίνο). Θα κάνει όμως εξετάσεις κάθε χρόνο για μια πενταετία, ελπίζοντας πως όλα θα πάνε καλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight