Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βόλος: Πώς μια ολόκληρη κοινωνία κινητοποιήθηκε για να χαρίσει χαμόγελο σε γιαγιά και εγγονάκι

Βόλος: Πώς μια ολόκληρη κοινωνία κινητοπ...

Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου έκανε το… «θαύμα» της

Πιο νωρίς ήρθε φέτος η «Ανάσταση» για 62χρονη γυναίκα στον Βόλο, η οποία έχει αναλάβει την ανατροφή του μικρού εγγονιού της, μολονότι και η ίδια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας αλλά και οικονομικές δυσκολίες.

Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου έκανε το… «θαύμα» της κινητοποιώντας τον κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και χρημάτων για την οικογένεια που επί σειρά ετών ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά».

Όπως πρόσφατα κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ , η γυναίκα έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα από τη ζωή. Τα παιδιά της βιώνουν τον εφιάλτη των ναρκωτικών και δίνουν αγώνα για να κερδίσουν ξανά τη ζωή τους. Αλλά και η ίδια δίνει την προσωπική της μάχη για τη ζωή, ενάντια στον καρκίνο.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα, δεν μπόρεσε να αφήσει μόνο του το εγγονάκι της, ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 6,5 ετών, το οποίο ουσιαστικά στερείται τους γονείς του, που παρακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης.

Το έχει πάρει στην φροντίδα της και έχει αναλάβει την ανατροφή του, αντιμετωπίζει όμως αξεπέραστα προβλήματα ακόμη και για την εξασφάλιση βασικών αγαθών.

Η πονεμένη ιστορία της γιαγιάς που έχει αναλάβει την ανατροφή του μικρού εγγονού της έγινε γνωστή στην Ελληνική Μέριμνα Βόλου, η οποία με αφορμή το Πάσχα, αποφάσισε να πάρει κάτω από τις «φτερούγες» της τη γυναίκα για να εξασφαλίσει την απαραίτητη βοήθεια για την ίδια και τον εγγονό της.

Στο κάλεσμα της προέδρου της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου, Αρτεμις Παπανδρέου για τη συγκέντρωση βοήθειας για τη γιαγιά και το εγγόνι της, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

Σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου, η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά περισσότερα είδη από όσα μπορεί να καταναλώσει μια οικογένεια σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. «Για τον σκοπό αυτό διαθέσαμε μέρος αυτών και σε δυο ακόμη μονογονεϊκές οικογένειες της Ν. Ιωνίας με μικρά παιδιά και μεγάλες οικονομικές ανάγκες», ανέφερε για τον όγκο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε.

Προχθές, Μεγάλη Τετάρτη, η κ. Παπανδρέου παρέδωσε στην 62χρονη γυναίκα τα είδη διατροφής, τις λιχουδιές, τα παιγνίδια, τα σοκολατένια αυγά, τη λαμπάδα, τα παπουτσάκια, τα ρουχαλάκια και τα είδη καθαριότητος που με αγάπη προσέφεραν πολίτες για εκείνη, καθώς επίσης μια δωροεπιταγή τροφίμων 50 ευρώ , όπως και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ που συγκεντρώθηκε από δωρεές για ενίσχυσή της, προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες της καθημερινότητάς της.

«Χαιρόμαστε που κατορθώσαμε σε τόσο δύσκολους καιρούς να προσφέρουμε λίγη χαρά, χάρη στη δική σας ανταπόκριση και αγάπη», αναφέρει η κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις