Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: «Ακούσαμε μια φωνή που έλεγε "είμαι και εγώ εδώ, βοήθησέ με"»

Τέμπη: «Ακούσαμε μια φωνή που έλεγε &quo...

Επιβάτης του μοιραίου τρένου μιλάει πρώτη φορά για την τραγωδία

Ο Γιώργος Καπιοτέλης ήταν στο έκτο βαγόνι του μοιραίου τρένου στα Τέμπη και μετέβαινε προς το Άγιο Όρος, όπου εργάζεται ως μαραγκός σε μοναστήρι. Επιστρέφοντας σήμερα (12/4) με το ίδιο τρένο στην Αθήνα, μίλησε για πρώτη φορά για όσα βίωσε και για όσους βοήθησε.

 «Είναι η πρώτη φορά που μιλάω. Ήθελα πρώτα να το δεχτώ εγώ μέσα μου. Επιστρέφοντας πήρα το ίδιο τρένο. Δεν αισθάνθηκα φόβο. Η ζωή συνεχίζεται. Αν μου το έλεγε κάποιος αυτό στις αρχές μπορεί να μην το έκανα», δήλωσε αρχικά, μιλώντας στο Star.

 «Ακούσαμε μια φωνή που έλεγε "Είμαι και εγώ εδώ, βοήθησέ με"»
 Έπειτα αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Όπως είπε, αισθάνθηκε ότι ήταν καλά και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να βοηθήσει τους άλλους συνεπιβάτες του.

 «Από τη στιγμή που ήμουν καλά, ήθελα να βοηθήσω. Υπήρχαν και άλλα παιδιά, όπως ο Άγγελος. Ανοίξαμε τις πόρτες για να φύγουν πρώτα τα άτομα που μπορούσαν να περπατήσουν από το πέμπτο και έκτο βαγόνι. Μετά πήγαμε στο τρίτο που ήταν αναποδογυρισμένο. Βγάλαμε αρκετά άτομα, δεν είχε καθόλου φως. Μπήκα εγώ μέσα, έφεξε ο Άγγελος. Βρήκαμε τρία άτομα. Μας είπαν ότι ήταν δύο ζωντανοί και μια νεκρή κοπέλα. Καλέσαμε βοήθεια. Και εκεί που είχα μείνει μόνος μου με τα παιδιά, ακούσαμε μια φωνή που έλεγε "Είμαι και εγώ εδώ, βοήθησέ με" και ήταν τελείως χαμηλά, κάτω από το βαγόνι», περιέγραψε.

Οι επόμενες μέρες που ακολούθησαν ήταν δύσκολες, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι επί 15 ημέρες δεν κατάφερε να κοιμηθεί: «Αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν το λες ατύχημα, το λες ανευθυνότητα. Πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ο Θεός και η Παναγία να δώσει κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις