Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Η Ανδριάνα Φοή επιλέγει τα ιδανικά κρασιά για το Πασχαλινό Τραπέζι

Η Ανδριάνα Φοή επιλέγει τα ιδανικά κρασι...

Έξι προτάσεις για να συνοδεύουν το Πασχαλινό γεύμα

« Πάσχα το Ελληνικόν»

Λάμπει από χρώματα, μοσχοβολάει λεβάντα, θυμάρι, πασχαλιά και κελαηδάει την Άνοιξη!

Για το κοκορέτσι, για τα αμνοερίφια, για τους χορτοφάγους , για τα ορεκτικά νωρίς το μεσημέρι αλλά και για το after, η red-list για το Πασχαλινό τραπέζι μας ξεκινάει με οσμή από την Κρήτη περνάει από την Πελοπόννησο και φτάνει έως την Μακεδονία.

Εννοείται πως η κύρια προϋπόθεση είναι οι αγαπημένοι μας φίλοι και συγγενείς που θα μοιραστούμε μαζί τους το Πάσχα μας.

Οι άνθρωποι μας δίνουν πρόσθετη αξία στις αναμνήσεις μας και κάνουν τα ωραία κρασιά να μένουν αξέχαστα.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλους!

1.   i Sexy- Hetero Wines          

H Ηetero Wines, μια άλλη προσέγγιση στην οινοποίηση  βαδίζει στα βήματα του ‘Gypsy Winemaking’ και παράγει κρασιά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Αυτό το κρασί έρχεται από την Κρήτη και παντρεύει τη Βηλάνα με το Θραψαθήρι δημιουργώντας ένα άκρως εξωστρεφές, ανοιξιάτικο λευκό μπλέντ.

Τραγανή οξύτητα, μινεράλ αίσθηση και θυμάρι, ιδανικό για τις σαλάτες μας και τις πασχαλιάτικες πίτες μας.

Αφήνω για το τέλος την sexy essence του! Και την εμπνευσμένη ετικέτα !

Τιμή: 14 €

2. ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΒΙΔΙΑΝΟ

Απριλιάτικο Βιδιανό με λευκοκίτρινο χρώμα, ανοιχτές πράσινες ανταύγειες και αρώματα από έντονο ροδάκινο, βερίκοκο και πράσινο μήλο.

Δίπλα στην πιατέλα με τα τυριά μας, πληθωρικό στο στόμα με επίγευση και bitter χαρακτήρα μανταρινιού, από την Κρήτη με αέρα!

Τιμή: 9 €

3. Αγκαθωτό  Κτήμα Κυρ Γιάννη

Και σε «τσιμπάει» και το ερωτεύεσαι γευστικά ! Το  ΑΓΚΑΘΩΤΟ είναι το νέο  εντυπωσιακό 100% Ξινόμαυρο και  single vineyard και ροζέ, τι άλλο να ζητήσεις , από αμπέλια στη Γάστρα Νάουσας του Κτήματος ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ. Χρώμα απαλό σομόν με πορτοκαλί ανταύγειες, μύτη με βοτανικά αρώματα λεβάντας και μικρά κόκκινα φρούτα.

 Οι νότες ώριμης ελιάς και βανίλιας  στο στόμα μαζί με την οξύτητα  και την διακριτική αίσθηση ταννινών με ωθούν να  τολμήσω να το απολαύσω και με το κοκορέτσι μου !

Τιμή: 19,80 €

4. ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ PINOT NOIR 2020

Τι ζητάει μια  Βουργουνδία στο Πασχαλιάτικο τραπέζι μας; 

Pinot Noir από το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, δηλαδή του τόπου μας!

 Λαμπερό κόκκινο χρώμα έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, ελαφριά  βοτανικότητα και νότες καφέ. Οι  τανίνες του  σε αρμονία με  την δροσιστική οξύτητα του και η παραμονή του για 18 μήνες σε βαρέλι  θα  του δώσουν την ρώμη που χρειάζεται για να «παλέψει» με τις σούβλες μας.Η προσιτή πολυτέλεια !  

Τιμή: 12 €

5. ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ - Tannat  2019

Vive la France, και από την Βουργουνδία στις Μπορντολέζικες ποικιλίες και στο TANNAT του Αμυνταίου και του Κτήματος Άλφα. Born to pair meet! Γεννημένο για τις κρεατοφαγίες του Πάσχα και εάν είναι και λίγο παλαιωμένο «πεταλούδες» γαστρονομικής ευτυχίας θα φτερουγίζουν στους ουρανίσκους σας.

Τα λόγια είναι περιττά γιατί το αριστοκρατικό του χρώμα μαζί με τα πλούσια αρώματα του - σχεδόν αρωματοποιίας – μαύρα βατόμουρα, δαμάσκηνα, πικάντικα μπαχαρικά και κομψή βανίλια, μας βάζουν στο ποτήρι μας ένα εκρηκτικό μίγμα πλούτου και γαλλικής φινέτσας.

Τιμή: 24,50 €

6. Freixenet Ice Rose Cuvee 

Ένα διαφορετικό αφρώδες , πολύ μοντέρνο που μας έρχεται από την Ισπανία  και την κοιλάδα του Penedes  στην Βαρκελώνη.Από τις ποικιλίες Garnacha, Pinot Noir & Chardonnay είναι γεμάτο ''φρούτο'' και φρεσκάδα.

Είναι medium sweet έχει φίνες φυσαλίδες, ευχάριστη οξύτητα και αισθητή επίγευση. Σερβίρεται το αρκετά  παγωμένο σε μεγάλα ποτήρια κρασιού (balloons) με 2-3 παγάκια και κομματάκια φρούτα του δάσους.

Το τέλειο κρασί για τα  γλυκά αλλά και για τα κοκτέιλ μας !

Τιμή: 12,40 €

*Οι τιμές που αναγράφονται είναι ενδεικτικές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life