Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Αστεριώτης, Τρίγκας, Χατούπης, μιλάνε στο thebest.gr για το πασχαλινό τραπέζι

Αστεριώτης, Τρίγκας, Χατούπης, μιλάνε στ...

Δίνουν εναλλακτικές προτάσεις για το μενού

Μια ανάσα μας χωρίζει από το Πάσχα  και οι ετοιμασίες στα περισσότερα σπίτια έχουν ξεκινήσει μιας και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα γιορτάσουμε χωρίς απολύτως κανέναν πανδημικό περιορισμό.

Το αρνί και το κατσίκι αποτελεί παραδοσιακά για τους Έλληνες την πρώτη επιλογή για το Πασχαλινό τραπέζι, όπως επιτάσσει το έθιμο. Η συζήτηση για την τιμή των αμνοεριφίων κάθε χρόνο μπαίνει στο τραπέζι αφού και οι οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών έχουν περιοριστεί αρκετά. Υπάρχουν ωστόσο πάντα και εναλλακτικές προτάσεις αλλά και οικονομικές λύσεις για να γεμίσει το πασχαλινό τραπέζι με τις προβλεπόμενες απολαύσεις.

Το TheBest μίλησε με 3 κρεοπώλες της Πάτρας για την εικόνα που επικρατεί στην αγορά τις τελευταίες ημέρες πριν την Ανάσταση αλλά και εναλλακτικές προτάσεις για το πασχαλινό τραπέζι.

 

ΝΙΚΟΣ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΩΤΗΣ - "Asteriotis Meat"

«Η κατάσταση στην αγορά φέτος είναι δύσκολη γιατί υπάρχει έλλειψη σε αμνοερίφια και είναι αισθητή ειδικά στα αρνιά και τα κατσίκια γάλακτος. Αυτό σίγουρα επηρεάζει και τις τιμές. Εμείς επειδή είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο έχουμε συνεργασίες με παραγωγούς κι έτσι θα καλύψουμε τους καταναλωτές μας.

Η σχέση του κρεοπώλη με τον καταναλωτή στηρίζεται στην εμπιστοσύνη για την ποιότητα πρώτα και κύρια.

Και αυτές τις ημέρες που ο καταναλωτής θα ψωνίσει κρέατα για το Πασχαλινό τραπέζι αλλά και γενικότερα, θα πρέπει να είναι προσεκτικός στην προέλευση του προϊόντος.

Για το Πασχαλινό τραπέζι υπάρχουν πολλές επιλογές και εναλλακτικές σε κρεατοσκευάσματα για όσους δεν θέλουν να κινηθούν παραδοσιακά και δεν θέλουν να ψήσουν αρνί. Στα καταστήματά μας, έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε σε σούβλα το κρέας της αρεσκείας του πελάτη και να φτιάξουμε κοντοσούβλι χοιρινό ή κοτόπουλο. Φυσικά υπάρχουν πολλές προτάσεις και μεγάλη γκάμα προϊόντων premium (rib eye, black angus, μοσχάρι wagyu) που θα ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Προσφέρουμε επίσης και πολλές έτοιμες λύσεις για να «λύσουμε» τα χέρια τον πελατών μας. Για παράδειγμα έχουμε έτοιμη μαγειρίτσα με σάλτσα για να τους βγάλουμε από τον κόπο της προετοιμασίας. Το εξειδικευμένο προσωπικό στα κρεοπωλεία μας έχουν μια σειρά προτάσεων που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις των καταναλωτών».

 

Αsteriotis Meat

  • Ακρωτηρίου 17, έναντι πλατεία Παπανδρέου, τηλ: 261 032 1511
  • Δημοκρατίας 266, Οβρυά
  • 6ου Συντάγματος 3, Ταμπάχανα 
  • ΠΕΟ Πατρών Πύργου και Κολοκοτρώνη 1, Παραλία Πατρών

FΒ: Asteriotis meat

ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ - "NikosTrigkas"

Επάρκεια υπάρχει θεωρώ για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές που έτσι κι αλλιώς εκτιμώ ότι θα ψωνίσουν φέτος μετρημένα. Οι τιμές θα είναι ελάχιστα πιο υψηλές από πέρυσι κι αυτό οφείλεται στην ενεργειακή κρίση που έχει επηρεάσει όλη την οικονομία.

Οι καταναλωτές να προσέχουν την ποιότητα του κρέατος πρώτα και μετά την τιμή. Δεν γίνεται ένα καλό προϊόν να έχει πολύ χαμηλή τιμή. Σίγουρα κάποια αρνιά που είναι αδύνατα θα πωληθούν πιο φθηνά. Ο καταναλωτής να εμπιστευτεί τον κρεοπώλη του, που τον ξέρει προσωπικά. Ο κρεοπώλης απευθύνεται και συναλλάσσεται με κάθε πελάτη ξεχωριστά, ξέρει τις συνήθειές του, τον γνωρίζει. Προσέχει τον πελάτη του για να τον έχει. 

Οι καταναλωτικές συνήθειες του κόσμου πλέον έχουν αλλάξει. Δεν θα πάρουν όλοι αρνί, γι’ αυτό και δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα επάρκειας. Οι καταναλωτές θα αγοράσουν κι άλλα κρέατα και χοιρινό και μοσχάρι.

Υπάρχουν πολλοί που θα προτιμήσουν είτε μπριζόλες, είτε κοντοσούβλι χοιρινό ή κοτόπουλο, φριγαδέλι. Εμείς είμαστε έτοιμοι όπως κάθε χρόνο να εξυπηρετήσουμε οποιονδήποτε θέλει κάτι καλό να βάλει στη σχάρα, στη σούβλα ή στο φούρνο.

NikosTrigas

  • Πατρέως 55-61, Πάτρα, τηλ: 2610 24 3333
  • Χείλωνος Πατρέως 8, Πάτρα, τηλ: 2610 368008

FΒ: Κρεοπωλείο Νίκος Τρίγκας

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΟΥΠΗΣ - "Κρεοπωλείο Χατούπης/Ράπτη"

«Φέτος υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την επάρκεια γιατί έχουν κλείσει πολλές στάνες. Υπήρχε θέμα με το κοστολόγιο διατροφής των ζώων οπότε οι λίγες εναπομείνασες φρόντισαν να πουλήσουν το γάλα παρά να μεγαλώσουν ζώα. Εκεί οφείλεται η έλλειψη. Το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο αν εξαχθούν πολλά αμνοερίφια στην Ιταλία, αλλά αυτό θα το δούμε εντός των ημερών. Σίγουρα πάντως αυτή η κατάσταση έχει αντίκρισμα και στις τιμές, μιας και η έλλειψη πάντα δημιουργεί πρόβλημα.

Η συμβουλή μου προς τον καταναλωτή είναι να αγοράσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται και να αποφύγει τις υπερβολές. Να εμπιστευτεί τον κρεοπώλη του από τον οποίο ψωνίζει όλο το χρόνο. Ο κρεοπώλης θα φροντίσει και για την ποιότητα και για τις τιμές. Ο κόσμος να ψωνίσει αυτό που θεωρεί ότι χρειάζεται και αυτό που θέλει, με πρώτο γνώμονα πάντα την ποιότητα.

Έχει καθιερωθεί το αρνί το Πάσχα γιατί παλιότερα υπήρχε επάρκεια. Τώρα που έχει αλλάξει η κατάσταση μπορούμε να στραφούμε σε κάτι άλλο. Αν κάποιος για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλει να ψήσει ολόκληρο αρνί, μπορεί να πάρει παϊδάκια ή να αγοράσει κοντοσούβλι αρνί ή κοτόπουλο ή χοιρινό. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Σημασία έχει η γιορτή και η ποιότητα αυτών που θα καταναλώσουμε στο γιορτινό τραπέζι με τους αγαπημένους μας.

Κρεοπωλείο Χατούπης-Ράπτη

Σταυροπούλου Β. 14, Ρίο, τηλ: 2610 99 3928

www.kreopoleio-patra.gr

FB: Χατούπης - Ράπτη 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life