Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άσκηση από την 6η ΕΜΑΚ στην ΒΙΠΕ -ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άσκηση από την 6η ΕΜΑΚ στην ΒΙΠΕ ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Άσκηση πραγματοποιήσε η 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας, το πρωί της Τετάρτης στην Βιομηχανική Ζώνη.

Το σενάριο της άσκησης, είχε ως εξής:

Την Τετάρτη 05/04/2023 και περί Ω/10:00, στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε. Εργοστάσιο ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και συγκεκριμένα στο χώρο τουμηχανοστασίου εγκατάστασης της ΝΗ3.

Ο σωλήνας του συστήματος ψύξεως έχει μεγάλη ρήξη με αποτέλεσμα ψυκτικό υγρό να εκλύεται στον χώρο ενεργοποιώντας το σύστημα ανίχνευσης ψυκτικού υγρού ΝΗ3 και  να σημάνει συναγερμό.

Ο χειριστής του μηχανοστασίου την στιγμή αυτή βρίσκεται για εποπτικό έλεγχο σε άλλο σημείο του εργοστασίου. Ο βοηθητικός χειριστής που βρίσκεται στον κέντρο ελέγχου, βγαίνει με μάσκα προσώπου στον χώρο για έλεγχο και βλέποντας την κατάσταση φοράει την εν λόγω μάσκα προχωρώντας προς την διαρροή, αγνοώντας το μέγεθος της βλάβης.

Λόγω της μικρής του εμπειρίας προσεγγίζει την βάνα που δεν έχει λειτουργήσει και προσπαθεί να την κλείσει χειροκίνητα. Η μάσκα δεν τον βοηθά διότι μεγάλη ποσότητα υγρής ΝΗ3 έχει πέσει στο πάτωμα και εξαερώνεται, οπότε γρήγορα χάνει τις αισθήσεις του.

Στα επόμενα λεπτά φθάνει στο σημείο και η ομάδα Χ.Β.Ρ.Π. & Τ.Α. της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. η οποία προσέρχεται στο σημείο συγκέντρωσης της εγκατάστασης, όπου συναντάται και ενημερώνεται σχετικά με το συμβάναπό τον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου.

Καθώς εξελίσσεται το συμβάν ο επικεφαλής της ομάδας Χ.Β.Ρ.Π. &Τ.Α. δίνει εντολή να οριοθετηθούν οι ζώνες κινδύνου, καυτή- θερμή – ψυχρή.

Οι δυνάμεις της ομάδας Χ.Β.Ρ.Π. & Τ.Α. φοράνε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό ανάλογα με τη ζώνη που δραστηριοποιούνται. Έχοντας στηθεί οι γραμμές απολύμανσης ο επικεφαλής της ομάδας συλλέγοντας πληροφορίες σε πιο σημείο της εγκατάστασης υπάρχει διαρροή, δίνει εντολή να επέμβει στο μηχανοστάσιο της εγκατάστασης η υποομάδα ανίχνευσης - δειγματοληψίας.

Παίρνοντας μετρήσεις με ειδικό ανιχνευτή αερίων ότι το αέριο που διαχέεται εκτός και εντός της εγκατάστασης του μηχανοστασίου είναι ΝΗ3, εντοπίζουν την διαρροή του σε σωλήνα σύνδεσης βάνας.

Επίσης διαπιστώνουν ότι ο βοηθός χειριστή της εγκατάστασης βρίσκεται λιπόθυμος εντός του μηχανοστασίου και συγκεκριμένα πλησίον της βάνας αυτής. Ενημερώνουν τον επικεφαλή της ομάδας Χ.Β.Ρ.Π. & Τ.Α. να εισέλθουν δυο (2) υποομάδες επέμβασης - διάσωσης ώστε η πρώτη υποομάδα να κλείσει την διαρροή που έχει υποστεί ο σωλήνας του ψυκτικού υγρού ΝΗ3.

Η δεύτερη να πραγματοποιήσει την διάσωση του εργαζόμενου καθώς και τη μεταφορά του σε ασφαλές σημείο για παραλαβή του από το Ε.Κ.Α.Β. Καθώς εισέρχονται οι δύο (2) υποομάδες επέμβασης – διάσωσης  στην εγκατάσταση ψύξης του μηχανοστασίου, διακόπτουν την διαρροή που έχει υποστεί ο σωλήνας στο σημείο σύνδεσης με την βάνα απομόνωσης του δοχείου συλλογής και ταυτόχρονα προσεγγίζουν τον εργαζόμενο που έχει χάσει τις αισθήσεις του. Τον τοποθετούν σε φορείο και τον μεταφέρουν στον εξωτερικό χώρο. Μετά από την απολύμανση του, παραλαμβάνετε από το ΕΚΑΒ για την μεταφορά του στο πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις