Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Είμαστε πελάτες στις σεξεργάτριες αλλά τις λιθοβολούμε» – Το κήρυγμα ιερέα στην Κρήτη

«Είμαστε πελάτες στις σεξεργάτριες αλλά ...

Ο πάτερ Χαράλαμπος μέσα σε 3 λεπτά γκρέμισε στερεότυπα και παρέδωσε μαθήματα σεβασμού στις γυναίκες

Ένα κήρυγμα –δυστυχώς- όχι συνηθισμένο, με επίκεντρο τον σεβασμό στον άνθρωπο και την κατάργηση προσβλητικών «ταμπέλων» για τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ, έδωσε ο πάτερ Χαράλαμπος Κοπανάκης.

Ο πάτερ Χαράλαμπος μέσα σε 3 λεπτά γκρέμισε στερεότυπα και παρέδωσε μαθήματα σεβασμού στις γυναίκες που είθισται να αποκαλούμε –υποτιμητικά όπως εύστοχα σημειώνει- πόρνες.

Με αφορμή τον εορτασμό της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, αναφέρθηκε στις σεξεργάτριες και το σχήμα οξύμωρο που οι άνδρες τις επισκέπτονται και έπειτα τις λιθοβολούν –κάποτε κυριολεκτικά, σήμερα μεταφορικά.

«Αντι να αλλάξει ιδιοκτήτη, χάραξε τη δική της πορεία»
«Ήταν επαναστάτρια και αντί για την πεπατημένη, να αλλάξει δηλαδή “ιδιοκτήτη” και να περάσει από τον πατέρα στο σύζυγο, χάραξε τη δική της πορεία. Για να βιοπορίζεται, εργαζόταν ως πόρνη» λέει στο κήρυγμά του και σε μία πρόταση αποδομεί νοοτροπίες δεκαετιών, αν όχι αιώνων, κατά τις οποίες οι γυναίκες θεωρούνται κτήμα των πατεράδων τους και μετά των συζύγων τους.

Ο πάτερ Χαράλαμπος εξηγεί ότι ο όρος «πορνεία» είναι υποτιμητικός και στιγματίζει τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το αρχαιότατο επάγγελμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα προϊόν κρίνεται από την αγοραστική του δύναμη, και όπως φαίνεται το συγκεκριμένο προϊόν είχε αγοραστική δύναμη και τότε και τώρα και στους αιώνες των αιώνων».

«Οι άντρες είμαστε κατά 90% οι καταναλωτές του πορνό. Πώς γίνεται να είναι οι άντρες οι πελάτες και εμείς να τις λιθοβολούμε, αυτό ψάξτε το στο Ευαγγέλιο, αυτή τη σχιζοφρένεια» στηλιτεύει.

«Η επιστήμη και η κοινωνία, πλέον, ονομάζει αυτούς τους ανθρώπους «σεξεργάτες ή σεξεργάτριες», διότι πρόκειται για εργασία. Τέτοια ήταν η Αγία που σήμερα γιορτάζουμε» κατέληξε ο ιερέας μνημονεύοντας το πάθος και την επαναστατικότητά της για μία ακόμα φορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις