Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για καλή διάθεση εδώ και τώρα!

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για καλή...

Δώστε ένα boost στη διάθεσή σας

 Η άνοιξη έφτασε, ο καιρός μας δείχνει όλο και συχνότερα το πιο φωτεινό πρόσωπό του, και τα πάντα γύρω μας συνωμοτούν για να μας ανεβάσουν τη διάθεση!

 …ή μήπως όχι;

Τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή μας και στην ψυχολογία μας είναι φυσιολογικά μέχρι ενός σημείου και κανείς δεν γίνεται να είναι χαρούμενος 24/7, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή του. Αν όμως παρόλα αυτά νιώθετε ότι έχετε πεσμένη ψυχολογία για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, τότε είναι στιγμή να κάνετε κάτι για να δώσετε ένα boost στη διάθεσή σας.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για καλή διάθεση εδώ και τώρα!

Γυμναστείτε
Η γυμναστική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να βελτιωθεί η διάθεσή σας στην στιγμή! Αρχικά, και μόνο το γεγονός ότι συγκεντρώνετε την προσοχή σας σε μία δραστηριότητα, η οποία απαιτεί προσπάθεια, αρκεί για να ξεφύγετε από τις σκέψεις που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα. Τα είδη γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε είναι αμέτρητα! Αν σας αρέσει η έντονη γυμναστική, μπορείτε να επιλέξετε ένα δυναμικό πρόγραμμα, όπως το crossfit, ενώ αν προτιμάτε μια πιο ήπια μορφή άσκησης, τότε η γιόγκα ή το πιλάτες είναι ιδανικές επιλογές για εσάς. Σίγουρα υπάρχουν πολλές προσφορές σε γυμναστήρια της περιοχής σας, τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε, ώστε να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας!

Κάντε διαλογισμό
Ο διαλογισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα -αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο! Η ουσία του διαλογισμού είναι να συγκεντρώνεστε συνειδητά σε κάτι απλό, όπως η αναπνοή σας, χωρίς να αποσπάστε από τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό σας. Αυτό σας βοηθά να αδειάσετε το μυαλό σας και να αποκτήσετε διαφορετική οπτική σχετικά με ό,τι σας απασχολεί. Μερικά λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα αρκούν για να νιώσετε τα οφέλη του!

Μιλήστε με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο
Το να έχει κανείς άτομα στη ζωή του στα οποία να μπορεί να ανοιχτεί, γνωρίζοντας ότι θα τον ακούσουν, χωρίς να τον κρίνουν είναι ανεκτίμητο! Αν έχετε κάποιο φίλο ή συγγενή, τον οποίο εμπιστεύεστε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να του τηλεφωνήσετε ή να κανονίσετε μια συνάντηση μαζί του για να τα πείτε. Οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, οι οποίοι μας ξέρουν καλά, μπορούν να μας βοηθήσουν με τις συμβουλές τους και την αντικειμενική ματιά τους. Αν πάλι πιστεύετε ότι το να μιλήσετε για όσα σας απασχολούν δεν θα σας βοηθήσει, δεν πειράζει, η συζήτηση δε χρειάζεται να είναι σοβαρή. Ακόμα και το να μιλήσετε για άσχετα πράγματα, θα σας κάνει να ξεχαστείτε και θα σας φτιάξει τη διάθεση. 

Κάντε μια αγκαλιά
Μια αγκαλιά μπορεί αυτόματα να μας καθησυχάσει και να φτιάξει τη διάθεσή μας! Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο -οφείλεται στη οξυτοκίνη, τη λεγόμενη ορμόνη της αγάπης. Η ορμόνη αυτή, η οποία αυξάνεται όταν αγκαλιάζουμε κάποιον, μας κάνει να αισθανόμαστε αποδοχή, συναισθηματική σύνδεση, και λιγότερο άγχος. Ό,τι ακριβώς επιθυμούμε δηλαδή όταν έχουμε πεσμένη διάθεση! Άρα, με την πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί, αγκαλιάστε κάποιον -τον/την σύντροφό σας, το κατοικίδιό σας, κάποιον φίλο ή συγγενή σας -ίσως (αν και τόσο απλό) να είναι αυτό που χρειάζεστε για να σας φτιάξει τη διάθεση!

Πηγαίνετε μία βόλτα
Το περπάτημα έχει πολλά οφέλη: Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, αποτελεί μία εξαιρετική ήπια αερόβια άσκηση, και βοηθάει στη διαχείριση του στρες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με το περπάτημα, το σώμα παράγει ενδορφίνες, τις λεγόμενες ορμόνες της ευτυχίας, οι οποίες φτιάχνουν τη διάθεσή μας. Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο και η αλλαγή σκηνικού μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε αλλιώς τα πράγματα. Μόλις 20 λεπτά αρκούν για να βιώσετε τα οφέλη του!

Η βελτίωση της διάθεσής σας μπορεί να είναι πιο εύκολη απ’ ότι φαντάζεστε. Εντάσσοντας μερικές δραστηριότητες και απλές ενέργειες στην καθημερινότητά σας, θα δώσετε στην ψυχολογία σας το boost που χρειάζεται!

 

Ειδήσεις Τώρα

Πάτρα: "Η Δημοτική Αρχή μας έδωσε ψεύτικες ελπίδες"- Οι πρώην συμβασιούχοι της κοινωφελούς, έξω από το δημαρχείο- ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Πάτρα: Toν βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι του η οικιακή βοηθός

Νέες αντικειμενικές αξίες σε Διακοπτό, Αιγείρα, Πλάτανο, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being