Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινός δέχθηκε τηλεφώνημα από μαϊμού- υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, έδωσε τα στοιχεία του και έχασε 22.000 ευρώ

Πατρινός δέχθηκε τηλεφώνημα από μαϊμού- ...

«Κάηκε» από την δήθεν επιστροφή χρημάτων

Ηλεκτροσόκ για Πατρινό, ο οποίος έπεσε θύμα εξαπάτησης και έχασε από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ!

Ο  άνδρας δέχθηκε αρχικά τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος δήλωσε πως τηλεφωνούσε εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ και δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο συμπολίτης πείστηκε, απάντησε σε υπερσύνδεσμο και έδωσε τα στοιχεία του, όπως το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού και αργότερα διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης καθώς είχαν κάνει φτερά οι οικονομίες του!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών, η οποία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του απατεώνα και τη διαδρομή των χρημάτων.

Το τελευταίο διάστημα αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών υποδέχονται αρκετούς πολίτες, οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους, που προφασίζονται διάφορες ιδιότητες και υπηρεσίες και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων τους ζητούν προσωπικά στοιχεία όπως το IBAN των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Ευτυχώς, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Γνώμη» υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας, οι περισσότεροι πολίτες είναι υποψιασμένοι και ενήμεροι και κλείνουν το τηλέφωνο στους επιτηδείους, οι οποίοι «βομβαρδίζουν» τα email των ανυποψίαστων πολιτών και με παραπλανητικά μηνύματα προσπαθούν να τους εξαπατήσουν.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και αρκετοί που πέφτουν στα «δίχτυα» τους χάνοντας διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις