Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Η Κάλυμνος στους καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου

Η Κάλυμνος στους καλύτερους αναρριχητικο...

Το νησί των σφουγγαράδων στη διεθνή πλατφόρμα Redbull.com

Τα τελευταία χρόνια η Κάλυμνος, που στο παρελθόν ήταν γνωστή ως νησί των σφουγγαράδων, αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό για τους απανταχού αναρριχητές αθλητές.

Το ελληνικό νησί κατατάχθηκε από τη δημοφιλή διεθνή πλατφόρμα Redbull.com που εξειδικεύεται σε δραστηριότητες, ειδικές μορφές τουρισμού και extreme sports σε όλο τον πλανήτη, σε έναν από τους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου για το 2023.

Μεταξύ των κορυφαίων αναρριχητικών προορισμών της λίστας είναι και το Εθνικό Πάρκο της Καλιφόρνια, οι κόκκινοι βράχοι της Νεβάδα, το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, οι Δολομίτες στην Ιταλία, η Παταγονία και το Βρετανικό Εθνικό Πάρκο Peak District.

Το ελληνικό νησί βρίσκεται στην έβδομη θέση με τους αξιολογητές του Redbull να το αποκαλούν «σπίτι για την άγρια φύση με εντυπωσιακούς βράχους και απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο» προσκαλώντας παράλληλα τους λάτρεις της αναρρίχησης να εξερευνήσουν τις 4.000 περίπου αναρριχητικές διαδρομές της Καλύμνου, να ανακαλύψουν τα πανέμορφα χωριά της και να επισκεφτούν την Τέλενδο. Τον κατάλογο συμπληρώνουν αναρριχητικά σημεία στην Ταϋλάνδη, την Ελβετία, την Ισπανία, τον Καναδά και τη Γαλλία.

Νησί του ύψους και του βάθους

Ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, επισήμανε ότι, «Η Κάλυμνος είναι και του ύψους και του βάθους! Από τα μοναδικά αναρριχητικά πεδία μέχρι τον εντυπωσιακό βυθό και με ?πρωταγωνιστές? την πλούσια παράδοση στην σπογγαλιεία, την τοπική κουζίνα, την ιστορία και το φυσικό κάλλος, προβάλλουμε τον προορισμό ως τον παράδεισο για τους φίλους των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της άθλησης, της αυθεντικότητας και του ευ ζην.

Η ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την έλευση ταξιδιωτών και repeaters από όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life