Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Από Ερμού και Κάστρο έως σκαλιά Μαρίνας -τα καλύτερα σημεία στην Πάτρα

Από Ερμού και Κάστρο έως σκαλιά Μαρίνας ...

Που μπορεί κανείς να επισκέπτεται ξανά και ξανά

Αν έχει ζήσει κανείς στην Πάτρα, είτε ως φοιτητής είτε για μεγαλύτερο διάστημα, τότε είναι σίγουρο ότι υπάρχουν κάποια μέρη που έχουν χαραχτεί στην καρδιά του. Μπορεί η πόλη να έχει πολλές ομορφιές, όμως κάποια σημεία της είναι πολύ ιδιαίτερα λόγω της ιστορίας και της δημοφιλίας τους.

Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο αγαπημένα σημεία στην Πάτρα, τα οποία μπορεί κανείς να επισκέπτεται ξανά και ξανά, χωρίς να καταντούν ποτέ βαρετά!

Τα μαγαζιά της Ερμού
Η Ερμού είναι ένας από τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Πάτρας. Πατρινοί και μη διασχίζουν την οδό αυτή καθημερινά, είτε για να να ρίξουν μια ματιά στα βιβλία του Public και να κάνουν τα ψώνια τους στο Funky Buddha, είτε για να φάνε μια ιταλική μακαρονάδα στο Eataly και να πιούν ένα καφέ στο Abraco. Είναι δικαίως από τους πιο πολυσύχναστους και δημοφιλείς δρόμους της πόλης!

Η Αγίου Νικολάου
Η Αγίου Νικολάου, και ειδικά ο πεζόδρομός της, είναι ένας δρόμος γεμάτος από μαγαζιά μεγάλων αλυσίδων και καφετέριες. Αν θέλει κάποιος να κάνει τα ψώνια του, η Αγίου Νικολάου είναι must προορισμός. Αν πάλι κάποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Πάτρα και δυσκολεύεται να προσανατολιστεί, είναι το κατάλληλο σημείο για να ξεκινήσει ή να κανονίσει μια συνάντηση, αφού η Αγίου Νικολάου είναι ο δρόμος στον οποίο επιλέγουν πολλοί να δίνουν ραντεβού -συνήθως έξω από το γωνιακό κατάστημα του Zara!

Ο Μόλος
Αφού περπατήσει κανείς τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και φτάσει στο τέλος του, θα βρεθεί στη θάλασσα, και συγκεκριμένα στο δημοφιλή Μόλο. Σημείο συνάντησης για ζευγάρια που θέλουν να δουν το ηλιοβασίλεμα, πιτσιρικάδες με skate ή BMX, οικογένειες που κάνουν τη βόλτα τους και παρέες, ο Μόλος σφύζει από ζωή όλο το χρόνο. Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που προτιμούν να απολαύσουν τη θέα πίνοντας καφέ ή τρώγοντας, κι έτσι επιλέγουν την καφετέρια που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στην αριστερή πλευρά της προβλήτας.

Το Ρωμαϊκό Ωδείο
Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά σημεία της Πάτρας, το Ρωμαϊκό Ωδείο βρίσκεται στην Άνω Πόλη, απέναντι από την πλατεία Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με τον Παυσανία, το κτίσμα αυτό είναι παλαιότερο από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού της Αθήνας και αποτελεί συνέχεια της Ρωμαϊκής Αγοράς της πόλης! Σήμερα, το Ρωμαϊκό Ωδείο φιλοξενεί πολλές θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες -είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά σημεία της Πάτρας.

Το Κάστρο
Το Κάστρο της Πάτρας και το δασύλλιο που το περιβάλλει είναι από τα πιο όμορφα μέρη που μπορεί να πάει κανείς για να απολαύσει τη θέα και να κάνει βόλτα στη φύση! Το μεσαιωνικό αυτό κάστρο κατασκευάστηκε στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία Ακρόπολη και χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο για πολλούς αιώνες, μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, μπορεί κανείς να το επισκεφτεί δωρεάν και να κάτσει, μετά τη βόλτα του, στη Δεξαμενή, για να απολαύσει έναν καφέ ή ένα ποτό με θέα τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα!

Τα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου
Όσοι έχουν υπάρξει μαθητές ή φοιτητές στην Πάτρα, ένα από τα σημεία στα οποία σίγουρα σύχναζαν ήταν τα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου. Τα σκαλιά αυτά βρίσκονται δίπλα στο Ρωμαϊκό Ωδείο και αποτελούν το πέρασμα από την Άνω στην Κάτω πόλη της Πάτρας. Αριστερά και δεξιά των σκαλιών βρίσκονται μερικά πασίγνωστα στέκια, όπως το Cinema και το Aquarέλα, τα οποία είναι συνεχώς γεμάτα από φοιτητές -όσους δεν κάθονται στα πολυσύχναστα σκαλιά!

Η Μαρίνα
Αν αναζητά κανείς το τέλειο σημείο για να δει το ηλιοβασίλεμα, τότε η Μαρίνα είναι είναι η ιδανική επιλογή!  Ο παραλιακός πεζόδρομος που διασχίζει τη Μαρίνα της Πάτρας και καταλήγει στο πάρκο της Μαρίνας και το Θεατράκι, είναι υπέροχος για μια απογευματινή περατζάδα με θέα τη θάλασσα. Κατά μήκος του πεζόδρομου υπάρχουν πολλές καφετέριες, όπως το Dose και το Pas Mal, όπου μπορεί να καθίσει κανείς για να απολαύσει τον ήλιο να δύει πίνοντας ένα καφέ ή ένα cocktail!

Η Πάτρα είναι γεμάτη από όμορφα σημεία που όσες φορές και να τα έχει επισκεφθεί κάποιος, είναι σαν να τα ανακαλύπτει από την αρχή κάθε φορά!

 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Έρευνες για τον εντοπισμό 17χρονης - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Νίκος Κοκλώνης: «Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά»

Πατρινό Καρναβάλι 2023: ΔΕΙΤΕ την τελική σειρά παρέλασης των πληρωμάτων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life