Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα- Καρναβάλι: Γιατί ο Περικλής Δημητ...

Πάτρα- Καρναβάλι: Γιατί ο Περικλής Δημητρόπουλος των σοκολατοριχτών ανέβηκε σε αγροτικό;

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πόσες σοκολάτες θα πετάξουν φέτος

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Σοκολατορίχτες σε… αγροτικό όχημα! Το είδαμε και αυτό, στο Καρναβάλι των Μικρών, που έγινε την περασμένη Κυριακή και «θα το δούμε κατά πάσα πιθανότητα και την ερχόμενη Κυριακή στην μεγάλη Παρέλαση» επισημαίνει στο thebest.gr ο πρόεδρος των σοκολατοριχτών Περικλής Δημητρόπουλος.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Ο κ. Δημητρόπουλος δίνει την απάντηση: «Οι σοκολάτες ήταν ιδιωτικής εταιρίας και ο Δήμος δεν μας επιτρέπει να τις πετάξουμε από άρμα του, υποχρεώνοντας μας, να το κάνουμε με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Το Σάββατο το βράδυ κατά τη διάρκεια της κοπής της σοκολατόπιτάς μας, πριν το Καρναβάλι των Μικρών, μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούμε πετάξουμε σοκολάτες ιδιώτη από άρμα τους και να βρούμε άλλο αυτοκίνητο. Και πέρα από αυτό, δεν μας έδωσαν καν υφάσματα να το ντύσουμε στα χρώματα του καρναβαλιού. Έτσι, τελευταία στιγμή, βρήκαμε ένα αγροτικό όχημα. Το θέμα είναι ότι αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί είναι ανοιχτό και αρκετός κόσμος βάζει τα χέρια του να πάρει σοκολάτες από μέσα».

«Απ’ ό,τι όλα δείχνουν, το ίδιο θα συμβεί και την ερχόμενη Κυριακή, στην μεγάλη παρέλαση αφού θα έχουμε να μοιράσουμε και σοκολάτες ιδιωτικής εταιρίας. Οι σοκολάτες που μας έχει δώσει ο Δήμος, είναι 30 γραμμαρίων, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δυσκολία στο πέταγμά τους, κυρίως σε ό, τι αφορά τα μπαλκόνια. Εμείς έχουμε ήδη στείλει στην κ. Κουρή επιστολή που ζητάμε να μας ενημερώσει άμεσα, πόσες σοκολάτες θα παραλάβουμε από το Δήμο, πότε και τι θα γίνει με το όχημα».

Για πρώτη φορά στα καρναβαλικά χρονικά, υπάρχει φέτος στήριξη του εθίμου του σοκολατοπολέμου και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 10.000 τεμάχια σοκολάτας.  Πρόκειται για μια τονωτική «ένεση» στους συλλόγους σοκολατοπολέμου, που προβλέπουν ότι φέτος θα ριφθούν συνολικά πάνω από 40.000 σοκολάτες.

Θα μπορούσε να είναι εικόνα του '60

Θα μπορούσε να είναι εικόνα του '60

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr