Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χωρίς ειδικό χώρο για πολιτικές κηδείες εν έτει 2023- Τι λέει ο Δήμος- Πού ψάχνουν οικόπεδο για νέο νεκροταφείο

Πάτρα: Χωρίς ειδικό χώρο για πολιτικές κ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι προδιαγραφές

Με αφορμή τις εικόνες από την πολιτική κηδεία του Στάθη Χρυσικόπουλου που έκαναν χθες το γύρο των ΜΜΕ, με το φέρετρο να βρίσκεται  σε υπαίθριο χώρο μπροστά από το κυλικείο του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου της Πάτρας, άνοιξε και πάλι η συζήτηση για τους χώρους τέλεσης των πολιτικών κηδειών στην πόλη.

Η Πάτρα εν έτει 2023 δεν διαθέτει έναν αξιοπρεπή χώρο για να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους ανθρώπους όταν αυτοί επιλέγουν την πολιτική κηδεία.

Προς στιγμήν μόνη λύση στην Πάτρα είναι η διαμόρφωση του κυλικείου του Α΄ Νεκροταφείου ή ο χώρος έξω από αυτό! Στις πιο πολλές πολιτικές κηδείες που έχουν γίνει στην Πάτρα πάντως, βλέπουμε τις πολιτικές κηδείες να τελούνται σε υπαίθριο χώρο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Το thebest.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων Μιχαήλ Αναστασίου.  «Ως Δήμος έχουμε πάρει την πρωτοβουλία, για να μην γίνονται οι πολιτικές κηδείες στο κρύο ή στη βροχή το χειμώνα, να διατίθεται ο χώρος στο Α’ νεκροταφείο, στο κυλικείο δηλαδή, να διαμορφώνεται η αίθουσα και να πηγαίνουν εκεί  μέχρι να δούμε, ανάλογα και με τη χρηματοδότηση, πώς θα φτιάξουμε ένα χώρο για πολιτικές κηδείες» λέει ο κ. Αναστασίου. «Την απόφαση αυτή την έχουμε γνωστοποιήσει και στα γραφεία τελετών.

Για το νέο χώρο, έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες  για να δούμε αν μπορούμε να το φτιάξουμε στο Β’ Νεκροταφείο, στον Άγιο Μηνά. Για να καλυφθεί το κόστος, το ζήτημα είναι η αδειοδότηση γιατί  για παράδειγμα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες αποστάσεις αυτοί οι χώροι από δρόμους ή από σπίτια κ.α. Είναι, πάντως, στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής να κατασκευαστεί ένας τέτοιος χώρος».

Ο χώρος για την κατασκευή νέου κοιμητηρίου

Άκαρπη είναι, μέχρι στιγμής, η προσπάθεια του Δήμου Πατρέων, να βρει οικόπεδο  για αγορά ώστε να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κοιμητηρίου. Το οικόπεδο θα πρέπει να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις, όπως  να είναι άνω των 25 στρεμμάτων με όλες τις περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές που απαιτούνται. «Είμαστε ακόμα σε συζητήσεις γιατί όσα οικόπεδα μας έχουν προταθεί δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Επίσης, εμείς ως δημοτική αρχή για να αγοράσουμε ένα τέτοιο χώρο, θα πρέπει να πάμε με βάση την αντικειμενική του αξία και όχι την εμπορική που οι ιδιοκτήτες προτείνουν. Μέτα θα πρέπει να γίνει μια γεωλογική μελέτη για το έδαφος. Στην παρούσα φάση, κοιτάμε ένα οικόπεδο προς την περιοχή του Μιντιλογλίου, στη νότια πλευρά της πόλης».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις