Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Χαριτίνη Πετροπούλου: "Θέλω να μάθω στους ασθενείς να αγαπούν τον εαυτό τους"

Χαριτίνη Πετροπούλου: "Θέλω να μάθω...

Η Χαριτίνη Πετροπούλου είναι Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Μπορεί να μην γεννήθηκε στην Πάτρα, αλλά η απόφασή της να επιλέξει μαζί με τον σύζυγό της, επίσης γιατρό, αυτή την πόλη για την εγκατάστασή της και την επαγγελματική της δραστηριοποίηση, αποδείχθηκε συνώνυμη της επιτυχίας. Η διαπρεπής γιατρός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένη στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός», με μετεκπαίδευση στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία St. Thomas’ και Guy's Hospital του Λονδίνου και πλούσιο βιογραφικό σε διδασκαλία, σεμινάρια και συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδας, υιοθετεί ό,τι νεότερο κυκλοφορεί σε θεραπείες και τεχνικές. Aπό το 2006 διατηρεί το δικό της σύγχρονο δερματολογικό κέντρο στην καρδιά της Πάτρας, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε με νέα σύγχρονα μηχανήματα και υπηρεσίες, ενώ από το 2018 ίδρυσε δεύτερο ιατρείο στο Ρίον.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, ενώ σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Πάτρα μου άρεσε που ήταν μια πόλη κοντά στην Αθήνα, προσβάσιμη σε όλα, μια μικρή πόλη και μεγάλη ταυτόχρονα, φιλική στους ανθρώπους. Μετά την επιστροφή τη δική μου και του συζύγου μου από την Αγγλία, υπήρξε για εκείνον θέση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Επειδή το περιβάλλον μου ήταν γνώριμο και οικείο, ήμουν εξαρχής υπέρ της επιλογής να μετακομίσουμε στην Πάτρα και να δραστηριοποιηθούμε εδώ. Ήταν μια πόλη ιδανική για εμάς και τα παιδιά μας και δεν μετανιώνουμε γι’αυτή την επιλογή».

Η επιλογή της δερματολογίας ήταν μια απόλυτα συνειδητή επιλογή. «Ήθελα μια κλινική ειδικότητα και όχι εργαστηριακή. Η δερματολογία κάλυπτε το κλινικό κομμάτι και το ήπιο χειρουργικό που επίσης μου άρεσε. Κάνοντας ειδικότητα στο «Α. Συγγρός», η εκπαίδευση που έλαβα και το αντικείμενο που γνώρισα κάλυψε μια μεγάλη γκάμα όσων ήθελα να ακολουθήσω. Είναι μια πολύπλευρη ειδικότητα με πολλούς τομείς ενασχόλησης».

Στόχος της Χαριτίνης Πετροπούλου, η οποία είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, της Παιδιατρικής Δερματολογίας, της εταιρίας Μελανώματος, της Δερματοχειρουργικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας –Αφροδισιολογίας και της Sergio Noviello Academy Ιταλίας, είναι η παροχή σύγχρονων, ποιοτικών και αξιόπιστων
επιλογών και θεραπειών. Μαζί με την εκπαιδευμένη επιστημονική ομάδα της προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις και σωστή καθοδήγηση στις ανάγκες του κάθε πελάτη-ασθενούς.

«Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να υπερέχει ο σεβασμός και η ευγένεια στον άνθρωπο, η κατανόηση, η αγάπη στον συνάνθρωπο και η προσφορά. Μέσα από αυτό το πρίσμα θέλω να μάθω στους ασθενείς να αγαπούν τον εαυτό τους. Όλοι είμαστε όμορφοι, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. Το θέμα είναι να βρεις τον τρόπο να αναδείξεις τα καλύτερα στοιχεία σου. Επειδή στις μέρες μας υπάρχουν γενικά πρότυπα που προβάλλονται πολύ έντονα στα social media, υπάρχει σε έξαρση το φαινόμενο του «μιμητισμού». Υπάρχουν ασθενείς που ζητούν από τον γιατρό να γίνουν σαν τον έναν ή τον άλλο διάσημο. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό. Καθένας είναι διαφορετικός. Γενικά προσπαθούμε να βγάλουμε από το μυαλό των ασθενών για παράδειγμα την απαίτηση “να εξαφανιστεί αυτή η ρυτίδα”. Η λογική είναι να κοιτάμε τις γραμμές αρμονίας κάθε προσώπου και να προσπαθούμε να δώσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Να μην υπάρχουν υπερβολές και αμετροέπειες. Να είναι όλα εναρμονισμένα με τα χαρακτηριστικά του καθενός. Προσπαθούμε δηλαδή να έχουμε μια ολιστική προσέγγιση, ώστε συνολικά να είναι όμορφο το πρόσωπο και όχι να διορθωθεί μια ρυτίδα. Ένα πρόσωπο το κοιτάς συνολικά, δεν μπορείς να κοιτάξεις μεμονωμένα ένα χαρακτηριστικό».

Οι πιο «δύσκολοι» ασθενείς είναι τελικά τα παιδιά; Η κ. Πετροπούλου με ειδίκευση στην παιδοδερματολογία στο Πανεπιστημιακό Guy’s Hospital του Λονδίνου, με πτυχίο εκπαιδευτικού από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως και με εμπειρία διδασκαλίας σε δημόσιο σχολείο, γνωρίζει καλά τους κώδικες επικοινωνίας με τους μικρούς ασθενείς. «Το παιδί θέλει υπομονή, θέλει ειδική προσέγγιση, να είσαι φιλικός και διαλλακτικός. Όταν έχω απέναντί μου ένα παιδί-ασθενή, κύριο μέλημά μου είναι η συναισθηματική προσέγγισή του. Η ιδιότητα της εκπαιδευτικού, θέλω να πιστεύω, πως με βοηθάει πολύ σ´αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Info

Χαριτίνη Πετροπούλου

MD, PhD, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

  • Αράτου 12, Πάτρα, τ. 261 0220839,
  • Π.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών 11, Ρίον, τ. 2610 994960

www.dermaesthetics.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being