Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Θεοδώρα Μπαρλίγκα: "Η πλαστική χειρουργική ήταν όνειρο ζωής"

Θεοδώρα Μπαρλίγκα: "Η πλαστική χειρ...

Η Θεοδώρα Μπαρλίγκα είναι Πλαστικός Χειρουργός

Ηταν μόλις 7 χρονών όταν αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα ότι θα γίνει γιατρός. Από την θέση αυτή, η Θεοδώρα Μπαρλίγκα, δεν παρέκκλινε στιγμή, μέχρι να αποφοιτήσει από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών και να καταφέρει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών κατακτώντας το παιδικό της όνειρο.

«Από τότε που ήμουν 7 χρονών, μικρό κοριτσάκι, έλεγα ότι θα γίνω γιατρός. Και μάλιστα καρδιοχειρουργός. Μου άρεσε πάρα πολύ το νυστέρι και η ιατρική. Μεγαλώνοντας είπα θα γίνω χειρουργός, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω οτιδήποτε άλλο. Στην πορεία, όταν μπήκα στην ιατρική και στα νοσοκομεία, κατέληξα ότι με συναρπάζει πολύ ο τομέας της πλαστικής χειρουργικής, τόσο για το αισθητικό κομμάτι όσο και για το επανορθωτικό. Σίγουρα πάντως η πλαστική χειρουργική ήταν όνειρο ζωής».

Μετά την αποφοίτηση από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, πήρε ειδικότητα πλαστικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, την οποία και ολοκλήρωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Bordeaux στη Γαλλία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εξάσκησε το αντικείμενο πλάι σε επιφανή και πολύ γνωστά ονόματα της πλαστικής χειρουργικής στην Αθήνα. Στην πόλη μας επανήλθε ως ειδικευμένη γιατρός στην επανορθωτική και αισθητική πλαστική χειρουργική, αποκτώντας τελικά το δικό της ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο το 2016.Την τελευταία πενταετία λειτουργεί αντίστοιχο ιατρείο στον Πύργο Ηλείας, ενώ από τις αρχές του 2022 έχει ανοίξει ένα ακόμη ιατρείο στην Αθήνα.

Θυμάται χαρακτηριστικά το πρώτο περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως πλαστική χειρούργος στο γενικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. «Στην πρώτη εφημερία μου στην
πλαστική χειρουργική αντιμετώπισα έναν κιθαρίστα με μερικό ακρωτηριασμό δακτύλου. Ήρθε στο νοσοκομείο όπου εφημέρευα και μετά από 2,5 ώρες στα εξωτερικά ιατρεία καταφέραμε όχι μόνο να αποκαταστήσουμε τη βλάβη και να μην ακρωτηριαστεί το δάκτυλο αλλά να γίνει και όσο πιο λειτουργικό γινόταν. Κι έτσι μπόρεσε να ξαναπαίξει κιθάρα. Είκοσι χρόνια μετά, με θυμάται και τον θυμάμαι ακόμη. Είναι πολύ ωραίο να σε θυμούνται όμορφα».

Με μια πολύ «γεμάτη» καθημερινότητα, καθώς βρίσκεται διαρκώς είτε σε ιατρικά ραντεβού, είτε σε διεθνή συμπόσια αισθητικής ιατρικής, δεν παραμερίζει αλλά αντιθέτως δίνει έμφαση στο ρόλο της μητρότητας. Ο 8χρονος γιος της μονοπωλεί τον ελεύθερό της χρόνο και είναι και αυτό μια απόλυτα συνειδητή επιλογή, όσο δύσκολο κι αν είναι να συνδυάσεις τη μητρότητα με την καριέρα σε έναν τόσο απαιτητικό εργασιακό χώρο όπως η ιατρική. «Είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστούν όλα. Προσπαθώ όλο τον ελεύθερο χρόνο μου να ασχολούμαι με τον 8,5 ετών γιο μου. Γιατί είναι σε μια ηλικία που χρειάζεται δίπλα του τη μητέρα του. Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι, για την ώρα, η προσωπική ζωή έχει λίγο παραγκωνιστεί».

Για να αποφορτιστεί από τη δύσκολη καθημερινότητα έχει επιλέξει τον αθλητισμό και την άσκηση, όσο μπορεί συχνότερα. Σε κάθε περίπτωση πάντως δηλώνει ξεκάθαρα ότι έχει βρει τον τρόπο να αφήνει τις εντάσεις, τους προβληματισμούς και το άγχος, έξω από την πόρτα του ιατρείου της.

«Όταν έχω μπροστά μου έναν ασθενή όσο πιεσμένη και να είμαι, «κλειδώνω» τα πάντα και συγκεντρώνομαι στο περιστατικό. Η ώρα της δουλειάς είναι ιερή. Πρέπει το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πρέπει είτε πρόκειται για αισθητικό είτε για επανορθωτικό περιστατικό. Ένας ευχαριστημένος και υγιής ασθενής με κάνει κι εμένα χαρούμενη».

Ακολουθώντας τη ρήση «μέτρον άριστον», τονίζει ότι η ομορφιά αφορά τη συνολική αισθητική εικόνα και την αρμονία. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ συντηρητική. Θέλω όταν έρχεται κάποιος για πρώτη φορά να κάνει κάτι, να κάνει λίγα πράγματα, να δει σιγά σιγά την αλλαγή στο πρόσωπό του και μετά να συνεχίσει και να κάνει ό,τι άλλο θέλει. Μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο έχω πλέον τη δυνατότητα να κάνω επιλογή των περιστατικών. Δηλαδή αν κάποιος μου ζητήσει κάτι που δεν ταιριάζει στην αισθητική μου δεν θα το κάνω. Θέλω να αισθάνομαι κι εγώ σαν γιατρός ικανοποιημένη. Να ξέρω ότι αυτός που θα βγει από το ιατρείο μου θα έχει ένα όμορφο αποτέλεσμα».

 

Info

Θεοδώρα Μπαρλίγκα, Πλαστικός Χειρουργός

Μαιζώνος 74-78, Πάτρα

τηλ. 2610 273797

fb: Barliga Theodora

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being