Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: «Αποκατάσταση της νομιμότητας στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής»

Ώρα Πατρών: «Αποκατάσταση της νομιμότητα...

Κατέθεσε ψήφισμα

Το ακόλουθο ψήφισμα κατέθεσε η Ώρα Πατρών και ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ρώρος προς ψήφιση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της 04/01/2023. 

"Όπως γνωρίζετε με την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων, και σας έχουμε κάνει ήδη γνωστό ότι  δε συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους. 

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, σας καλούμε να μην προχωρείτε στη λήψη αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύνθεση πάσχουν και υπάρχει ορατός κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγών, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επανασύσταση της Οικονομικής Επιτροπής  και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του νόμου ν. 4555/2018, σας καλούμε τα θέματα των Επιτροπών αυτών να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Σας καλούμε να επιδείξετε δημοκρατική ευαισθησία απέναντι στις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να εισάγεται τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή η σύνθεση των Επιτροπών να γίνει με το σύστημα που προέβλεπε ο ν. Κλεισθένη με απλή αναλογική.

Ας είμαστε εμείς ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που θα δώσει το παράδειγμα"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις