Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Gazprom: Ξεκίνησε η δημιουργία του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία

Gazprom: Ξεκίνησε η δημιουργία του κόμβο...

Τι λέει ο επικεφαλής της Gazprom

Την έναρξη της υλοποίησης του έργου, που θα καταστήσει την Τουρκία κόμβο φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη (28/12) η Gazprom.

"Έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για την κατασκευή ενός κόμβου φυσικού αερίου στη χώρα με την Τουρκία. Αυτή η απόφαση ελήφθη σε επίπεδο ηγετών των δύο χωρών και έχουμε ήδη ξεκινήσει την πρακτική εφαρμογή της", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

 "Ο κόμβος φυσικού αερίου θα επιτρέψει τη διαφανή και δίκαιη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά φυσικού αερίου", συμπλήρωσε ο Μίλερ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax. «Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς και η κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 20% τα επόμενα 20 χρόνια. Ως εκ τούτου, σίγουρα σκεφτόμαστε το μέλλον, σκεφτόμαστε τα νέα μας έργα και σκεφτόμαστε την ενεργειακή ασφάλεια", πρόσθεσε ο CEO της Gazprom.

Οι υπεράκτιοι αγωγοί φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, TurkStream και Blue Stream, λειτουργούν χωρίς προβλήματα, κατέληξε.

Νόβακ: "Δυνατή η συμμετοχή και άλλων χωρών"
Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ σημείωσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.

«Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν είχαν δώσει προηγουμένως εντολή να γίνει λεπτομερής επεξεργασία στο θέμα της δημιουργίας κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία. Μέσω αυτού του κόμβου, ειδικότερα, είναι δυνατή η διακίνηση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου από τους κατεστραμμένους Nord Streams της Βαλτικής. Ταυτόχρονα, μιλάμε όχι μόνο για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας συναλλαγών στην Τουρκία, αλλά και για την ανάπτυξη των υποδομών και την αύξηση του όγκου των παραδόσεων προς τη νότια κατεύθυνση", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Νόβακ, στον κόμβο φυσικού αερίου μπορούν να συμμετάσχουν και άλλες χώρες, όπως η Αλγερία, το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν, παρέχοντας επίσης φυσικό αέριο στην Ευρώπη προς τη νότια κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις