Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
2022: Ξεπέρασαν εμπόδια, ακολούθησαν τα ...

2022: Ξεπέρασαν εμπόδια, ακολούθησαν τα όνειρά τους, συγκλόνισαν, συγκίνησαν και "εξομοληγήθηκαν" στο thebest.gr

Οι προσωπικές τους ιστορίες μας δίδαξαν...

RETROSPECTIVE 2022
/

Άνθρωποι που με τις ιστορίες και το παράδειγμά τους μπορούν και αποτελούν πηγή έμπνευσης, δύναμης και ελπίδας. Υπάρχουν, βρίσκονται δίπλα μας και αρκεί να στρέψουμε το βλέμμα μας για να τους κοιτάξουμε. Μέσα στο 2022, γνωρίσαμε κάποιους από αυτούς. Mας συγκίνησαν και μας έκαναν να πιστέψουμε όχι μόνο ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος αλλά και ότι η ανθρώπινη θέληση είναι το εισιτήριο γι΄ αυτόν. 

12/01/2022

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΡΑΚΤΣΙΔΗΣ 

Στις αρχές του έτους ένα νέο παιδί προσπαθούσε να κάνει μία καινούργια αρχή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήταν ο 23χρονος Βασίλης Τσαρακτσίδης που ως φοιτητής του ΕΚΠΑ δέχθηκε bulling από συμφοιτητές του. Αποκορύφωμα όσων ζούσε τους τελευταίους 13 μήνες ήταν η φράση «όλοι σε θέλουν νεκρό» που γράφτηκε με σπρέι στον τοίχο του πατρικού του σπιτιού του στη Ροδόπη. Ο ίδιος είχε συγκινήσει περιγράφοντας στο thebest.gr όσα είχε βιώσει…

1/3/2022

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 

Στις 7 Αυγούστου ο σπουδαίος  Πατρινός αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον Καρκίνο. Λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο – ξέροντας ότι το τέλος ήταν κοντά- είχε δώσει συνέντευξη στο thebest,gr, μία συζήτηση- εξομολόγηση για την ασθένεια που αντιμετώπιζε, για τα άστρα, για το σύμπαν…

23/3/2022

ΝΙΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΜΠΑ 

Η Νίνα και η Λούμπα, μητέρα και κόρη ξεκίνησαν ένα μακρινό και δύσκολο  ταξίδι προκειμένου να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, στην Ουκρανία. Άφησαν πίσω αγαπημένα πρόσωπα που δεν μπόρεσαν ούτε να αποχαιρετήσουν και έφτασαν στην Πάτρα για να βρουν ασφάλεια και ελπίδα. Βρέθηκαν στο σπίτι του αδελφού της Νικολάι που ζει στην πόλη εδώ και τριάντα χρόνια και εργάζεται ως καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο και ο οποίος ήταν παρών στη συζήτηση που είχαμε με τις δύο γυναίκες. Οι δύο τους συγκίνησαν μιλώντας στο thebest.gr για τη φρίκη του πολέμου…

30/5/2022

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 

Η Πατρινή Χριστίνα Μακρυγιάννη διαγνώστηκε με σκλήρυσνη κατά πλάκας, όμως δε σταμάτησε να ζει και να ονειρεύεται.  Τα νέα για την ασθένεια ήρθαν σε ηλικία 34 ετών και ενώ μεγάλωνε το δίχρονο αγοράκι της. Μετά τον πρώτο πανικό, έβαλε ένα προσωπικό στοίχημα, να συνεχίσει να ζει.  Συνέχισε να εργάζεται σε κεντρικό κατάστημα της πόλης ενώ στη συνέχεια ήρθε στη ζωή ο δεύτερος γιος της. Μέσα από τη δική της ιστορία που μοιράστηκε μέσω του thebest.gr έστειλε  το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και συγκίνησε με τη δύναμή της.

02/06/2022

ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΗ 

Η Ελένη Δεμερτζή, η Μαρία Λιώτου- Καλοτάντανου και η Νίκη Παπαγιαννοπούλου είναι τρεις γυναίκες που ζουν με ελκώδη κολίτιδα και νόσο του Κρον. Συγκίνησαν μιλώντας ανοιχτά για  το πρόβλημα υγείας τους και απέδειξαν  ότι εάν θέλεις να χαρείς τη ζωή, να την περάσεις με σκοπό και νόημα, η ασθένεια δε μπορεί να σε εμποδίσει.

16/6/2022

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο 42χρονος Βασίλης Γιαννακόπουλος, από το Βασιλικό Αχαΐας καλλιεργεί τη γη και εργάζεται και ως ντελιβεράς σε κατάστημα της Πάτρας. Έχει μία σύντροφο, τους φίλους και μία φυσιολογική- ήσυχη ζωή. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Από τα 15 του χρόνια ξεκίνησε τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και έφτασε πολύ κοντά στο χάσει τα πάντα.

Έδωσε τη δική του μάχη ακολουθώντας το δρόμο προς την απεξάρτηση και τα κατάφερε.  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών μίλησε στο thebest.gr για τη μάχη με  που έδωσε μέχρι την απεξάρτηση και συγκίνησε με τη δύναμή του και τη θέλησή του για ζωή.

15/7/2022

Η μικρή… ΘΕΩΝΗ

Η 7χρονη Θεώνη είναι το κορίτσι που κέντρισε τα βλέμματα όσων βρίσκονταν στο γήπεδο της Παναχαϊκής κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Κωνσταντίνου Αργυρού στην Πάτρα, στις 20 Ιουνίου. Οι δυο τους βρέθηκαν μετά από μια ευχή στο Μake Α Wish μιας και η μικρή είναι μεγάλη fun του τραγουδιστή και η γνωριμία  τους έκανε το γύρο του διαδικτύου. Συναντήσαμε αυτό το παιδί- θαύμα, με όρεξη, όνειρα και θέληση για ζωή. Ένα παιδί πανέξυπνο, χαριτωμένο, δυνατό, φιλοσοφημένο παρά την ηλικία του που σε κάνει με απίστευτη ευκολία, να βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι και καταφέρνει σε λίγα λεπτά να … εξαφανίζει το καρότσι στο οποίο είναι καθισμένο. 

19/9/2022

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΣΚΟΥΤΑ

Η Βασιλική Μπασκούτα είναι μία 41χρονη μητέρα δύο αγοριών με αυτισμό. Εργάζεται στην περιοχή του Ρίου ενώ με την οικογένειά της μένει στα Σελλά. Καθημερινά παλεύει να δώσει στα παιδιά της ό,τι μπορεί και χαίρεται κάθε φορά που κατακτούν κάτι και κάνουν έστω ένα «μικρό βήμα». Ο 15χρονος Χρήστος και ο 10χρονος Δαμιανός είναι όλη της η ζωή, από εκείνους αντλεί δύναμη για να συνεχίσει να παλεύει για τα αυτονόητα, όπως λέει, με το κράτος και το Δήμο να απουσιάζουν. Την συναντήσαμε και μας μίλησε για τη ζωή με τα παιδιά της και μοιράστηκε την ιστορία τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, ότι ο κόσμος πρέπει να αλλάξει, πρέπει να μάθει να αγκαλιάζει το διαφορετικό.

17/11/2022

ΖΩΗ ΔΕΝΔΡΑΜΗ 

Η Ζωή Δενδραμή δε δίστασε να αλλάξει τη ζωή της, στα 52 της χρόνια,  όταν έμεινε άνεργη το 2018, και να μετακομίσει στο Λονδίνο. Από τη δημοσιογραφία και τη Ναύπακτο βρέθηκε να οδηγεί το χαρακτηριστικό κόκκινο λονδρέζικο λεωφορείο.

Όπως είπε η ίδια στο thebest.gr αυτό που ήθελε ήταν μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, και την τόλμησε.

 09/12/2022

ΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Από τότε που ήταν παιδί είχε όνειρο να ακολουθήσει τουριστικές σπουδές. Μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να τα καταφέρει όμως πλέον η Πατρινή Γιώτα Γεωργοπούλου κρατά στα χέρια της το πτυχίο από τη σχολή των ονείρων της, το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πατρών. Μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά, κατάφερε να εργάζεται και παράλληλα να παρακολουθεί τα μαθήματά της έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της. Μίλησε στο thebest.gr γι΄αυτή τη διαδρομή και έδωσε ένα ηχηρό παράδειγμα δύναμης και θέλησης.

13/12/2022

ΜΑΡΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ 

Σε ηλικία 12 ετών, και ενώ μόλις είχε τελειώσει την Α΄ Γυμνασίου σε Μουσικό σχολείο, η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη έχασε την όρασή της, όμως δε σταμάτησε να διεκδικεί τα όνειρά της και να προσπαθεί να τα πραγματοποιήσει. Πέρασε στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών αντιμετωπίζοντας ένα σωρό δυσκολίες και εμπόδια. Λίγο πριν το τέλος του 2022, κράτησε στα χέρια της το πτυχίο της. Δίπλα της είχε τους γονείς της και φίλους που δε σταμάτησαν να την στηρίζουν. Την συναντήσαμε και μας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και για τα εμπόδια που τόλμησε να «κοιτάξει» και να ξεπεράσει με τη δύναμη της ψυχής της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr