Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: 1,5 εκατ. κόσμος θα αρρωστήσει μέσα σε 1 μήνα - Προσοχή κατά τη διάρκεια των γιορτών

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: 1,5 εκατ. κό...

Πότε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας

Την πρόβλεψη ότι 1, 5 εκατ. άνθρωποι θα έχουν αρρωστήσει σε ένα μήνα έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ για το κοκτέιλ ιώσεων και γρίπης, που ταλαιπωρεί πολλούς τις τελευταίες εβδομάδες. 

 Ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή εκδηλώνονται στην Ελλάδα περίπου 50.000 γριπώδεις συνδρομές ανά ημέρα και πως τα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι γεμάτα.

 Ο καθηγητής πνευμονολογίας τόνισε ότι πιο αθώος σε ό,τι άφορά τη συμπτωματολογία είναι ο κορονοϊός. «Αν συνεχίσουν αυτοί οι ρυθμοί, σε έναν μήνα θα έχει αρρωστήσει ενάμισι εκατομμύριο κόσμος, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και των μικρών παιδιών» είπε. 

 «Κάποιοι ευάλωτοι και μεγάλοι σε ηλικία έρχονται με βαριές πνευμονίες στο νοσοκομείο αλλά και με το αναπνευστικό συγκυτιακό. Στην Πνευμονολογική Κλινική έχουμε νοσηλεύσει αρκετούς με τον συγκυτιακό ιό που επομένως δε βλάπτει μόνο τα βρέφη και τα παιδιά, αλλά βλάπτει και υπέργηρους και βαριά νοσούντες ανθρώπους», συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης.

Πότε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας 

Ο καθηγητής πνευμονολογίας τόνισε οι ασθενείς με έντονο βήχα και βρογχίτιδαθα πρέπει να απευθύνονται στους πνευμονολόγους για να πάρουν την κατάλληλη αγωγή προτού χειροτερεύσει η κλινική κατάστασή τους.

 Ο ίδιος συνέστησε «Όταν συγχρωτιζόμαστε, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές» «να φοράμε μάσκα εφόσον βρισκόμαστε σε μέρος με πολύ κόσμο».

 Εξήγησε, ακόμα, πως ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα από τους άλλους δύο ιούς με τα χέρια για αυτό υπάρχει η ανάγκη για σχολαστική απολύμανση των χεριών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being