Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σπαρακτικοί διάλογοι Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στην Ουκρανία με τις οικογένειες τους: «Η κατάσταση είναι τραγική μαμά»

Σπαρακτικοί διάλογοι Ρώσων στρατιωτών πο...

Η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο

«Η κατάσταση είναι τραγική, μαμά. Κανείς δε μας ταΐζει τίποτα. Παίρνουμε νερό από λακκούβες, το στραγγίζουμε και το πίνουμε» με αυτά τα λόγια περιγράφει στη μητέρα του ένας Ρώσος στρατιώτης την κατάσταση που επικρατεί στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Ο Αντρέι είναι ένας μόνο από τους δεκάδες στρατιώτες που κάλεσαν τους δικούς, παρακούοντας τις εντολές των ρωσικών δυνάμενων. Ορισμένες από αυτές τις κλήσεις δημοσιεύει σήμερα ο Guardian.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω κλήση έγινε στις 8 Νοεμβρίου, περίπου στις 08:10. Δύο μέρες νωρίτερα ο Αντρέι είχε ξανακαλέσει τη μητέρα για να μοιραστεί μαζί της ότι  οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν «επιτέλους» να χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου, όμως οι υποσχέσεις των αξιωματούχων ότι αυτά τα πυρομαχικά θα ανατρέψουν την κατάσταση υπέρ τους φαίνεται πως δεν εκπληρώθηκαν.

 «Πού είναι οι πύραυλοι για τους οποίους καυχιόταν ο Πούτιν;» ακούγεται να ρωτάει ο Αντρέι. «Υπάρχει ένα πολυώροφο κτίριο ακριβώς μπροστά μας. Οι στρατιώτες μας δεν μπορούν να το χτυπήσουν. Χρειαζόμαστε έναν πύραυλο κρουζ».

Ο Αντρέι διαβεβαίωσε τη μητέρα του, η οποία ζει στην Κοστρόμα, μια πόλη 310 μίλια νοτιοανατολικά της Μόσχας, ότι θα είναι καλά κι ότι προσεύχεται κάθε πρωί. 

 Δεν είναι γνωστό αν οι προσευχές του εισακούστηκαν, καθώς, όταν ο Guardian επικοινώνησε με τη μητέρα του, η ίδια είπε ότι ο γιος της δεν ήταν μαζί της και ξέσπασε σε κλάματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο πεδίο είναι η παραδοχή του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι τα πράγματα στις 4 προσαρτημένες περιοχές είναι «εξαιρετικά δύσκολα».

«Η κατάσταση στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ όπως και στις επαρχίες Χερσώνα και Ζαπορίζια είναι εξαιρετικά δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις