Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Ούτε μια απόφαση από δω και πέρα από Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής-Τι είπαν για τις δημοτικές εκλογές

Ώρα Πατρών: Ούτε μια απόφαση από δω και ...

Τι ζητάει η παράταξη

Να αλλάξει η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητητας  Ζωής του Δήμου Πατρέων ζητά η παράταξη του Γιώργου Ρώρου Ώρα Πατρών παρουσιάζοντας σήμερα τις θέσεις της για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές, όπως είπε με την απόφαση 2377/2022, τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων.

Ο κ. Ρώρος επεσήμανε ;ότι οι αλλαγές που έγιναν το 2019 από την κυβέρνηση της ΝΔ, μετακινήθηκαν αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια, στις Επιτροπές "Αυτό έδωσε την πλειοψηφία στις Δημοτικές Αρχές και είχαμε το τραγελαφικό, δημοτικές αρχές που την πρώτη Κυριακή πήραν 17,18% να έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό και είναι και παράλογο για μας που σεβόμαστε τους θεσμούς και πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική είναι το δικαιότερο σύστημα, που αντιμετωπίζει τον πολίτη με ισονομία".

 

 

 

Ερωτηθείς ο Γιώργος Ρώρος για το αν η παράταξή του Ώρα Πατρών θα κατέβει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , με δεδομένο ότι έχει απευθύνει και ανοικτό κάλεσμα (Ώρα Πατρών: Ανοίγουμε το παιχνίδι για τις δημοτικές εκλογές- Πρόσκληση για μέτωπο με φορείς και παρατάξεις) ανέφερε ότι "και συζητήσεις έχουν γίνει, χωρίς όμως να έχουμε καταλήξει αλλά και στο μέλλον θα γίνουν κι άλλες συζητήσεις γιατί βλέπουμε και καινούργια πρόσωπα να μπαίνουνε στο δημοτικό βίο. Επομένως είμαστε ανοικτοί και συζητάμε. Προέχει το πλαίσιο και η μίνιμουμ πλατφόρμα θέσεων , γιατί από αυτό έχουμε ανάγκη και όχι από το πρόσωπο. Το πρόσωπο έρχεται μετά να υπηρετήσει, αυτό το οποίο θα συμφωνήσουμε" ειπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις