Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος Πειραιά: Γίνεται ο πρώτος βιοκλιματικός ουρανοξύστης της χώρας και φωταγωγήθηκε θεαματικά - Συμβάλλει ο Πατρινός Δ. Ανδριόπουλος της Dimand

Πύργος Πειραιά: Γίνεται ο πρώτος βιοκλιμ...

Δείτε φωτογραφίες

Συνολικά 1.300 strobe lights φωτίζουν από χθες το δεύτερο υψηλότερο κτίριο, αλλά και το πρώτο πράσινο κτίριο της Ελλάδας. Ο λόγος για τον Πύργο Πειραιά, ο οποίος φωταγωγήθηκε χθες στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου και θα συνεχίσει να φωτίζει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα φωτάκια αφιερώνονται σε όσους συνέβαλαν στο έργο αναβίωσης του πύργου. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1972 επί δημαρχίας Αριστείδη Σκυλίτση και βάσει του νόμου του 1968 που αύξησε το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος οικοδόμησης μέχρι τους 28 ορόφους.

Το έργο της ανακατασκευής του Πύργου Πειραιά αναμένεται να ολοκληρωθεί μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2023, όταν θα γίνει και η μετεγκατάσταση της Dialectica. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ ανάδοχος του έργου είναι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 
Το κτίριο, ύψους 88 μέτρων, θα είναι το πιο πράσινο κτίριο στην Ελλάδα, καθώς θα είναι ο πρώτος βιοκλιματικός ουρανοξύστης της χώρας, που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED.

Το κτίριο 23 ορόφων γνωστό και ως Εμποροναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά, βρίσκεται στην Ακτή Ποσειδώνος 2 και έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ. Εξ αυτών τα 28.500-29.000 τ.μ. αντιστοιχούν σε προς εκμίσθωση χώρους και περίπου 22.000 τ.μ. αφορούν χρήσης γραφείων. Τα υπόλοιπα αφορούν κάλυψη των πρώτων ορόφων του κτιρίου με εστίαση, εμπόριο και γυμναστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν εξασφαλιστεί μισθωτές για σχεδόν το 1/3 των επιφανειών του Πύργου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο – σύμβολο της νεότερης ιστορίας της πόλης μας, φωταγωγήθηκε σε ένα μοναδικό υπερθέαμα, μεταδίδοντας τη λάμψη και τη μαγεία των εορτών στον Πειραιά. Ο Πύργος αλλάζει μέρα με τη μέρα, καθώς οι εργασίες στο δεύτερο υψηλότερο κτήριο της χώρας μας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ο Πύργος αναγεννιέται και πιστεύω πως όλοι οι Πειραιώτες το θαυμάζουν, το χαίρονται και νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος γι΄ αυτό. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά και ο Πύργος, το ξεχωριστό αυτό τοπόσημο της πόλης μας, σηματοδοτεί τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο Πειραιάς τα τελευταία 8,5 χρόνια. Η πόλη μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική και έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, στην εποχή της ανάπτυξης με σχέδιο, σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως με όραμα και είναι βέβαιο πως το μέλλον της είναι λαμπρό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ανδριόπουλο, την κα Moraru και την κα Μεσσάρη, τους εκπροσώπους της Dimand, της PRODEA Investments και της EBRD γι΄ αυτή την εντυπωσιακή φωταγώγηση, καθώς και για την ευρύτερη εξαιρετική συνεργασία μας.»

πηγή moneyreview.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις