Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ρότα για πιο φθηνά εισιτήρια

Ρότα για πιο φθηνά εισιτήρια

Καταργούνται οι επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων με τροπολογία που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες. Στο στόχαστρο αχθοφορικά τέλη και το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών.

Τροπολογία για την κατάργηση τελών υπέρ τρίτων στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο προωθεί, άμεσα, το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την τροπολογία θα καταργηθεί το τέλος για το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ) του ΝΑΤ, που αντιστοιχεί στο 6,5% της ονομαστικής αξίας του εισιτηρίου, αλλά και λεμβουχικά-αχθοφορικά τέλη, που αντιστοιχούν σε 0,50-0,60 ευρώ ανά επιβάτη.

Ειδικά για τις εμπορευματικές μεταφορές θα καταργηθούν και ορισμένα άλλα τέλη, όπως αυτό "υπέρ των φορτοεκφορτωτών για διαφυγούσα εργασία", με το οποίο σε μεταφορές π.χ. προς την Κρήτη η επιβάρυνση του καθαρού ναύλου, συμπεριλαμβανομένου και του αναλογούντος ΦΠΑ, ανέρχεται στο 9,84%. Πηγές του υπουργείου έλεγαν ότι βούληση του υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη είναι η τροπολογία να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ώστε να προχωρήσουν και οι μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, όπως έχει συμφωνηθεί με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ωστόσο, οι μειώσεις και το ύψος τους εξαρτώνται και από την πορεία των τιμών των καυσίμων, που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ ακόμα δεν εκδίδονται εισιτήρια για το καλοκαίρι, αφού ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα δρομολόγια πλοίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά