Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτοκτονίες: «Μαύρος» Νοέμβριος - Σε ποια περιοχή καταγράφηκαν οι περισσότερες

Αυτοκτονίες: «Μαύρος» Νοέμβριος - Σε ποι...

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της οργάνωσης «Κλίμακα»

Τουλάχιστον 530 αυτοκτονίες έχουν καταγραφεί στη χώρας μας από την αρχή του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της οργάνωσης «Κλίμακα». Μάλιστα, τον μήνα Νοέμβριο καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός αυτοκτονιών συγκριτικά με τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα χρόνια.

Η πλειοψηφία, σύμφωνα με τα στοιχεία- είναι άνδρες σε ποσοστό 82%, ενώ ακολουθούν οι γυναίκες σε ποσοστό 18%. Πρώτες έρχονται οι ηλικίες 40- 59 και ακολουθούν οι 30-34 και 65-69.

Για τον Νοέμβριο η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας είναι η πτώση με ποσοστό 23% και ακολουθούν ο απαγχονισμός και ο αυτοπυροβολισμός. Σε επίπεδο περιφερειών, το μεγαλύτερο μέρος των αυτοκτονιών έλαβε χώρα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι περισσότερες αυτοχειρίες συνέβησαν εντός της οικείας τα ξημερώματα.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου που έχουν καταγραφεί, από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 18 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Πιο συγκεκριμένα, 10 σε καταστήματα κράτησης, 8 εντός μονάδων Υγείας και 2 εντός στρατοπέδων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταγεγραμμένος αριθμός των αποπειρών αυτοκτονίας δεν αντιπροσωπεύει τις συνολικές διαστάσεις του ζητήματος καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε αυτοκτονία σημειώνονται τουλάχιστον 15 με 25 μη θανατηφόρες απόπειρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις