Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κίνα: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - Έξαρση της επιδημίας στο Πεκίνο

Κίνα: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - Έξαρσ...

Το Πεκίνο βιώνει έξαρση της επιδημίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ από την εκδήλωση της πανδημίας

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν σε 24 ώρες έσπασε σήμερα ρεκόρ στην Κίνα, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησαν οι αρχές, οι οποίες πασχίζουν ν’ ανακόψουν την εξάπλωσή του επιβάλλοντας εξαιρετικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα, προχωρώντας σε μαζικές εξετάσεις και απαγορεύοντας τις μετακινήσεις (στη φωτογραφία του Thomas Peter/Reuters, επάνω, πρωινή ώρα αιχμής με άδειους δρόμους στην Κεντρική Επιχειρηματική Συνοικία του Πεκίνου).

Επιμένει στην πολιτική εκμηδενισμού
Σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας (το κινεζικό υπουργείο Υγείας), τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 31.454 κρούσματα του νέου κοροναϊού, εκ των οποίων 27.517 ασυμπτωματικά.

Πρόκειται για αριθμό υψηλότερο από τις 29.390 μολύνσεις που καταγράφονταν στα μέσα του Απριλίου, όταν η Σαγκάη, η πόλη με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, βρισκόταν σε lockdown και οι κάτοικοί της δυσκολεύονταν ν’ αγοράσουν τρόφιμα ή να δουν γιατρό.

Η Κίνα, ο ασιατικός γίγαντας των 1,2 δισ. κατοίκων, είναι η μοναδική μεγάλη οικονομία στην υφήλιο που συνεχίζει να προσπαθεί να εκμηδενίσει τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα, επιβάλλοντας αποκλεισμό σε πόλεις και θέτοντας τις επαφές ανθρώπων που μολύνθηκαν σε αυστηρή καραντίνα.

Η κινεζική πρωτεύουσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες έξαρση της επιδημίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ από την εκδήλωση της πανδημίας. Δεκάδες πολυκατοικίες τελούν σε αποκλεισμό και οι εταιρείες γενικά προκρίνουν την τηλεργασία.

Η πόλη του Πεκίνου (22 εκατ. κάτοικοι) κατέγραψε την Τετάρτη σχεδόν 1.500 κρούσματα του SARS-CoV-2 (στη μεγάλη πλειονότητά τους ασυμπτωματικά), επίπεδο που δεν είχε καταγραφεί ποτέ αφότου εκδηλώθηκε η υγειονομική κρίση, αν και παραμένει συγκριτικά πολύ χαμηλός με βάση τα διεθνή κριτήρια.

Κλείνουν καταστήματα
Σχολεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα έκλεισαν εξαιτίας του φόβου πως θα τεθούν σε καραντίνα. Πολλοί κάτοικοι του Πεκίνου δηλώνουν πλέον εξαντλημένοι από τους περιορισμούς, που συχνά είναι αόριστοι και μεταβαλλόμενοι και η διάρκειά τους δεν ανακοινώνεται ποτέ εκ των προτέρων.

Το προηγούμενο 24ωρο διαπιστώθηκε ακόμη ένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Είναι η τέταρτη ημέρα μέσα στον Νοέμβριο που ανακοινώνονται θάνατοι εξαιτίας της νόσου. Ο προηγούμενος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα ανάγεται στον Μάιο.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει φθάσει τους 5.232 νεκρούς επί συνόλου 297.516 μολύνσεων με συμπτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις