Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πισπιρίγκου: "Θα δείτε ανατροπές", λέει ο Κιούγιας

Πισπιρίγκου: "Θα δείτε ανατροπές&qu...

«Ξεφτιλίκια» καταγγέλλει ο γνωστός ποινικολόγος

Από τα χαμόγελα ευτυχίας στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, στην κοινή συνέντευξη με τον σύζυγό της στο σπίτι τους στην Πάτρα τον περασμένο Φλεβάρη όταν η υπόθεση άρχισε να μετατρέπεται σε θρίλερ και από εκεί την Άνοιξη στα δικαστήρια, αμέσως μετά στις φυλακές Κορυδαλλού και στις 25 του Οκτώβρη ψυχρή και πιο αδύνατη να παίρνει αναβολή, για να απολογηθεί αύριο το πρωί.
Η ώρα της αλήθειας
Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώνεται και η 34χρονη πλέον μητέρα που κατηγορείται για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της θα απολογηθεί αύριο για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021, με τον Αλέξη Κούγια να έχει ετοιμάσει το πλάνο του, σε μια προσπάθεια να αποδομήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει προαναγγείλει μέσα από δηλώσεις του ότι θα μιλήσει για μια έκθεση ιδεών των δύο διακεκριμένων ιατροδικαστών που δεν ενοχοποιεί την 34χρονη. Αναμένεται να υποστηρίξει ότι η αλήθεια για τους θανάτους των παιδιών αποτυπωνόταν στα αρχικά ιατροδικαστικά πορίσματα κι θα σταθεί στο ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή της πελάτισσάς του.

Η 34χρονη βρέθηκε κατηγορούμενη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας το καλοκαίρι. Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγριας αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν.

Οι θάνατοι σύμφωνα με τους ιατροδικαστές προήλθαν και στις δύο περιπτώσεις από ασφυξία.

Η Μαλένα πέθανε τον Μάρτιο του 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται αρχικά σε ηπατική ανεπάρκεια. Το κορίτσι είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο της λευχαιμίας και πέθανε μια μέρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν ικανοποιημένοι να της δώσουν εξιτήριο.

Οι ιατροδικαστές που επαναξιολόγησαν τα στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όλα τα ευρήματα ήταν συμβατά με θάνατο από ασφυξία. Με την 34χρονη να κατηγορείται πως ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα στη ζωή της κόρης της, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν.

Μάλιστα, όπως κατέληξαν οι επιστήμονες, τα σημάδια στο πρόσωπο της μικρής προήλθαν από γυναικεία νύχια, από το γυναικείο χέρι που της έφραξε το στόμα και τη μύτη μέχρι να ξεψυχήσει.

Η μικρή Ίριδα πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στην κούνια του σπιτιού της. Μέσα στο σπίτι εκείνο το τελευταίο βράδυ στη σύντομη ζωή του βρέφους, βρισκόταν η μητέρα, η αδερφή της και η 8χρονη Τζωρτζίνα που τότε ήταν υγιέστατη.

Ο θάνατος του βρέφους αποδόθηκε αρχικά σε μια σπάνια καρδιολογική πάθηση, την αγενεσία φλεβόκομβου, όμως στο τελικό πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, γίνεται ξεκάθαρα λόγος για δολοφονία.

Στο αδικοχαμένο βρέφος έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις που βγήκαν καθαρές, ενώ αντίστοιχα οι ιστολογικές εξετάσεις ανέδειξαν εξαγγειώσεις εγκεφαλικών κυττάρων λόγω έλλειψης οξυγόνου, ένα εύρημα που παραπέμπει σε θάνατο από ασφυξία.

Δέκα μήνες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του τρίτου και μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, η υπόθεση που μετατράπηκε σε θρίλερ μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται ξανά στην 34χρονη, που παραμένει από τις αρχές του περασμένου Απρίλη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

«Προκατασκευασμένη δίωξη, το έχετε ξεφτιλίσει»
Μιλώντας στο LIVE NEWS ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «ξεφτλίκια» στην υπόθεση που δε θα αφήσει αναπάντητα.

«Σήμερα βγήκε η απόφαση της προέδρου πρωτοδικών Αθηνών με την οποία απαγορεύεται να πειράζει κάποιος το τεκμήριο αθωότητας, απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται έγγραφα της δικογραφίας, απαγορεύεται να βγαίνουν φωτογραφίες, να αναφέρονται ονόματα και εδώ το έχετε ξεφτιλίσει, έχει υποκαταστήσει τα δικαστήρια, είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

»Έχουν φτάσει στο σημείο οι τρεις τακτικοί δικαστές να το καταδικάζουν, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό».

Και συμπλήρωσε:

«Στην υπόθεση θα δείτε ανατροπές. Αυτό το κωμικό κατασκεύασμα των Καρακούκη και Καλόγρηα οι δικοί μας τεχνικοί σύμβουλοι το έχουν καταξευτυλίσει και το έχουν καταρρακώσει. Οι δύο αυτοί ιατροδικαστές αυτοδιορίστηκαν, το έχετε ξανακούσει αυτό; Επέλεξαν για να γνωμοδοτήσει μια ειδική, σπάνια παιδική ασθένεια έναν καρδιολόγο φίλο τους.

»Επέλεξαν έναν άλλον γιατρό από τη Θεσσαλονίκη, παθολογοανατόμο, που εφάρμοσε μια μέθοδο η οποία δεν υπάρχει ποτέ πουθενά. Δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια ουσία να χρησιμοποιείται σε καμία παθολογοανατομική εξέταση.

»Αυτό το ξεφτιλίκι της ελληνικής δικαιοσύνης δε θα το επιτρέψω ποτέ. Θα έχουμε εκπλήξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα, μια ιατροδικαστική γνωμοδότηση είναι. Πήγαν να καταστρέψουν επιστήμονες που κάθε μέρα κάνουν νεκροψία και νεκροτομή με μια ιατροδικαστική γνωμοδότηση που είναι δυστυχώς αντιγραφή του πορίσματος της αστυνομίας, έφτιαξαν ένα σενάριο».

Ο κ. Κούγιας κατέληξε:

«Η υπόθεση Πισπιρίγκου είναι μια υπόθεση πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης μέχρι τώρα με ανθρώπους που εξυπηρέτησαν άλλους σκοπούς. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ για την παρέμβαση Τσιάρα, του υπουργού Δικαιοσύνης, την ανεπίτρεπτη παρέμβαση. Τέτοια προκατασκευασμένη δίωξη σε γυναίκα δεν έχω δει ποτέ».

πηγη: MEGA

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις