Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αριθμός - ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα - Ακόμη και στο Πεκίνο

 Αριθμός - ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού...

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε 16.072 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης σε όλη τη χώρα, συγκριτικά με 14.761 χθες

Το Πεκίνο και άλλες μεγάλες πόλεις της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα αριθμούς-ρεκόρ στα κρούσματα COVID-19, θέτοντας τις αρχές υπό μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις εξάρσεις, προσπαθώντας παράλληλα να μειώσουν τον αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομική δραστηριότητα.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε 16.072 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης σε όλη τη χώρα, συγκριτικά με 14.761 χθες. Πρόκειται για τον υψηλότερο τέτοιο απολογισμό στην Κίνα από τις 25 Απριλίου, όταν η Σανγκάη ήταν αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη έξαρσή της.

Το Πεκίνο, η Τσονγκίνγκ, η Γκουανγκτζόου και η Τζενγκτζόου κατέγραψαν το χειρότερο ημερήσιο απολογισμό που έχουν αναφέρει έως τώρα, αν και στην περίπτωση της πρωτεύουσας ο αριθμός ήταν λίγες εκατοντάδες περιστατικά, ενώ στις άλλες πόλεις έφθανε τις χιλιάδες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μικρότερος συγκριτικά με τα επίπεδα μολύνσεων που καταγράφηκαν σε άλλες χώρες, αλλά η επιμονή της Κίνας στην ‘εκκαθάριση’ των εξάρσεων αμέσως μόλις εμφανιστούν, με βάση την πολιτική για μηδενικά κρούσματα COVID, αύξησε τον αντίκτυπο στους πολίτες και την οικονομία.


Την Παρασκευή, η Εθνική Επιτροπή Υγείας επικαιροποίησε τους κανόνες για την COVID, προχωρώντας στην πιο σημαντική χαλάρωση των περιορισμών έως σήμερα, περιγράφοντας τις αλλαγές ως ‘βελτίωση’ των μέτρων προκειμένου να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ενώ μεμονωμένοι πολίτες, γειτονιές και δημόσιοι χώροι μπορεί πάλι να τεθούν σε lockdowns για να μην εξαπλωθούν οι εξάρσεις, η επιτροπή χαλάρωσε κάποια μέτρα, όπως τον χρόνο καραντίνας για τις στενές επαφές.

Παρά τη χαλάρωση των περιορισμών, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα μέτρα είναι αυξητικά με κάποιους να προβλέπουν ότι η Κίνα δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το ‘εκ νέου άνοιγμα’ πριν από τη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της τον Μάρτιο.

Το Πεκίνο ανέφερε 407 κρούσματα σήμερα, συγκριτικά με 235 μία ημέρα νωρίτερα. Στην πόλη Γκουανγκτζόου, στη νότια Κίνα, τα νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης ανήλθαν στο υψηλό επίπεδο των 4.065, συγκριτικά με 3.653 μία ημέρα νωρίτερα. Στην Τζενγκτζόου, βασικό κόμβο μεταποίησης στην κεντρική Κίνα, οι αρχές ανακοίνωσαν 1.981 νέες μολύνσεις συγκριτικά με 2.642 μία ημέρα νωρίτερα. Η Τσονγκίνγκ, μια πόλη με πάνω από 32 εκατ. κατοίκους στη νοτιοδυτική Κίνα, κατεγραψε επίσης άλμα στα κρούσματα, στα 2.297 συγκριτικά με 1.820 μία ημέρα νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, το ψυχαγωγικό πάρκο Shanghai Disney Resort δεν έχει επιβεβαιωμένη ημερομηνία για το πότε θα επαναλειτουργήσει, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας. Το πάρκο, του οποίου η λειτουργία έχει ανασταλεί από τις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι παραμένει κλειστό λόγω των μέτρων για την COVID-19 και ότι η ημερομηνία επαναλειτουργίας του θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο χώρος αυτός έκλεισε αφού επισκέπτης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Έγινε το επίκεντρο μιας μαζικής εκστρατείας ιχνηλάτησης επαφών, που είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν εντολές σε πολλούς επισκέπτες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις