Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision 2023: Εκτός διαγωνισμού και η Βουλγαρία

Eurovision 2023: Εκτός διαγωνισμού και η Βουλγαρία

Είναι η τρίτη χώρα που αποσύρεται

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία δεν θα λάβουν μέρος στην επόμενη Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ της Αγγλίας την άνοιξη του 2023, την αποχή της ανακοίνωσε και η βουλγαρική συμμετοχή.

Η διοργάνωση, σύμφωνα με το BBC επικαλέστηκε το ύψος του κόστους ένταξης στη λίστα με τους διαγωνιζόμενους.

Τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα πληρώνουν κάθε χρόνο ένα ποσό για να λάβουν μέρος στη Eurovision - σαν τέλος συμμετοχής - το οποίο διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της χώρας.

Ωστόσο, ετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ανάληψη της επόμενης διοργάνωσης από την Βρετανία, το BBC ανακοίνωσε ότι σε μερικές χώρες ζητήθηκε να πληρώσουν περισσότερα για να καλύψουν την «διαφορά», αφού η συνδρομή της Ρωσίας κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος της διοργάνωσης.

«Εκτός από το σημαντικό κόστος των τελών εγγραφής, καθώς και το κόστος παραμονής στη Μεγάλη Βρετανία - αντιμετωπίσαμε επίσης έλλειψη ενδιαφέροντος από χορηγούς, οπότε αποφασίσαμε να δώσουμε τους υπάρχοντες πόρους στη χρηματοδότηση τρεχόντων και προγραμματισμένων εθνικών έργων» είχε αναφερθεί σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου, RTCG.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων ραδιοτηλεοπτικών φορέων κανονικά ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, αλλά το ακριβές ποσό που πληρώνει κάθε συμμετέχων δεν δημοσιοποιείται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight