Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Τρία κυκλαδονήσια που είναι ακόμα πιο όμορφα το φθινόπωρο

Τρία κυκλαδονήσια που είναι ακόμα πιο όμ...

Για τους εναλλακτικούς

Υπάρχουν κάποια ελληνικά νησιά τα οποία για να γνωρίσεις σε βάθος και να ερωτευτείς πραγματικά δεν αρκεί να τα επισκεφτείς το καλοκαίρι. Πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι εκεί και το φθινόπωρο, καθώς σε αντίθεση με κάποια άλλα, αυτά τότε «ανθίζουν».

Μπορεί στο μυαλό μας τα ελληνικά νησιά να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τρία ελληνικά νησιά που έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: όταν βρίσκονται σε ηρεμία, κάνουν τους παραθεριστές να τα αντιμετωπίζουν σαν δημοφιλή ελληνικά χωριά που έχουν την τιμητική τους μόλις πιάσουν τα κρύα.

Τρεις πανέμορφοι τόποι «αγκαλιασμένοι» από θάλασσα που πρέπει να γνωρίσεις φέτος το φθινόπωρο, πριν τα κρύα πιάσουν για τα καλά και όλοι κλειστούμε στα σπίτια μας, θα καταλήξουν να γίνουν το «φθινοπωρινό σου φάρμακο». Όταν τα φθινοπωρινά φύλλα πέφτουν, ο ήλιος δεν καίει πια και τα σοκάκια είναι άδεια, το σίγουρο είναι πως θα πιστέψεις πως έχεις να κάνεις με έναν άλλο τόπο από αυτόν που έχεις συνηθίσει να βλέπεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Κύθνος
Πρόκειται ίσως για το πιο αναπτυσσόμενο τουριστικά νησί των τελευταίων πέντε ετών. Η γειτονική στην Αθήνα Κύθνος απέχει περίπου μία ώρα και 30 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου και έχει ως χαρακτηριστικό της τις πολλές παραλίες της.

Τι συμβαίνει, όμως, τον Οκτώβρη στην Κύθνο;

Το νησί είναι σχετικά άδειο, όμως τα υπέροχα ταβερνάκια του, τα ιδιαίτερα μπαράκια του και τα μικρά cafe του είναι ανοιχτά και περιμένουν τους εναλλακτικούς παραθεριστές που θα τα απολαύσουν στην πιο ήρεμη εκδοχή τους. Πάρε μαζί σου μαγιό, μιας και οι θάλασσες τώρα είναι πιο ζεστές από ό,τι είναι μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και πήγαινε να απολαύσεις την απόλυτη φθινοπωρινή εμπειρία.

Όσο για τη χειμερινή εκδοχή της Κύθνου; Είναι σκέτο όνειρο…

Σύρος
Ακόμα και τώρα, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων σφύζει από ζωή, μιας και πρόκειται για ένα από τα νησιά του συμπλέγματος που δεν είναι ποτέ άδειο. Η ιδέα, όμως, πως θα περπατάς άνετα και χαλαρά στην Άνω Πόλη και στα καλντερίμια που υπό άλλες συνθήκες είναι απροσπέλαστα, αποτελούν εμπειρία ζωής.

Φρόντισε να βρεθείς στην κοσμοπολίτισσα Σύρο Σαββατοκύριακο για να πέσεις πάνω σε κάποιο live που κάνουν τα γραφικά ταβερνάκια της πρωτεύουσας. Κάπως έτσι θα έχεις ολοκληρωμένη και απόλυτη άποψη για το νησί του Μάρκου Βαμβακάρη.

Σίφνος
Η Σίφνος αποτελεί για πολλούς το πιο πλήρες νησί των Κυκλάδων, αναλογικά με αυτά που αγαπάμε να βλέπουμε στο σύμπλεγμα. Η Σίφνος από τα μέσα του Οκτώβρη και μετά αδειάζει και το Κάστρο της, εκεί που μέσα στο καλοκαίρι στριμώχνονται εκατοντάδες τουρίστες, μοιάζει πιο άδειο από ποτέ.

Το να βρεθείς εκεί τώρα θα σε σαγηνεύσει και θα σου χαρίσει τη δυνατότητα να απολαύσεις βήμα-βήμα τα πλακόστρωτα σοκάκια της και να πεις το ποτό σου στην απόλυτη ηρεμία.

Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να γευτείς την νησιωτική ζωή όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι τους τρεις μήνες που τα νησιά αυτά χορεύουν σε φρενήρεις ρυθμούς.

Εκεί θα ηρεμήσεις απόλυτα, θα δεις νέες, αλλιώτικες εικόνες που θα σε ακολουθούν όλο τον χειμώνα και θα θυμηθείς πως τα ελληνικά νησιά είναι πάντα εκεί για σένα, ανεξαρτήτως εποχής.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life