Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Μουσική, ζωγραφική και yoga για παιδιά! - 4 χώροι που πρέπει να τους επισκεφθείτε

Μουσική, ζωγραφική και yoga για παιδιά! ...

Δώστε στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται στην αρχή της και μαζί με αυτή και η αναζήτηση εξωσχολικών δραστηριοτήτων που θα οδηγήσουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και θα δώσουν διέξοδο στη δημιουργικότητα, την ενέργεια, τη φαντασία αλλά και τα ταλέντα τους. Ο ελεύθερος χρόνος, δεν είναι -και δεν πρέπει να είναι- μια αόριστη χρονική περίοδος ανάμεσα στο σχολείο και τη διαδικασία του διαβάσματος.

Στον ελεύθερο χρόνο τα  παιδιά αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες, εξελίσσονται και κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσουν όχι μόνο το γνωστικό ή το βιοσωματικό τομέα, αλλά και τον κοινωνικό και τον συναισθηματικό. Οι δραστηριότητες και το παιχνίδι είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν για τον εαυτό τους και για τον κόσμο. Μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να συνομιλούν με άλλα παιδιά, να έρχονται σε συνεννοήσεις και να  επιλύουν τις όποιες διαφορές προκύπτουν, αναπτύσσοντας παράλληλα τις γλωσσικές και κινητικές δεξιότητές τους, την αίσθηση της ανεξαρτησίας και  της αυτοεκτίμησης, έχοντας τον  απαραίτητο χρόνο χαλάρωσης που λειτουργεί ως  μηχανισμός μετριασμού του άγχους.

Η επιλογή της κατάλληλης δραστηριότητας δεν είναι βεβαίως εύκολη υπόθεση. Πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού και βεβαίως να «απαντούν» στις επιθυμίες και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του.

Το thebest.gr έψαξε για σας τους πλέον ενδεδειγμένους χώρους που θα βάλουν …χρώμα  στη ζωή των μικρών μαθητών και θα ανοίξουν «παράθυρα» στον τρόπο σκέψης τους, σε περιβάλλοντα φιλικά και ασφαλή, με εξειδικευμένο προσωπικό.

M20 ART STUDIO - ΑΣΠΑΣΙΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ

Το εικαστικό εργαστήρι M20 ART STUDIO διανύει τον 5ο χρόνο λειτουργίας του. Δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε ουσιαστική επαφή με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική). Η υπεύθυνη του χώρου Ασπασία Τσούτσουρα έχει τελειώσει την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με κατεύθυνση τη ζωγραφική και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, στο Rochester Institute of Technology, με κατεύθυνση γλυπτική και χαρακτική με μη τοξικές μεθόδους.

Έζησε στην Αμερική δέκα χρόνια, κατά τα οποία δραστηριοποιήθηκε εκεί ως γλύπτρια και χαράκτρια, ενώ παράλληλα για ένα διάστημα δίδαξε σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Στη συνέχεια, έχοντας γίνει πλέον η ίδια μητέρα, απέκτησε μια ιδιαίτερη σύνδεση και επαφή με τα παιδιά, γοητεύτηκε από την πηγαία καλλιτεχνικότητά τους και με την επιστροφή της στην Ελλάδα αποφάσισε να διοχετεύσει την αγάπη της για την τέχνη και τα παιδιά σε ένα εργαστήριο εικαστικών τεχνών για παιδιά στην Πάτρα. Η ίδια διδάσκει σε όλα τα παιδικά τμήματα του εργαστηρίου και από φέτος στο δυναμικό έχει προστεθεί και η εικαστικός Μαρία Παπαπαντελίδη, η οποία έχει αναλάβει και το τμήμα Σχεδίου/Ζωγραφικής ενηλίκων.

Τα παιδικά τμήματα του εργαστηρίου απευθύνονται σε ηλικίες 4-15 ετών. Οι εργασίες είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του κάθε ηλικιακού γκρουπ και στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει χώρο στα παιδιά για ελεύθερη έκφραση, αναπτύσσοντας παράλληλα τη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία, την οπτική και αισθητική τους αντίληψη.

 Μέσω της επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν κατά την εικαστική διαδικασία ενισχύεται η κριτική τους σκέψη και η αυτοπεποίθησή τους. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιστορία της τέχνης, καλλιτεχνικά ρεύματα και σημαντικούς καλλιτέχνες διαφόρων περιόδων. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ποικιλία υλικών και τεχνικών εξερευνώντας όλες τις δυνατότητες που τους παρέχουν για δημιουργική έκφραση (ζωγραφική με ποικιλία υλικών, κολλάζ, μικτά υλικά, χαρακτική, τρισδιάστατες κατασκευές, πηλός, ψηφιδωτό, υφαντό). Απώτερος στόχος του εργαστηρίου είναι μέσω των εικαστικών τεχνών να συμβάλλει στην ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών με σεβασμό στη μοναδικότητα και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Info:

M20 Art Studio

Αράτου 11-13, Πάτρα

Τ.: 690 912 8240

FB: M20 Art Studio

INSTA: m20_artstudio

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ χορωδία της Πάτρας ιδρύθηκε το 1983 από τον σημερινό της Καλλιτεχνικό διευθυντή, τον Μαέστρο Σταύρο Σολωμό και μία ομάδα φιλόμουσων Πατρινών, με στόχο τη δημιουργία ενός χορωδιακού οργανισμού με σύγχρονες προδιαγραφές. Αποτελεί κύριο και ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό φορέα της πόλης της Πάτρας και έναν εκ των μεγαλύτερων της χώρας μας, που έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη. Στα 39 χρόνια της δραστηριότητάς της, με τα τμήματά της, έδωσε πάνω από 2500 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μετέχοντας παράλληλα, στα πλέον έγκριτα διεθνή Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής. Έχει βραβευτεί σε 84 διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς με κορύφωση την ανάδειξή της, ως καλύτερη Ελληνική χορωδία, κατακτήσασα το GRAND PRIX των Ελληνικών χορωδιών στο διεθνή διαγωνισμό της Αθήνας το 1994.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

(Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΜΠΟΚΑΡΗ, πιάνο: ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, 8 βραβεύσεις, 60 μέλη)

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

(Διεύθυνση: ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, πιάνο: ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, 17 βραβεύσεις, 60 μέλη)

ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

(Διεύθυνση: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΙΤΣΟΥ- ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, πιάνο: ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, 30 μέλη, 6 βραβεύσεις)

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

(Διεύθυνση: ΣΤΑΥΡΟΣ  ΣΟΛΩΜΟΣ, πιάνο: ΛΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, 15 βραβεύσεις, 70 μέλη)

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

(Δ/νση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΟΡΟΣ, 7 βραβεύσεις, 30 μέλη)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΕΜΜΕΛΕΙΑ" (Διεύθυνση: ΑΛΜΠΕΝΑ ΠΕΝΚΟΒΑ, πιάνο: ΛΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, 2 Βραβεύσεις, 45 μέλη)

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

(Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΠΟΥΛΟΣ, 50 μέλη)

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Ανηλίκων- Ενηλίκων (Διεύθυνση: ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ , 60 μέλη)

ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "VIBRATO"

(Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 20 μέλη)

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ "ΗΛΙΟΔΩΡΙΑ"

(Διεύθυνση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, 15 μέλη)

ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ

(Διευθυντής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΠΟΥΛΟΣ, Διοικητική Διευθύντρια: ΕΦΗ ΚΑΒΒΑΔΙΑ-ΖΕΡΒΑ, 400 σπουδαστές)

Info:

Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας

Κορίνθου 280, Πάτρα

Τ. 261 022 2248

www.polyphonikipatras.gr

FB: el-gr.facebook.com/polyphonikipatras

TADASANA BY EFTYXIA - ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η αγάπη της για τα παιδιά και τη yoga, ήταν αυτή που οδήγησε 6 χρόνια πριν την Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου στη δημιουργία της TADASANA BY EFTYXIA. Πρόκειται για έναν χώρο που στόχο έχει να προσφέρει με επαγγελματισμό και σεβασμό τα οφέλη αυτού του ολιστικού συστήματος άσκησης αποκλειστικά σε γυναίκες και παιδιά!

Η πρακτική της Yoga και της Aerial yoga διδάσκονται σε παιδιά από 4 έως 17 ετών. Η Yoga είναι μία πρακτική, μια επιστήμη, μία τέχνη της ζωής που αφορά στην ανάπτυξη του σώματος, του νου και του πνεύματος. Ένα σύστημα ασκήσεων και τεχνικών που βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξη όλων των πτυχών/δυνατοτήτων του ατόμου. Για τη ζωή των παιδιών και την μετάβαση τους από την προσχολική ηλικία στη σχολική και μετέπειτα στην εφηβεία, η γιόγκα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα ισχυρό εργαλείο. Αποτελεί ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο για την ομαλή και πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη στο σώμα, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Η παιδική γιόγκα είναι άσκηση, παιχνίδι, αναπνοή, χαλάρωση, γέλιο, έμπνευση, ελευθερία, φαντασία, σεβασμός, αγάπη, επίγνωση, αποδοχή, έκφραση, εσωτερική γαλήνη και πολλά ακόμη!

Η Aerial Yoga kids συνδυάζει την yoga, με τη διασκέδαση και τη σωματική ενδυνάμωση των εναέριων ακροβατικών τεχνικών σε αιώρα, και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί και χαροποιεί τα παιδιά.

Η σωστή κατάρτιση και η διαρκής εκπαίδευση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν δάσκαλο Yoga που ασχολείται με παιδιά! 

 

Info:

Tadasana By Eftyxia

Πανεπιστημίου 192, Πάτρα

Τ. 694 793 5732

tadasana-by-eftyxia.business.site

FB: EftyxiaYogaPatras

ΩΔΕΙΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΩΔΕΙΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ιδρύθηκε το 2004 και στεγάζεται σε δύο ιδιόκτητα κτήρια στην Άνω πόλη στην οδό Βότσαρη 8. Είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και οι μαθητές του μπορούν να αποκτούν κρατικά αναγνωρισμένα πτυχία μουσικών οργάνων και ανώτερων θεωρητικών.

Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ωδείου, δεκάδες μαθητές του έχουν προετοιμαστεί από εξειδικευμένους καθηγητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις στις σχολές μουσικολογίας με απόλυτη επιτυχία. Από τη φετινή σχολική χρονιά συνεργάζεται με το Trinity College of london, ώστε οι μαθητές όλων των μουσικών οργάνων και επιπέδων να αποκτούν τίτλους σπουδών παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε πολύ μικρή ηλικία. Συνεχίζοντας τις σπουδές της, απέκτησε πτυχίο πιάνου, δίπλωμα πιάνου, πτυχίο αρμονίας, πτυχίο αντίστιξης, πτυχίο φυγής και δίπλωμα σύνθεσης με βαθμό άριστα παμψηφεί. Ξεκίνησε να διδάσκει σε ωδεία από την ηλικία των 16 ετών και μέχρι σήμερα έχει μια πολυετή εμπειρία στον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, Παιδικής ψυχολογίας, παιδικού τραγουδιού, χορωδίας και master class πιάνου με καθηγητές Της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει οργανώσει πολλές μαθητικές συναυλίες, ρεσιτάλ, κοντσέρτα, παιδικές χορωδίες, παιδικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με επιφανείς καλλιτέχνες.

Από το 2004 είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Σωτηροπούλου όπου μαζί με μία μεγάλη ομάδα έμπειρων και καταρτισμένων παιδαγωγών, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους μαθητές στον κόσμο της τέχνης. Οι σύγχρονες και άνετες εγκαταστάσεις του Ωδείου, η αρτιότητα όλων το μουσικών οργάνων, το εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό αποτελούμενο από καθηγητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και μουσικούς σημαντικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας οι οποίοι είναι πάντα σε συνεργασία με τους γονείς μικρών και μεγάλων μαθητών εξασφαλίζουν δραστηριότητες που κάνουν το ωδείο ξεχωριστό.

Από την ηλικία των τριών ετών μπορεί ένα παιδί να γίνει μαθητής του ωδείου. Η εγγραφή στα τμήματα μουσικοκινητικής, ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού και στα προσχολικά τμήματα μουσικών οργάνων είναι ένα εξαιρετικό δώρο που μπορεί να προσφέρει ένας γονιός στο παιδί του.

 

 

Info:

Ωδείο Σωτηροπούλου

Βότσαρη 8, Πάτρα

Τ. 261 027 1271

www.odeiosotiropoulou.gr

FB: people/Ωδείο-Σωτηροπούλου

 





Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being