Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Πάτρα: 4 ξεχωριστές επιλογές για εξωσχολικές παιδικές δραστηριότητες

Πάτρα: 4 ξεχωριστές επιλογές για εξωσχολ...

Από χορό, μουσική και θεατρικό παιχνίδι μέχρι ρομποτική και φιλοσοφία – Οι καλύτερες επιλογές

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι περισσότεροι γονείς αναζητούν δραστηριότητες εκτός σχολείου που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ταλέντων των παιδιών τους και θα διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Χορός, μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική, κατασκευές ακόμα και φιλοσοφία για παιδιά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα παιδί εκτός σχολείου, ωστόσο η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Τo thebest.gr έψαξε και βρήκε χώρους που εκπροσωπούνται από αξιόλογους επαγγελματίες και αξίζει να επισκέπτεται ένα παιδί με… «ανησυχίες», όρεξη για γνώση  και ταλέντα! Χώρους ασφαλείς, δημιουργικούς και πάνω από όλα ευχάριστους, καθώς στα παιδιά μας αξίζει πρώτα από όλα η χαρά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ - Σχολή Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού 

Με σπουδές και μακρά εμπειρία στον χώρο, η Βασιλική Ανδρικοπούλου έχει δημιουργήσει μία σχολή χορού που αξίζει να επισκεφθεί κάθε παιδί που θέλει να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει αυτόν τον μαγικό κόσμο. Η σχέση της με τους μικρούς της μαθητές άλλωστε είναι μοναδική! Ειδικά φέτος ο χώρος της σχολής έχει ανακαινιστεί ενώ οι μαθητές που ήδη έχουν κάνει εγγραφή αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες μέσα σε ένα όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον!

Η ίδια χορεύει από τότε που ήταν 3,5 ετών παιδάκι ενώ έχει αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη - Νικολέτας Μπακά­λη στην Αθήνα. Στο  βιογραφικό της υπάρχουν διπλώματα κλασικού μπαλέτου σύστημα Vaganova, τζαζ, modern dance theatre σύστημα Limon, και συμ­μετοχές σε πολυάριθμα σημαντικά σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με τη δημιουργία της σχολής της εκπλήρωσε ένα μεγάλο της όνειρο που δε σταματά να εξελίσσει. Η ίδια συνεχίζει να βάζει όλο και πιο υψηλούς στόχους δίνοντας στους μαθητές της τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Στη σχολή χορού της Βασιλικής Ανδρικοπούλου διδά­σκονται κλασικό μπαλέτο- σύστημα Vaganova, σύγχρονος χορός- σύστημα Limon, Modern, Jazz, Barra a Terre, hip hop ασκήσεις ακροβατικών και ευλυγισίας ενώ σύντομα θα προστεθεί και τμήμα aerial dance.

Info:

Σχολή Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού 

Μεσολογγίου 11 (Υψηλά Αλώνια), Πάτρα

Τ.: 2610 312 573

www.patrasballet.gr

ΚΟΡΑΛΙΑ ΜΑΝΤΑ - Reinvent Education

Η Reinvent Education, είναι μία σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα διαφοροποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 4-17 ετών, αξιολογεί τις δεξιότητες και τις γνωστικές λειτουργίες τους με αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων (ομαδικές και ατομικές). Είναι επίσης η μοναδική εκπαιδευτική μονάδα στη Δυτική Ελλάδα, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για Χαρισματικούς και Ταλαντούχους μαθητές, ενώ διαθέτει διεθνώς αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία για την αναγνώριση τους.

Η Κοραλία Μαντά, υπεύθυνη του χώρου είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Επιστήμες της Αγωγής. Είναι founder της εταιρείας Reinvent Education (Skills Development), Έχει διατελέσει επί πέντε χρόνια Program Coordinator της Ελληνικής MENSA, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Υπήρξε Project Manager στην εταιρεία πολιτιστικών παραγωγών TeoXenia (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης).

Αποστολή της Reinvent Education είναι να ανακαλύψει τα ιδιαίτερα ταλέντα, δεξιότητες ή ικανότητες που διαθέτουν τα παιδιά, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους και σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό γνώσεων να διευκολύνει να αναδυθεί και να αναδειχθεί το δυναμικό τους, ακαδημαϊκό, κοινωνικό και συναισθηματικό.

Στη Reinvent Education λειτουργούν τα εργαστήρια:

Ρομποτικής και Προγραμματισμού 

Μία διαδραστική προσέγγιση της εφαρμοσμένης Eπιστήμης, της Tεχνολογίας, της Mηχανικής και των Mαθηματικών, που συνδυάζονται κατάλληλα σε ένα πρόγραμμα, το οποίο αντανακλά στον πραγματικό κόσμο. Αιχμή τού προγράμματος, η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (WRO) με την καθοδήγηση των έμπειρων «προπονητών» της Reinvent Education.

Minecraft Education Edition

Ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατανόησης των επιστημών μέσα από τον  εικονικό  κόσμο του Minecraft Education Edition της Microsoft. 

Communication Lab

Εφαρμόζονται στην πράξη οι αρχές της επιτυχημένης λεκτικής επικοινωνίας σε διαπροσωπικό και δημόσιο επίπεδο, λαμβάνεται και παρέχεται άμεση ανατροφοδότηση ενώ τα παιδιά μαθαίνουν tips για την εξέλιξή τους.

Συναισθηματική αγωγή

Ενισχύονται οι προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, μέσω του θεάτρου και των τεχνών.

Info:

Reinvent Education

Παντανάσσσης 34, Πάτρα

Τ.: 6942919090

www.facebook.com/profile.php?id=100063555093157

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ - Καγγελάρης: Γερμανικά - Αγγλικά - Ρομποτική

Το Κέντρο «ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ» ξεκίνησε την λειτουργία του το 2000 μετά το οριστικό κλείσιμο του Goethe Institut Patras. Δημιουργήθηκε από καθηγητές-εξεταστές του Goethe Institut, και τα πρώτα χρόνια διδάσκονταν μόνο Γερμανικά. Αργότερα προστέθηκαν και τα Αγγλικά που εξελίχθηκαν σε ένα δυναμικό τομέα του εκπαιδευτηρίου. Πριν λίγα χρόνια προχώρησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά 5-16 χρονών.

Η φιλοσοφία του ήταν πάντα... γερ-ΜΑΝΙΑ με την πρόοδο. Υπεύθυνος του Κέντρου είναι ο Στάθης Καγγελάρης ο οποίος μετά από πολύχρονη παραμονή στην Γερμανία ξεκίνησε να δουλεύει ως καθηγητής Γερμανικών, το 1986. Από το 1989-2000 εργάστηκε ως καθηγητής και εξεταστής στο Goethe Institut Patras. Μέχρι σήμερα παραμένει εξεταστής στο Goethe Institut Athen.

Στο ΚΞΓ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ ένα παιδί μπορεί να κάνει Κατασκευές και Γερμανικά/Αγγλικά, Ρομποτική, Φιλοσοφία για παιδιά. Με την μέθοδο Kikus το ΚΞΓ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ στοχεύει στην πρώιμη γνωριμία με τα Γερμανικά ή τα Αγγλικά. Πρόκειται για μία μέθοδο δοκιμασμένη στην πράξη και το ειδικά μελετημένο υλικό της βοηθάει τα παιδιά να μάθουν την γλώσσα συμμετέχοντας σε μικρές ομάδες. Η εμπέδωση γίνεται κάθε φορά μέσα από το παιχνίδι.

Καθώς το ΚΞΓ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ γνωρίζει ότι τα παιδιά είναι ίσως τα δημιουργικότερα πλάσματα πάνω στη γη και τους αρέσει να δημιουργούν, έχουν φαντασία και νιώθουν ικανοποίηση με το κάθε τι που δημιουργούν, αναπτύσσει όλα τα παραπάνω μέσα από τη Ρομποτική. Αφήνει τα παιδιά να δημιουργήσουν και να θέσουν σε κίνηση αυτό που δημιούργησαν. Ενισχύεται ο υγιής ανταγωνισμός αφού στο τέλος τα παιδιά μπορούν να δουν τις κατασκευές των άλλων παιδιών και να συγκρίνουν τις επιδόσεις των ρομπότ που δημιούργησαν πάνω σε μια πίστα.

Τέλος, η Φιλοσοφία για παιδιά αποτελεί εξωσχολική δραστηριότητα με σκοπό την εκπαίδευση της σκέψης. Μέσω παιχνιδιών και ανοιχτού διαλόγου εξερευνώνται με το νου φιλοσοφικά πλούσια θέματα από την καθημερινή ζωή και τον κόσμο γύρω μας. Για παιδιά από 8-16 ετών.

Info:

Καγγελάρης: Γερμανικά - Αγγλικά - Ρομποτική

Παντανάσσης 33, Πάτρα

Τ.: 261 024 0699

sdpatras.gr

el-gr.facebook.com/sdpatras.gr/

 

ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΠΟΥΠΑ - Parts Patras Arts

 

Το Parts Patras arts ξεκίνησε τη λειτουργία του τον  Σεπτέμβριο του 2013 και βρίσκεται στη 10η διδακτική χρονιά. Ξεκίνησε από την προσωπική επιθυμία της Γαβριέλλας Πούπα να κάνει ένα βήμα παρακάτω επαγγελματικά και να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής δημιουργώντας το δικό της χώρο. Είναι μουσικός. Διδάσκει πιάνο, τραγούδι, θεωρητικά και μουσικοκινητική από το 1996. Γράφει τη δική της μουσική και  τις δικές της παιδικές ιστορίες που τις παρουσιάζει στο χώρο της με πολλή αγάπη για τα παιδιά. Παρουσιάζει σεμινάρια μουσικοκινητικής,  μουσικού και θεατρικού παιχνιδιού και είναι διαρκώς σε αναζήτηση νέων γνώσεων για να εξελίσσει την ίδια  αλλά και το Parts Patras arts.     

Στο συγκεκριμένο χώρο ένα παιδί μπορεί να διδαχθεί μουσικά όργανα : πιάνο, κιθάρα, βιολί, κρουστά, μουσικοκινητική, που διδάσκεται  σε παιδιά από ενός έτους, χορωδία, θεατρικό παιχνίδι, χοροθέατρο, ζωγραφική, δημιουργική γραφή. Μπορεί να λάβει μέρος σε διαδραστικές ιστορίες και παραμύθια. Μπορεί να απασχοληθεί με το πρόγραμμα δημιουργικού παιχνιδιού που γίνεται με την ενεργή συμμετοχή γονέα. Επίσης μπορεί να γνωρίσει τις θεραπευτικές μεθόδους της μουσικοθεραπείας, της δραματοθεραπείας και της θεραπευτικής γραφής που βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους, της ανασφάλειας, του φόβου.

Μάλιστα, υπάρχουν αντίστοιχες δραστηριότητες και για ενήλικες: η διδασκαλία μουσικών οργάνων, η φωνητική και η χορωδία. Υπάρχει θεατρική ομάδα ενηλίκων, διδάσκεται δημιουργική γραφή, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά- επιμορφωτικά σεμινάρια όπως: υποκριτικής, μουσικοκινητικής, μουσικού και θεατρικού παιχνιδιού. Λειτουργούν  ομαδικά και ατομικά οι θεραπευτικές μέθοδοι  μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας και εκφραστικής-θεραπευτικής γραφής.

Με την Γαβριέλλα Πούπα και  τον χώρο συνεργάζονται ο  Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο Γιώργος Βερροιόπουλος που διδάσκουν κιθάρα. Η Ελένη Τζουανοπούλου διδάσκει πιάνο, μουσικοκινητική και μουσικοθεατρικά δρώμενα. Η  Ελένη Γκίκα διδάσκει μουσικοκινητική και μουσικοθεατρικά δρώμενα. Η Εύη Αγγελακοπούλου διδάσκει δημιουργική γραφή και θεραπευτική γραφή. Ο Ανδρέας Κορδάς διδάσκει ζωγραφική. Ο Δημήτρης Ζαπάντης διδάσκει υποκριτική και την θεατρική ομάδα ενηλίκων. Η Μαριλένα Τρακαλιάνη και η Σάντυ Πατσαούρα  διδάσκουν χοροθέατρο. Ο Γιώργος Μπαράκος και ο Άκης Χατζημικές διδάσκουν κρουστά. Ο Γιώργος Γαλάνης διδάσκει βιολί. Ο Σωτήρης Υφαντής συντονίζει  τις συνεδρίες δεκτικής μουσικοθεραπείας. Η Έλενα Κτενοπούλου  είναι η δραματοθεραπεύτρια του χώρου. Τέλος, εξωτερικοί συνεργάτες παρουσιάζουν κατά καιρούς σεμινάρια. 

Info:

Parts Patras Arts

Σατωβριάνδου 31, Πάτρα

Τ. 261 000 5252

www.facebook.com/gabpoupa/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being