Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Στο social "καφενείο" του Δήμου Πατρέων- H ανάρτηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Στο social "καφενείο" του Δήμο...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Οι επίσημες σελίδες του Δήμου Πατρέων έχουν προ πολλού μετατραπεί σε μέσο προπαγάνδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι να βλέπεις τον παραλογισμό, αλλά να τον συνηθίζεις. Να φτάνεις στο σημείο να τον θεωρείς εν αρχή αναμενόμενο και ακολούθως έως και …φυσιολογικό. Μόνο που  ο παραλογισμός δεν είναι φυσιολογικός, ούτε στο περιβάλλον, ούτε στην κοινωνία, ούτε στην πολιτική. Kι αν στη φύση, κάθε τι μη φυσιολογικό απορρίπτεται, στην κοινωνία και στην πολιτική η «νόσος» μπορεί να γίνει μόνιμη.

Οι επίσημες σελίδες του Δήμου Πατρέων έχουν προ πολλού μετατραπεί σε μέσο προπαγάνδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το ίδιο και τα social media του Δήμου. Με τρόπο, φρασεολογία και ύφος που συχνά εφάπτεται του πεζοδρομίου, η προπαγάνδα της δημοτικής αρχής μετατρέπεται απροκάλυπτα σε μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Ο Πατρινός πολίτης ο οποίος και πληρώνει τα site και τα social του Δήμου του, δε ενημερώνεται μέσω αυτών για τα θέματα της πόλης και τα θέματα που τον αφορούν, αλλά λαμβάνει τροφή ανάλογα με τα «γεύματα» του Περισσού και τις διαθέσεις του εκάστοτε κομματικού χρήστη των σελίδων ο οποίος όπως αποδεικνύεται δεν είναι και τόσο εγκρατής, διολισθαίνοντας σε ατοπήματα που μετατρέπουν ακόμη και τη στοχευμένη προπαγάνδα σε λάσπη παραχθείσα σε κάποια λαϊκίστικη αυλή με θερμοκέφαλους συνδαιτυμόνες.

Αντί μάλιστα να φιλοξενούνται οι θέσεις και των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στα site και τα social media του Δήμου, αντί να επιδιώκεται ή έστω να γίνεται ανεκτός ο δημόσιος διάλογος για θέματα που αφορούν τους πολίτες και τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, συμβαίνει το εξής: Οι μεν παρατάξεις της αντιπολίτευσης διασύρονται, οι δε πολίτες φιμώνονται με σβήσιμο των σχολίων τους στα social του Δήμου και μπλοκάρισμα των μη αρεστών.

Τελευταίο κραυγαλέο παράδειγμα κατάχρησης είναι η παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου Πατρέων στο facebook.

O χρήστης της επίσημης σελίδας του Δήμου Πατρέων, του τρίτου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, στρέφεται εναντίον δύο δημοτικών παρατάξεων με συγκεκριμένους υβριστικούς σχολιασμούς, κρίσεις και επικρίσεις.

Ο  χρήστης της σελίδας του Δήμου, δεν συμπαθεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον Νικολόπουλο, τον οποίο βλέπει και ως ακροδεξιό και αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί αυτή την άποψή του με τους πολίτες της Πάτρας μέσα από την επίσημη σελίδα του Δήμου της.

«Δικός μου είναι ο Δήμος» σου λέει. «Γιατί να μην γράψω όπως και ό,τι γράφω στο δικό μου Fb όταν είμαι ξαπλωτός στον καναπέ  και μασουλάω πίτσα; Άλλωστε ποιος θα με ελέγξει; Οι μεν πολίτες δεν μπορούν μιας και γράφουν μόνο οι χειροκροτητές (οι άλλοι διαγράφονται), ο δε Δήμαρχος, είναι της ίδιας νοοτροπίας.

Τόσο απλά, τόσο αναμενόμενα, τόσο «λογικά» οι σελίδες του Δήμου Πατρέων δεν είναι πια του Δήμου Πατρέων.

Και εμείς παρακολουθούμε τη διολίσθηση εδώ και χρόνια φτάνοντας στο σημείο δια της επαναλήψεως να την θεωρούμε έως και φυσιολογική.

Όχι, δεν είναι φυσιολογική. Είναι εκτροπή που δεν θα δεις σε καμία άλλη πόλη αυτής της χώρας και αυτού του κόσμου.

Αυτό δεν είναι πολιτική, δεν είναι αγώνας, δεν είναι καν προπαγάνδα. Είναι καφενείο. Η Πάτρα χρειάζεται άλλο ύφος και άλλο ήθος. 

Για την ιστορία, η όλη οργή του χρήστη πηγάζει προφανώς από το γεγονός ότι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, πέρασε η πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπέρ των συμβασιούχων εργαζομένων.

Η αντιπολίτευση στήριζε αυτούσιο το αίτημα των εργαζομένων που ήταν,
1. Να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στον Πειραιά
2. Έως την απόφαση να παραμείνουν στις εργασίες τους.
3. Να παραστεί ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών της δημοτικής αρχής για να στηρίξει το αίτημα παραμονής στη θέση τους. 

Αντιθέτως η δημοτική αρχή, στήριξε μεν τα δύο πρώτα αιτήματα αλλά όχι το πιο βασικό, το τρίτο.

Η ανάρτηση προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα social media. Δεκαπέντε ώρες μετά, παραμένει ως έχει στη σελίδα του Δήμου Πατρέων. Κανείς στην Μαιζώνος δεν την έκρινε ως απαράδεκτη για να την κατεβάσει. Τα σχόλια που τη συνοδεύουν όμως είναι άκρως επικριτικά. Να μια διαφοροποίηση. Η ποσότητα των σχολίων δεν επέτρεψε αυτή τη φορά τις διαγραφές αντιφρονούντων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις