Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτικό συμβούλιο Πάτρας: Άρωμα ... εκλογών και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τους συμβασιούχους

Δημοτικό συμβούλιο Πάτρας: Άρωμα ... εκλ...

«Κουβάρια» για την Κοινωφελή

Η παροχή στήριξης ή μη στον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων της Κοινωφελούς (2018) που διεκδικούν την παραμονή στις θέσεις τους αποτέλεσε για ακόμη μία φορά πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, το οποίο τελικά ενέκρινε με 22 ψήφους την πρόταση της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» έναντι 20 που έλαβε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οι συμβασιούχοι δια μέσω του δικηγόρου τους ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να «εγκρίνει» την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Πειραιά, να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση του δικαστηρίου και να δοθεί εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να στηρίξει το αίτημά τους. Σημειώνεται ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου απέκρουσε και χθες ομόφωνα τα αιτήματα των εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος, Κ. Πελετίδης στην εισήγησή του έκανε αποδεκτά τα δύο πρώτα αιτήματα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι η απόφαση είναι πολιτική και δεν μπορεί να επέμβει στην εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ στην πρόταση που κατέθεσε η παράταξη Αλεξόπουλου πλην της αποδοχής των αιτημάτων των συμβασιούχων περιλαμβάνεται και η παρουσία του Δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου στο δικαστήριο για να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου.

Εξ άλλου, χθες σε ειδική συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 26 ψήφους υπέρ, 11 λευκά και 4 κατά, ο ισολογισμός και ο οικονομικός απολογισμός για το 2021, τον οποίο εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας, Διονύσης Πλέσσας.

Ο κ. Πλέσσας περιέγραψε τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, αναφέροντας ενδεικτικά πως για το 2021 αντί για 91 εκατ. € που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους πήρε 25 εκατ. 808 χιλ. € για τη λειτουργία των Υπηρεσιών και για μισθοδοσία προσωπικού, η οποία όμως ανήλθε στα 32 εκατ. € δηλαδή 7 περίπου εκατ. παραπάνω.
«Έχουμε μειώσεις εσόδων στα ανταποδοτικά κατά 3 εκατ. 472 χιλ. € το -21 σε σύγκριση με το -20 και 1 εκατ. 368 χιλ. € μείον από ίδια έσοδα για το -20 και -21.

Μπροστά μας όμως έχουμε άλλη μια κρίση και είναι οι τεράστιες ανατιμήσεις στη ενέργεια, στα βασικά αγαθά που έχει ανάγκη ο λαός για την επιβίωση του, στα καύσιμα για το στόλο της καθαριότητας και των οχημάτων του Δήμου, στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα παιδιά στα σχολεία μας, τις ανατιμήσεις σε κάθε υλικό που μέσω των προμηθειών προμηθεύεται ο Δήμος. Είναι ζητήματα τεράστιων ανατιμήσεων με εξισώσεις που δεν βγαίνουν. Ήδη οι δαπάνες μας στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες στις 31/08/2022 είναι κατά 2.181.764 € αυξημένες σε σύγκριση με 31/08/2021 λόγω ανατιμήσεων στην ενέργεια και καύσιμα και έχουμε άλλους 4 μήνες ακόμα μετά τον Αύγουστο.

Είναι ασήκωτα τα οικονομικά βάρη που οι Δήμοι επωμίζονται και τώρα με τη νέα κρίση οδηγούμαστε σε νέα και μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα στο Δήμο μας. Θα τα πούμε και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του ‘23», τόνισε ο κ. Πλέσσας.

πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις