Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΗΕ: Έρχεται χειμώνας κοινωνικής δυσαρέσκειας λόγω αλλεπάλληλων κρίσεων

ΟΗΕ: Έρχεται χειμώνας κοινωνικής δυσαρέσ...

Επιβεβαιώνει το πιο «μαύρο» σενάριο

Ένας χειμώνας κοινωνικής δυσαρέσκειας διαγράφεται στον ορίζοντα λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΟΗΕ, ο οποίος ζητά φορολόγηση των εταιρειών ορυκτών καυσίμων.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε σήμερα, ενώπιον των ηγετών όλου του κόσμου, ότι διαγράφεται στον ορίζοντα ένας χειμώνας κοινωνικής δυσαρέσκειας λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων που πλήττουν την ανθρωπότητα, από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Η κρίση της αγοραστικής δύναμης ξεσπά, η εμπιστοσύνη καταθρυμματίζεται, οι ανισότητες αυξάνονται εκρηκτικά, ο πλανήτης μας φλέγεται» και, παρ’ όλα αυτά, «είμαστε μπλοκαρισμένοι από μια κολοσσιαία παγκόσμια δυσλειτουργία», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες στην εναρκτήρια ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Αυτές οι κρίσεις απειλούν το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας και τη μοίρα του πλανήτη. Δεν βαυκαλιζόμαστε. Βρισκόμαστε σε ταραγμένη θάλασσα. Ένας χειμώνας κοινωνικής δυσαρέσκειας διαγράφεται στον ορίζοντα», τόνισε.

ΓΓ ΟΗΕ: Η διεθνής κοινότητα έχει παραλύσει -Επικίνδυνοι διχασμοί μεταξύ Δύσης και Νότου
Παρά τους κινδύνους, η διεθνής κοινότητα έχει «παραλύσει», σημείωσε ο Γκουτέρες, περιγράφοντας «μια απειλή επικίνδυνων διχασμών μεταξύ της Δύσης και του Νότου».

«Οι γεωπολιτικοί διχασμοί υπονομεύουν τη δουλειά του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπονομεύουν το διεθνές δίκαιο, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και την πίστη των πληθυσμών στους δημοκρατικούς θεσμούς», εξήγησε. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», υπογράμμισε.

Γκουτέρες: Οι ανεπτυγμένες οικονομίες να φορολογήσουν τα έκτακτα κέρδη των εταιρειών ορυκτών καυσίμων
Ο Γκουτέρες κάλεσε τις πλούσιες χώρες να φορολογήσουν τα κέρδη του τομέα των ορυκτών καυσίμων για να ανακατανείμουν τα έσοδα στις χώρες που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή και στους πληθυσμούς που πλήττονται από τον πληθωρισμό.

«Σήμερα, καλώ όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες να φορολογήσουν τα έκτακτα κέρδη των εταιρειών ορυκτών καυσίμων και να επενδύσουν τα έσοδα αυτά με δύο τρόπους: σε χώρες που μαστίζονται από απώλειες και ζημιές τις οποίες προκαλεί η κλιματική αλλαγή και σε τμήματα του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας», είπε ο Γκουτέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις