Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος πιστών με φανουρόπιτες στον Άγιο Φανούριο- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πλήθος πιστών με φανουρόπιτες στο...

Πολλές νοικοκυρές και φέτος τήρησαν το έθιμο και έφτιαξαν φανουρόπιτα και πήγαν στους ναούς

Η εκκλησία μας τιμά το Σάββατο 27 Αυγούστου τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου και στην Πάτρα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου στο τέρμα της οδού Νόρμαν στη Γούβα, με πλήθος πιστών να πηγαίνουν για να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν.

Μάλιστα, πολλές νοικοκυρές και φέτος τήρησαν το έθιμο και έφτιαξαν φανουρόπιτα και πήγαν στους ναούς.

Η φανουρόπιτα συνήθως είναι νηστίσιμο κέικ με 9 υλικά που οι πιστοί αφιερώνουν στον Άγιο Φανούριο. Ενώ, πολλές νοικοκυρές φτιάχνουν σήμερα την φανουρόπιτα για κάποιο θαύμα που τους έχει κάνει ο Άγιος ή για κάτι που έχουν τάξει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Άγιος Φανούριος είναι ο προστάτης των Καραγκιοζοπαιχτών και θεωρείται και ο προστάτης της Ρόδου. Ιστορικά με βάση την εικόνα του που βρέθηκε στο νησί της Ρόδου ήταν νεαρός στρατιώτης που υπέστη 12 μαρτύρια.

Η φήμη του ως Αγίου από τον 14ο αιώνα και μετά απλώθηκε στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στην Πάτρα το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου, στη συνοικία της Γούβας όπου και φέτος έδωσαν το παρών αρκετοί πιστοί, ανάβοντας το κεράκι τους και έχοντας φτιάξει την φανουρόπιτα τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις