Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: Επιτροπή Ισότητας... ξεχασμένη υπόθεση για το Δήμο Πατρέων

Γιώργος Ρώρος: Επιτροπή Ισότητας... ξεχα...

Ανακοίνωση της Ώρας Πατρών

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Γιώργου Ρώρου Ώρα Πατρών αναφέρεται: "Οι γυναικοκτονίες που διαπράττονται σε εντονότερο βαθμό τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, μαζί με την ακραία μορφή βίας εναντίον των γυναικών, έρχονται να υπενθυμίσουν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο ότι έχουν πολλά ακόμα να γίνουν στην κατεύθυνση της ισότητας των φύλων και της αποδοχής της αυτόνομης ύπαρξης των γυναικών μέσα στην κοινωνία και το κοινωνικό γίγνεσθαι.


Εκτός του Νομικού πλαισίου που πρέπει να αναδιαμορφωθεί, χρειάζεται να συνδυαστεί με συνολική αναβάθμιση των δομών υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, την αλλαγή στη λειτουργία της αστυνομίας και μία συνολική μάχη για την αλλαγή αντιλήψεων μέσα στην κοινωνία. Αυτό αποτυπώνεται στην τελευταία έκθεση του Equal Measures 2030 (ισότιμα μέτρα 2030) μέτρα τάσης παγκοσμίως.
Υπολογίζεται ότι για το 2020 στις εκατό χώρες μόνο οι τριάντα έχουν καταγράψει πρόοδο σε θέματα ισότητας, ενώ καμία δεν έχει καταστεί πρωτοπόρα σε πρακτικές που να επιτυγχάνουν την απόλυτη ισότητα ανδρών και γυναικών.
Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης η επιβράδυνση στις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την πανδημία του κορονοϊού. αλλά με τις πολιτικές που ακολούθησαν, που έχουν ως προκάλυμμα την πανδημία και αμέλησαν τις πολιτικές για την ισότητα.
Παράλληλα με τις θεσμικές αλλαγές χρειάζεται ένα ισχυρό υποστηρικτικό Πλαίσιο για τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Δε γίνεται μία γυναίκα που καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές στις αρχές, να πρέπει να επιστρέψει μετά στον κακοποιητή της.


Χρειάζονται δομές, ξενώνες νομική αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη. Πάνω από όλα χρειάζεται ως Πολιτεία και ως κοινωνία να κάνουμε τα θύματα να νιώσουν ασφάλεια για να σπάσουν τη σιωπή τους, προτού είναι αργά.

Οι δήμοι ως ο κοντινότερος θεσμός εξουσίας στον πολίτη έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν. Οι κοινωνικές δομές κακοποιημένων γυναικών μπορούν να προσφέρουν αυτό που δεν μπορεί το δυσκίνητο κράτος.
Η παράταξή μας ανέδειξε τη συγκρότηση και λειτουργία της Επιτροπής Ισότητας στο δημοτικό συμβούλιο κάτι που επιμελώς αμελούσε για εφτά χρόνια η δημοτική αρχή. Ουσιαστικά αναγκάστηκε να το ψηφίσει.


Αρκετοί δήμοι δίνουν ουσιαστικό ρόλο στην Επιτροπή Ισότητας με δράσεις όλο το χρόνο. Περνούν μηνύματα στις μικρές ηλικίες, στα σχολεία, στην κοινωνία. Δυστυχώς η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη αφού ψήφισε την πρότασή βαρυγκωμώντας, δεν την έχει συγκαλέσει ακόμα ούτε μία φορά.
Δεν αρκεί να θυμόμαστε τις γυναίκες, τα δικαιώματα τους μία φορά το χρόνο, δεν κάνουμε μνημόσυνο κ. Δήμαρχε..
Σας καλούμε επιτέλους να συγκαλέσετε άμεσα την Επιτροπή Ισότητας, να αποδώσετε τον ρόλο της που είναι ουσιαστικός, να προγραμματιστούν δράσεις...εκτός αν περιμένετε ΟΛΑ να λυθούν με την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων...".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις