Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Αύγουστος στην Κεφαλονιά: ένας μήνας γεμάτος φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Αύγουστος στην Κεφαλονιά: ένας μήνας γεμ...

Ο Δήμος Κεφαλονιάς μας ενημερώνει

Κάθε μήνας στην Κεφαλονιά είναι όμορφος, αλλά ο Αύγουστος έχει τη δική του ξεχωριστή γοητεία. Γιατί; Επειδή παραδοσιακά είναι ο μήνας που πραγματοποιούνται πολλά τοπικά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έτσι, αν θέλετε να βιώσετε πραγματικά την τοπική ελληνική ζωή κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, ο Αύγουστος είναι η ιδανική εποχή.

Οι περισσότεροι Έλληνες κάνουν τις διακοπές τους τον Αύγουστο. Αφήνουν πίσω τους τις μεγάλες πόλεις και συνήθως επιστρέφουν στα χωριά τους. Έτσι, το νησί γεμίζει με πολλούς Κεφαλονίτες που χαίρονται που επιστρέφουν στα σπίτια τους με συγγενείς, φίλους και γείτονες. Αυτή η ετήσια επανένωση τους δίνει έναν καλό λόγο για να γιορτάσουν. Κάθε χωριό διοργανώνει ένα γλέντι όπου οι άνθρωποι τρώνε, πίνουν και χορεύουν μαζί. Στις μεγαλύτερες πόλεις της Κεφαλονιάς, όπως το Αργοστόλι, η Σάμη, το Ληξούρι και τον Πόρο, οι δήμοι ετοιμάζουν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με καθημερινές εκδηλώσεις. Από συναυλίες μέχρι εκθέσεις τέχνης, πολιτιστικές παρουσιάσεις και παραστάσεις λαϊκών χορών, θα βρείτε δρώμενα για όλους. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στους επισκέπτες μας, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν στην τοπική ζωή επιτρέποντάς τους να γνωρίσουν, από πρώτο χέρι, τον κεφαλονίτικο πολιτισμό.

Τι δεν πρέπει να χάσετε!!! Τις λεγόμενες “Βαρκαρόλες”, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι και στην Άσσο. Τα τοπικά ψαροκάικα στολίζονται με πολύχρωμα φωτάκια και ενώ περνούν παρελαύνοντας από το λιμάνι, ενθουσιάζουν τους θεατές στην προβλήτα με κεφαλονίτικα τραγούδια, τις περίφημες “Καντάδες”. Ένα αξιοθέατο που προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Μια άλλη εκδήλωση που πρέπει να σημειώσετε είναι στις 15 Αυγούστου. Για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και για τους Έλληνες, στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου. Την παραμονή της 15ης Αυγούστου, λαμβάνουν χώρα πολλά “Πανηγύρια”. Πρόκειται για γιορτές γύρω από τις πλατείες των χωριών όπου οι άνθρωποι τρώνε, πίνουν και χορεύουν μαζί. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι όλοι είστε προσκεκλημένοι!

Αλλά για τους Κεφαλονίτες, μια ακόμη μεγαλύτερη γιορτή είναι στις 16 Αυγούστου. Το νησί γιορτάζει τον προστάτη του, τον Άγιο Γεράσιμο. Οι θεραπευτικές του δυνάμεις είναι γνωστές σε όλη την ορθόδοξη κοινότητα και πιστοί από όλο τον κόσμο έρχονται να υποβάλουν τα σέβη τους κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής ιερής περιόδου.

Την ίδια περίοδο λαμβάνει χώρα στην Κεφαλονιά ένα άλλο μοναδικό γεγονός, το οποίο για την πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού αγγίζει τα όρια του θαύματος. Κάθε χρόνο εμφανίζονται μικρά, μη δηλητηριώδη φιδάκια στη μικρή εκκλησία του Μαρκόπουλου και τα Αργίνια στα νότια του νησιού, που φέρουν ένα σημάδι σταυρού στο κεφάλι τους. Αυτό συμβαίνει μόνο σε αυτές τις εκκλησίες κατά τη διάρκεια αυτής της θρησκευτικής γιορτής. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι στην Κεφαλονιά θα ζήσετε και θαύματα!

Ανεξάρτητα από τα θαύματα, τις γιορτές και τις πολιτιστικές προσφορές που υπάρχουν, η Κεφαλονιά είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε τον Αύγουστο. Το καλοκαίρι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το κολύμπι στη θάλασσα είναι ένας τέλειος τρόπος για να δροσιστείτε και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού απολαμβάνουν την ποικιλόχρωμη βαβούρα της ζωής στις γειτονιές. Βυθιστείτε λοιπόν σε αυτόν τον ξεχωριστό μήνα και ζήστε την Κεφαλονιά στα καλύτερά της!

Α, ναι, και κάτι ακόμα: Αν είστε τυχεροί, θα ζήσετε κάτι πολύ ξεχωριστό τον Αύγουστο: την περίφημη αυγουστιάτικη πανσέληνο, η οποία είναι ιδιαίτερα μεγάλη και φωτεινή.

Παραδοσιακές βάρκες στολίζονται για τις "Βαρκαρόλες"

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Αυγούστου

Λιτανεία για τον 'Αγιο Γεράσιμο

Λίγο πριν βγει η αυγουστιάτικη πανσέληνος

Info

https://visitkefallonia.com/

Instagram:@kefalonia_island_greece

Facebook: @KefaloniaIsland.org

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life