Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρας: Καταθέτει ως ύποπτη για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας η Πισπιρίγκου

Πάτρας: Καταθέτει ως ύποπτη για τους θαν...

Τι είπε σήμερα Κυριακή ο δικηγόρος της και πώς θα κινηθούν τις επόμενες ώρες οι Αρχές

Ζήτημα ωρών είναι η νέα κατάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που είναι προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας,προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη Καλογρηά που μιλά καθαρά για εγκληματική ενέργεια. Το πόρισμα αυτό, πρόκειται να αμφισβητήσει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον δικηγόρο της να δηλώνει σήμερα Κυριακή ότι: «πρέπει να δούμε  αν στο πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα επιβεβαιώνονται τα παθολογικά αίτια».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει έως και την Τρίτη ως ύποπτη και για αυτές τις δύο υποθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τον φάκελο. Την ίδια ώρα φως στο καλά κρυμμένο μυστικό για την ώρα της δολοφονίας της Ίριδας φαίνεται πως ρίχνει η κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία δεν προσδιόρισε με σαφήνεια, τον χρόνο που έλειψε από κοντά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, την ημέρα που πέθανε η Ίριδα.

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν στα χέρια τους τον φάκελο για την Μαλένα και την Ίριδα καλούνται να βρουν τον δολοφόνο τους.

Ιατροδικαστικά η υπόθεση έχει τελειώσει
«Ιατροδικαστικά έχει τελειώσει η υπόθεση. Είναι σαφές το νέο πόρισμα από τους κ. Καρακούκη και ΚΑλόγρηα ότι ο θάνατος των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, έχει προέλθει από ασφυξία και ότι πρόκειται για δολοφονία», είπε σήμερα Κυριακή στον ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, αναφερόμενος στο θρίλερ με την δολοφονία των τριών μικρών αδελφών στην Πάτρα.

Αμφισβητεί το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά η Πισπιρίγκου
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 33χρονης κατηγορουμένης, Όθωνα Παπαδόπουλο, η εντολέας του θα αμφισβητήσει το τελικό πόρισμα των παιδιών, καθώς δεν ξέρουν εάν είναι ακριβές και πάνω σε τι στηρίζεται.

«Δεν γνωρίζουμε τι εξετάσεις έχουν γίνει και τι έχει προηγηθεί πριν το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα. Δεν θεωρώ ότι το πόρισμα είναι μια “βίβλος” που πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα» τόνισε ο δικηγόρος, μιλώντας σήμερα στο MEGA.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο της Ίριδος που άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι, ενώ μαζί της ήταν η κατηγορουμένη και η αδερφή της, ο δικηγόρος επισήμανε πως το 6μηνών μωρό είχε διαγνωστεί με καρδιολογικό πρόβλημα που είχε εκ γενετής και «πρέπει να δούμε τι λέει σχετικά με αυτό το πόρισμα των Καρακούκη – Καλoγρηά».

Σχετικά με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδερφής της κατηγορούμενης, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «δεν την βλέπει στο κάδρο» καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να της αποδώσουν οποιαδήποτε κατηγορία.

«Είναι πολύτιμη πηγή πληροφόρησης ως μάρτυρας, είναι πρόθυμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Πώς θα κινηθούν πλέον οι Αρχές
Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, σημείωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό πως «εάν η Εισαγγελέας κρίνει, δεν θα γίνει μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου για νέα κατάθεση, ως μάρτυρας ή ως ύποπτη για τους φόνους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών με επικεφαλής αξιωματικό – ανακριτικό υπάλληλο μπορεί να μεταβεί στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ακόμη, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε ότι «μόλις μιλήσει στους αστυνομικούς για δεύτερη φορά η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα γίνει η διασταύρωση με τις άλλες καταθέσεις, κυρίως ως προς τους χρόνους που αναφέρονται για διάφορα περιστατικά και τότε θα κριθεί από τους αστυνομικούς το μέλλον της υπόθεσης».

Στη συνέχεια οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν στα χέρια τους.

Στη συνέχεια, το λόγο έχει ο Εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων.

Μετά την άσκηση των διώξεων –εάν φυσικά ασκηθούν- που είναι το πιθανότερο, θα έχουμε κλήσεις σε απολογία. Τον γρίφο αν ήταν ένας ή περισσότεροι αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή στα δύο παιδάκια αναμένεται να τον λύσει το ανθρωποκτονιών.

Παράλληλα οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πάντως επιμένει ακόμα για την αθωότητά της, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης περιμένει να πάρει στα χέρια του τα έγγραφα του πορίσματος για να τοποθετηθεί επίσημα.

Εκτός κάδρου ο Μάνος Δασκλαάκης;
Επίσης ο κ. Γλύκας σημείωσε πως δεν φαίνεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα να προκύπτει πως θα αναγγελθεί κάποια κατηγορία στον πατέρα των τριών κοριτσιών, έστω για αμέλεια, ενώ διευκρίνισε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης μπορεί να στραφεί κατά του Δημοσίου, νοσοκομείων και ιατροδικαστών και να ζητήσει ακόμη και χρηματική αποζημίωση.

«Αν αποτιμηθεί ότι δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, λόγω αμέλειας και έκθεσης παιδιών σε κίνδυνο, κάτι που δεν φαίνεται, ο κ. Δασκαλάκης έχει όλη την δυνατότητα να στραφεί κατά δημόσιων λειτουργών, μπορεί να αναζητήσει και ποινικές ευθύνες, αλλά και αποζημίωση, κάνοντας αγωγές», υπογράμμισε ο κ. Γλύκας.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, σημείωσε ότι «μπορεί αυτό που γίνεται με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, μπορεί να πυροδοτήσει ένα ζήτημα πολύ μεγάλο», αναφερόμενος σε τυχόν αμφισβητήσεις πορισμάτων για υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει ή βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε διερεύνηση.

Σχετικά με την Δήμητρα Πισπιρίγκου, αφού ο Γιάννης Γλύκας σημείωσε πως «η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου προσφέρει άλλοθι στην μητέρα των παιδιών ως προς τον θάνατο της Ίριδας», ο Γιώργος Τσούκαλης ανέφερε ότι πως δεν φαίνεται να προκύπτει, με όσα μέχρι στιγμής είναι γνωστά, πως θα της αποδοθεί κάποια κατηγορία, λέγοντας πως «κάποια μηνύματα που περιέχονται στην δικογραφία και είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, της δίνουν άλλοθι και δεν τίθεται, αυτήν την στιγμή, ζήτημα περί συγκάλυψης ή υπόθαλψης εγκληματία».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις