Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας "Κωστής Παλαμάς" τιμά τους διεθνείς καλλιτέχνες - γλύπτες για την προσφορά τους στην Πάτρα

O Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας "Κωσ...

Απόψε στην Καστελλόκαμπο η εκδήλωση

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και το «Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού  Κωστής Παλαμάς» θα τιμήσει τους Διεθνείς Γλύπτες που συμμετέχουν στο Διεθνές  Συμπόσιο Γλυπτικής με θέμα «1922 - 2022, Πρόσφυγες», που πραγματοποιείται στην Πάτρα, στον χώρο της Ιχθυόσκαλας στο Νότιο Πάρκο, που  οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας. 

Η απονομή θα γίνει κατά την διάρκεια της συνεστίασης στο Πολιτιστικό χώρο Εστίασης «Ελέφαντας» στον Καστελλόκαμπο, σήμερα 18-6-Σάββατο στις 9.30 το βράδυ, ευγενή  προσφορά του διαχειριστή-ιδιοκτήτη της επιχείρησης Γιάχου Γεώργιου.

Στους τιμημενους Καλλιτέχνες θα  απονεμηθεί από τον Σύλλογο  τιμής ένεκεν το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» με τίτλο «ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τις Τέχνες και την διάθεση των έργων τους  ως Καλλιτεχνική περιουσία της Πόλης.

Τα δέκα γλυπτά που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, θα κοσμήσουν χώρους, με προτεραιότητα τις προσφυγικές συνοικίες του Δήμου Πατρέων.

Ο θεσμός του Συμποσίου Γλυπτικής έχει καθιερωθεί σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου και θεωρείται επιτυχημένος για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον γιατί ένας τόπος αποκτά συγκεντρωμένα ένα μεγάλο αριθμό γλυπτών και δεύτερον διότι η διαδικασία της φιλοτέχνησης του έργου είναι ανοιχτή και συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών- κατοίκων.

Οι γλύπτες που θα συμμετάσχουν και θα τιμηθούν είναι οι:
 Kristaq Valera από την Αλβανία, Gagik Altunyan από την Αρμενία, Abdulhamid Aktham από τη Συρία, Selcuk Yilmaz από την Τουρκία. Από την Ελλάδα οι Φίλιππος – Άγγελος Βαλεράς, Βασίλης Βασίλη, Αναστάσιος Κρατίδης, Παναγιώτης Λάμπρου, Αλέξανδρος Πφαφφ και Χρήστος Τσουμπλέκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις