Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Καλοκαίρι" στη Λακκόπετρα στο ύψος της Ιονικής ακτής- Έκαναν έργα, άφησαν τα μπάζα και τα... παίρνει ο βοριάς- ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

"Καλοκαίρι" στη Λακκόπετρα στο...

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Βομβαρδιμένο τοπίο θυμίζει  μεγάλο μέρος της παραλίας Ιονικής Ακτής στην Λακκόπετρα. Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν το Πάσχα του 2021 ο δήμος αποφάσισε να σπάσει και να αφαιρέσει μια τσιμεντένια γλίστρα που υπήρχε σε έναν από τους δρόμους που κατέληγε στην παραλία κοντά στο ξενοδοχείο Ιονική Ακτή για να κατεβαίνουν οι βάρκες και να προστατεύει το σημείο από την διάβρωση της παραλίας λόγω των βρόχινων αλλά και αρδευτικών νερών που κατέληγαν στο σημείο.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος τους κατοίκους η γλίστρα στο σημείο δεν είχε άδεια και είχε υποστεί και καταστροφές οπότε έπρεπε να αφαιρεθεί μιας και εμπόδιζε και το γκρέιντερ τα τελευταία χρόνια να περάσει, να καθαρίσει και να στρώσει καλά την παραλία για την καλοκαιρινή σεζόν. Κάποιοι κάτοικοι που βρίσκονται 40 χρόνια στην περιοχή ενημέρωσαν ότι αν αφαιρεθεί και δεν γίνει νέα γλίστρα στο σημείο αυτό θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από τα νερά που κατεβαίνουν και θα σκάβεται η παραλία. Δεν εισακούστηκαν. Ο Δήμος έσπασε την γλίστρα πρόχειρα- όχι ολόκληρη ένα μέρος της- αφήνοντας και μετά το μάζεμα πάρα πολλά μπάζα στην παραλία και σκουριασμένα σίδερα που υπήρχαν στα τσιμέντα. Ένα χρόνο τώρα οι κάτοικοι ειδοποιούν το δήμο να έρθει να μαζέψει τα εναπομείναντα μπάζα και να φτιάξει  το σημείο με κάποια σωστή κατασκευή- μελέτη. «Παρόλα αυτά ο δήμος απλά έρχεται και με το μηχάνημα σκεπάζει τα μπάζα που άφησε με άμμο και σε κάθε αέρα η θάλασσα ξεσκεπάζει τα μπάζα και τα σίδερα και τα σκορπάει κάθε φορά σε όλο και ευρύτερο μέρος παραλίας» λέει στο thebest.gr κάτοικος της περιοχής. «Ένα χρόνο μετά, μεγάλα κομμάτια από μπάζα, παρασύρθηκαν πλέον και μέσα στη θάλασσα. Έγινε δηλαδή αυτό που λέγαμε. Από την άνοιξη του 2022 στέλνουμε να μαζευτούν τα μπάζα και απλά ήρθαν με το γκρέιντερ και ξανά έθαψαν τα μπάζα κάτω από την άμμο. Με την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή 10/6 ξεθάφτηκαν πάλι όλα τα μπάζα, παρασύρθηκαν και άλλα μπάζα μέσα στην θάλασσα που ξεκόλλησαν από το σημείο που είχε αφήσει ο δήμος διαλυμένο πριν 1 χρόνο . Και λόγω των μπαζών που υπάρχουν στο σημείο το γκρέιντερ μας είπε ότι δεν μπορεί να στρώσει καλά την παραλία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αποτέλεσμα η παραλία να έχει κάνει από την μέση και πίσω ένα ανάχωμα- τούμπι το οποίο έχει πετρώσει και έχει γίνει και δρόμος για τα αυτοκίνητα που οδηγοί το εκμεταλλεύονται και περνάνε με τα αυτοκίνητα πάνω από τα κεφάλια μας κάτι που δεν γινόταν ποτέ γιατί η παραλία ήταν μια χαρά με άμμο στρωμένη που δεν άφηνε περιθώρια να μπει αμάξι γιατί θα κολλούσε». Δείτε σε τι κατάσταση αφέθηκε η παραλία μετά από τις εργασίες του Μάϊου 2021.

"Έτσι άφησε πριν ένα χρόνο ο Δήμος την παραλία μας μετά από εργασίες αφαίρεσης της τσιμεντένιας γλίστρας και απλά μετά τα παράπονα έθαψε τα μπάζα με την άμμο και μετά από έντονο βοριά η από βροχή η άμμος φεύγει και ξανά αποκαλύπτεται αυτό το απαράδεκτο θέαμα στην παραλία με πάρα πολλά εξοχικά" λένε οι κάτοικοι.

"Και η παραλία μας που έγινε δρόμος στο πάνω μέρος γιατί το γκρέιντερ δεν έρχεται στο σημείο λόγω μπαζών να οργώσει να στρώσει την άμμο που μαζεύτηκε στο πάνω μέρος, είναι κάπως έτσι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις