Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-Ταξί: Ζητούν ελάχιστη 4 ευρώ και αύξηση στην ταρίφα

Πάτρα-Ταξί: Ζητούν ελάχιστη 4 ευρώ και α...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Σε "ασφυξία" οι αυτοκινητιστές

Οι εκρηκτικές τιμές στα καύσιμα έχουν οδηγήσει σε ασφυξία τους αυτοκινητιστές και όπως λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του κλάδου στην Πάτρα, Γιώργος Σίδερης: «από την αρχή ζητούσαμε, για τα επαγγελματικά οχήματα να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, που είναι τεράστιος. Δηλαδή, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γύρω στα 30 λεπτά. Αν αυτό το έκανε η πολιτεία δεν θα ζητούσαμε να γίνει αναπροσαρμογή στο κόμιστρο». 

Το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στα κόμιστρα των ταξί συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες και οι προτάσεις που καταθέτουν, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου καταλάνωσης, είναι σύμφωνα με τον κ. Σίδερη οι εξής: «Εμείς ενδεικτικά έχουμε ζητήσει από 3.40 ευρώ που είναι η ελάχιστη να πάει στα 4 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Από 68 λεπτά που είναι η μονή ταρίφα να πάει στα 80 λεπτά. Η διπλή ταρίφα από 1.19 ευρώ να αυξηθεί στο 1.25 ευρώ και η αναμονή από 11 ευρώ που είναι η ώρα να πάει στα 14 ευρώ. Αυτές είναι οι προτάσεις μας. Επίσης, ζητάμε άμεση οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα/μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση διότι τα πετρέλαια ανέβηκαν πάλι, έχουν φτάσει στο 2.10 ευρώ/λίτρο και δεν είναι μόνο το καύσιμο που για εμάς είναι η πρώτη ύλη για να κινηθεί το όχημα είναι όλα τα παράγωγα του πετρελαίου, ελαστικά, λιπαντικά και αναλώσιμα ανταλλακτικά. Αυτά όλα έχουν πάρει αύξηση, το τελευταίο δίμηνο, γύρω στο 30% με 40%» συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί δόθηκαν πριν από αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει το επιβατικό κοινό, με δεδομένη τη  μείωση της αγοραστικής δύναμης, εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις