Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

1550: Η Πάτρα τους υποδέχθηκε για πρώτη φορά το 2017 και από τότε είναι σα να μην τους αφήνει να φύγουν

1550: Η Πάτρα τους υποδέχθηκε για πρώτη ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Επιστρέφουν για καλό σκοπό και μιλούν στο thebest.gr «Δίνουμε ραντεβού στην πλαζ για να ενισχύσουμε ένα παρά πολύ σημαντικό σκοπό»

Η Πάτρα τους υποδέχθηκε για πρώτη φορά το 2017 και από τότε είναι σα να μην τους αφήνει να φύγουν. Τα μέλη του συγκροτήματος 1550 έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με το μουσικόφιλο κοινό της πόλης ενώ δε σταματούν να συμμετέχουν σε δράσεις που βοηθούν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αυτή τη φορά συμμετέχουν στο διήμερο φεστιβάλ που γίνεται με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Λίγο πριν τη συναυλία που θα δώσουν την Κυριακή 19 Ιουνίου, στην πλαζ για καλό σκοπό, ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου και ο Mηνάς Τσίγκος μίλησα στο thebest.gr

Ρουσσέτος Δημητρόλου

«Πολλές φορές σκέφτομαι ότι θα ήθελα να έχω ένα σπίτι στην Πάτρα. Μίλησα πρόσφατα με μία θεία μου, αρκετά μεγάλη σε ηλικία, για το γενεαλογικό μας δέντρο και έμαθα ότι η γιαγιά μου και ο παππούς μου γνωρίστηκαν στην Πάτρα ενώ υπάρχει και σόι στην πόλη. Άρα αυτό εξηγεί πολλά για το δεσμό που έχω αναπτύξει προσωπικά εγώ μαζί της.

Το συγκρότημα εμφανίζεται στην Πάτρα από το 2017. Αμέσως υπήρξε μία επαφή με τους ανθρώπους, μία αγάπη. Πολλές φορές ακούμε ότι αυτό που παρουσιάζουμε είναι πολύ ειλικρινές. 

Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια επαφή με κοινό. Το 2018 εμφανιζόμασταν στην πόλη τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Την Κυριακή θα βρισκόμαστε στην Πλαζ, θα τραγουδήσουμε για καλό σκοπό. Καλούμε τους πάντες να γίνουν δότες μυελού των οστών και να είμαστε αλληλέγγυοι.  Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να στέλνουμε και μέσα από τα τραγούδια μας. Γενικά κυνηγάμε το να βοηθάμε όπου μπορούμε. Είμαστε χαρούμενοι όταν το καταφέρνουμε.

Πριν τον κορωνοϊό είχα σκεφτεί να γράψω ένα τραγούδι για τη διαδρομή μας και το πώς συνδέεται με την Πάτρα. Μάλιστα σκεφτόμασταν και κάποια προσωνύμια για την Πάτρα. Είναι μία πόλη χρωματιστή, με απίστευτες ομορφιές. Προσπάθησα τελικά να γράψω ένα ερωτικό τραγούδι μέσα από το οποίο φαίνεται πώς βλέπουμε εμείς την πόλη η οποία απέκτησε ένα «σύννεφο» από πάνω της λόγω της υπόθεσης των τριών νεκρών παιδιών.

Είναι λοιπόν ένα τραγούδι σε φόρμες της δεκαετίας του 1980, τότε που τα πράγματα είχαν φως. θα ακουστεί για πρώτη φορά στη συναυλία της Κυριακής.  Από εκεί και πέρα, ρώτα θα κυκλοφορήσει στο spotify ενώ τα γυρίσματα του video clip του τραγουδιού θα γίνουν στην Πάτρα  και φυσικά θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουμε την πόλη».

Μηνάς Τσίγκος

«Η συναυλία της Κυριακής ήταν μία πρόσκληση που έγινε πριν κάποιο διάστημα και φυσικά δεχθήκαμε αμέσως. Το συνηθίζουμε να συμμετέχουμε σε δράσεις που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  Είμαστε πάντα παρόντες και είναι τιμή μας που μας επέλεξαν για να βοηθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας σε αυτό τον ιερό σκοπό.

Αισθανόμαστε ότι η Πάτρα μας δείχνει μία αγάπη και είναι αμοιβαίο. Ήταν μία αγάπη από την πρώτη ματιά, από το 2017. Πιστεύω ότι και το φετινό καλοκαίρι θα είμαστε στη πόλη, όμως δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο. Προς το παρόν δίνουμε ραντεβού στην πλαζ για να ενισχύσουμε ένα παρά πολύ σημαντικό σκοπό. Είναι καλό ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια όπως και όλες τις προσπάθειες που γίνονται. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, και νομίζω ότι δεν χωράει τίποτα άλλο από το να γίνουμε όλοι μια γροθιά».

*Η συναυλία με τους 1550  θα γίνει την Κυριακή 19 Ιουνίου στο μαγαζί ΠΛΑΖ και όλοι μπορούν να παρακολουθήσοπυν δωρεάν 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight